Închide meniul

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur la Cupa Mondială de kaiac-canoe, în proba simplă de 500 de metri

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 mai 2023, 20:05

Reclamă
Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur la Cupa Mondială de kaiac-canoe, în proba simplă de 500 de metri

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur la kaiac-canoe, în proba de 500 de metri

Profimedia

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur la Cupa Mondială de kaiac-canoe, în proba simplă de 500 de metri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sportivul român Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în finala probei de canoe simplu pe 500 metri, vineri, la Cupa Mondială de kaiac-canoe de la Szeged (Ungaria).

Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur la Cupa Mondială de kaiac-canoe

Chirilă, vicecampion mondial şi medaliat cu bronz la Europene în proba de 500 metri, a fost cronometrat cu timpul de 1 min 50 sec 72/100, fiind urmat de moldoveanul Serghei Tarnovschi, la 1 sec 58/100, şi de francezul Loic Leonard, la 3 sec 57/100. Chirilă câştigase semifinala a doua cu cel mai bun timp (1:52.49).

Cătălin Chirilă s-a calificat şi în finala de la canoe simplu pe 1.00 metri, în care este campion european şi mondial, după ce a câştigat semifinala a treia, cu timpul de 4 min 01 sec 42/100, urmat de chinezul Bowen Ji, la 1 sec 08, scrie agerpres.ro.

În proba feminină de kaiac simplu pe 500 metri, românca de origine ucraineană Olena Hryhorieva s-a clasat pe locul 7 în semifinale B3 (2:13.07). La 1.000 m, Hryhorieva s-a clasat pe patru (4:46.53) în prima semifinală.

Reclamă

La canoe-2 masculin pe 1.000 metri, fraţii Adrian şi Victor Stepan s-au clasat pe locul 6 în prima semifinală (3:58.28).

Cătălin Chirilă, lecție de modestie: ”Nu mă consider talentat deloc! Mă bazez pe multă muncă!”

Cătălin Chirilă a oferit o lecție de modestie la AS.ro LIVE. Campionul european la canoe a vorbit despre perioada dificilă prin care trece un sportiv pentru a atinge performanța.

În vârstă de 24 de ani, Cătălin Chirilă a câştigat medalia de aur în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri de la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Munchen. A condus cursa de la un capăt la altul şi s-a impus cu timpul de 3 min 49 sec 681/1000.

Reclamă 4 / 0/3

”Nu mă consider un tip talentat deloc. Mă bazez pe multă muncă. Liberele sunt foarte puține în acest sport. Eu îmi studiez foarte mult adversarii. Noi avem ochiul format și vedem sportivul care trage tare.

Va fi o perioadă scurtă de vacanță după campionatul național. Nu mai există concurență și voi fi singur. Diferența dintre mine și adversari va fi mare, din păcate. Trebuie să particip la aceste campionate naționale. Prefer să merg și să particip acolo. Am redus foarte mult efortul și antrenamentele.

România m-a ajutat într-o oarecare măsură. Am trecut prin perioade destul de grele. Mă dăruiesc mult prea mult!”, a declarat Cătălin Chirilă, în exclusivitate, la AS.ro LIVE.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:19 Marius Lăcătuş, semnal de alarmă pentru CSA Steaua! Mesaj categoric despre situaţia echipei: „Fanii vor fi alături de FCSB!” 10:02 Marius Şumudică, anunţ despre gafa de proporţii făcută de Ianis Hagi înainte de EURO 2024: „Nu ştiu de cine a fost sfătuit” 9:55 Finală de vis la turneul de la Madrid! Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka se vor lupta pentru trofeu 9:43 „Vor dispărea în mediocritate şi Max Verstappen va pleca!” Fratele lui Michael Schumacher anunţă dezastrul la Red Bull 9:36 Afacerea de lux cu care Ionuţ Chirilă a dat lovitura! Cristi Borcea i-a devenit client: „Vând foarte scump!” 9:09 „Ar fi putut juca la Bayern, cu Real Madrid!” Fanii îl cer pe Radu Drăguşin titular, după ce a fost din nou „uitat” pe bancă 8:55 Foto„De ce nu bei apă?” Gabi Tamaş, reacţie savuroasă din numai patru cuvinte! Dezvăluiri despre perioada în care juca în Anglia 8:45 Cum ar putea arăta primul 11 de la FCSB, în Champions League! Numele surpriză propus de la Rapid de Basarab Panduru 8:31 „Anchete în stilul Bulibașa!” Mircea Sandu a auzit acuzațiile lui Mircea Lucescu și a izbucnit nervos: „Perversitatea asta…” 8:18 Florin Talpan, atac furibund la adresa FCSB! Campioana a primit interzis în Ghencea: „Nu are ce să caute acolo!” Vezi toate știrile
Citește și