Închide meniul
Video

Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa reuşită la Campionatele Mondiale: „M-am învăţat să mă întorc cu medalii!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 august 2023, 16:34 / Actualizat: 28 august 2023, 17:53

Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa reuşită la Campionatele Mondiale

Cătălin Chirilă, în timpul unui interviu acordat pe aeroport

Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa fabuloasă reuşită la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe. În direct în AntenaPLAY, sportivul român a cucerit medalia de aur la 500 de metri şi a obţinut argintul în proba de 1000 de metri. Chirilă şi-a asigurat astfel şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cătălin Chirilă s-a întors de la Duisburg cu cele două medalii la gât şi a anunţat că este gata să se bucure de o vacanţă, până a începe din nou antrenamentele. Chiar dacă a ratat şansa de a-şi apăra titlul mondial la 1000 de metri, tricolorul este încântat de ceea ce a reuşit.

Cătălin Chirilă a revenit în ţară, după performanţa reuşită la Campionatele Mondiale

Sportivul din Tulcea, legitimat la CSA Steaua, a demonstrat că este într-o formă de vis şi a făcut curse magnifice în AntenaPLAY.

M-am învăţat deja să mă întorc de la competiţii cu câte două medalii, pentru că particip de regulă în câte două probe, şi cred că e deja o tradiţie pentru mine să particip în probă şi să nu mă întorc fără medalii.

Sincer să fiu, mi-am dorit din tot sufletul să îmi păstrez acel titlu mondial, doar că despre asta este sportul. În cazul sportului nostru este foarte influenţat de vreme, de condiţiile meteo. Dar nu voi încerca nicicum să caut vreo scuză pentru tot ce s-a întâmplat acolo. E un loc câştigat, nicidecum nu am pierdut locul 1„, a declarat Cătălin Chirilă, pe aeroport, la revenirea în ţară.

Reclamă

Chirilă anunţă că acum şi-a trasat un nou obiectiv, apărarea titlului de la 500 de metri. Cu un an în urmă, revenise acasă cu o medalie de argint din Canada, de la Halifax.

Am realizat din secunda doi, de când am trecut linia de finish, că sunt din nou campion mondial. Şi îmi place gustul succesului, cum am spus-o mereu. Acum am o altă obligaţie, să apăr titlul de campion mondial la 500 de metri.

S-a simţit diferit, sigur. Vorbeam chiar înainte de competiţiei, eram sigur că gustul va fi mult mai dulce. Într-adevăr aşa a fost, a fost foarte intensă reacţia mea după linia de finish, cred că aţi urmărit-o. M-am bucurat extrem de mult că am reuşit din nou această performanţă. Atunci a fost în necunoştinţă de cauză, în Canada. Anul ăsta ştiam ce puteri am şi a fost doar o chestiune de timp„, a mai spus sportivul român.

Reclamă 4 / 0/3

Cursa care i-a adus lui Cătălin Chirilă calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

Cătălin Chirilă a cucerit medalia de argint în proba de 1.000 de metri de la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Duisburg. Cursa, care a fost transmisă LIVE exclusiv în AntenaPLAY, i-a adus lui Cătălin Chirilă şi calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pentru a obţine biletele pentru Paris, Cătălin Chirilă trebuia să se claseze pe unul din primele 6 locuri. Românul a obţinut locul 2, cu timpul 03:45.958. Cătălin Chirilă a pornit tare în finala la 1.000 de metri. După primii 250 de metri, românul era pe primul loc. Principalul rival al lui Chirilă, cehul Martin Fuksa, era pe locul 2.

Cătălin Chirilă a scos un timp mai slab pe următorii 250 de metri, aflându-se pe locul 3 după 500 de metri parcurşi, în spatele lui Martin Fuksa şi în spatele germanului Sebastian Brendel. Chirilă a evoluat foarte bine pe ultimii 500 de metri, devansându-l pe german şi ocupând la final poziţia a doua.

Chirilă a încheiat Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Dusiburg cu un aur, la 500 de metri, şi cu argintul în proba lui preferată, 1.000 de metri. Canotorul român reprezintă una dintre marile speranţe pentru o medalie olimpică la Paris, având în vedere că este campion mondial şi european. Anul trecut el a cucerit aurul şi la 1.000 de metri. Finalele de 500 şi 1.000 de metri ale lui Cătălin Chirilă de la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Dusiburg au fost transmise LIVE exclusiv în AntenaPLAY, ca şi finala în care Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au luat bronzul.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și