Închide meniul

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale la sărituri în apă de la mare înălţime. Dublă istorică

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 iulie 2023, 10:00

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale la sărituri în apă de la mare înălţime. Dublă istorică

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale la sărituri în apă de la mare înălţime

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, pe podium la Campionatele Mondiale de Nataţie / Getty Images

Constantin Popovici este doar al doilea european care câştigă aurul la proba de sărituri în apă de la mare înălţime, la Campionatele Mondiale de Nataţie. Popovici şi Cătălin Preda au reuşit dubla istorică la Fukuoka, live în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici şi Preda au câştigat aurul şi argintul la Campionatele Mondiale de Nataţie, o dublă pe care şi-o trecuseră în cont şi la Campionatele Europene de anul trecut, de la Roma. Cei doi au intrat astfel în istoria nataţiei din România.

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale la sărituri în apă de la mare înălţime

„Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

🇷🇴 Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.

🇷🇴 Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.
Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

Reclamă

🇷🇴 Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving”, se arată pe pagina de Facebook Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Două medalii pentru România, la Fukuoka

Aici poţi revedea săriturile pentru aur şi argint ale lui Popovici şi Preda — https://antenaplay.ro/sarituri-in-apa-de-la-mare-inaltime-cm-fukuoka-2023

Reclamă 4 / 0/3

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat medalia de aur, respectiv medalia de argint, în competiţia de high diving, 27 m, din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka.

În fruntea clasamentului după primele două sărituri din 25 iulie, Popovici, campion european en titre, şi Preda, vicecampion european, au confirmat că sunt cei mai buni din lume şi după ultimele două sărituri de joi. Constantin Popovici, 34 ani, din Bucureşti, a devenit primul campion mondial al României la sărituri în apă de la mare înălţime.

În clasamentul final, după patru sărituri, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 472,80 puncte, urmat de Cătălin Petru Preda (438,45) şi de francezul Gary Hunt (426,30). Un număr de 23 de sportivi au participat la acest concurs. Gary Hunt este dublu campion mondial în 2015 şi 2019.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei Vezi toate știrile
Citește și