Închide meniul

Cătălin Preda a fost desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălţime din Europa

Publicat: 6 aprilie 2024, 19:51

Reclamă
Cătălin Preda a fost desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălţime din Europa

Cătălin Preda, după argintul de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka

Cătălin Preda, la finalul probei de la CM din Fukuoka/ Profimedia

Cătălin Preda a fost desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălţime din Europa. Sportivul român Cătălin Preda a fost ales cel mai bun săritor în apă de la mare înălţime din Europa p anul 2023, a anunţat, sâmbătă, forul continental, European Aquatics.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preda, în vârstă de 32 de ani, a cucerit, pe 15 februarie, medalia de bronz în proba masculină de sărituri de la mare înălţime (27 metri), la Campionatele Mondiale de nataţie de la Doha.

Cătălin Preda a fost desemnat cel mai bun săritor în apă de la mare înălţime din Europa

Preda s-a impus cu 31% voturi din partea federaţiei europene şi 13% din voturile publicului, cu un sufragiu general de 25,6%, scrie agerpres.ro.

Cătălin Preda a cucerit în 2023 medalia de argint la Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Anul trecut, distincţia europeană a fost adjudecată de alt săritor român, Constantin Popovici.

Cătălin Preda, unul dintre cei mai buni săritori din lume la cliff diving, este mare pasionat și de sporturile de iarnă. Românul a participat la un concurs de placă și schiuri și visează la medalii și în această disciplină!

Reclamă

Cătălin Preda a subliniat că marea sa dragoste rămân săriturile în apă de la înălțime, dar zăpada și munții i-au fost mereu „aproape de suflet”. Și-a umplut cămara de medalii la cliff diving și vrea să facă același lucru și pe schiuri.

„Eu sunt fan al zăpezii și al frigului. Îmi place și partea de drumeție și partea de slide pe schiuri și atunci a fost o adevarată placere să vin aici, alături de echipă. Întotdeauna, inima mea o să rămână la săriturile în apă, la partea de înălțime, platformă, stânci înalte, dar zapada și munții mi-au fost aproape de suflet mereu. Cu fiecare sezon, simt că am crescut și pe partea de schi.

Niciodată să nu uităm să admirăm zona în care suntem. Văzând soarele cum bate pe crestele din jur, e absolut minunat și chiar ține de tine să absorbi, să admiri și să apreciezi momentele respective.

Reclamă 4 / 0/3

(n.r. – Te vedem câștigănd medalii și pe placă?) Poate într-un viitor, eu aspir spre evolutie și spre proges în orice fac și vreau să imbunătățesc orice lucru la care lucrez. Trebuie să respectăm natura și să acceptăm asta, sunt lucruri pe care nu le putem prevede”, a spus, în trecut, Cătălin Preda, în exclusivitate pentru as.ro.

Viteza uimitoare cu care intră în apă Cătălin Preda

Sportivul român a dezvăluit faptul că cea mai mare înălțime de la care a sărit este de 30 de metri, iar viteza cu care intri în apă este de 85 de km/h.

Când sari în apă, de la distanță mare, simți că te lovește o bordură. Viteza, la intrare în apă, este de 85 de km/h. Viteza este foarte mare, impactul îl resimți, indiferent dacă intrarea ta în apă este bună, sau mai puțin bună”, a dezvăluit Cătălin Preda.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și