Închide meniul

Constantin Popovici, campion mondial în Red Bull Cliff Diving! Moment istoric pentru România

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 28 ianuarie 2024, 12:15

Constantin Popovici, campion mondial în Red Bull Cliff Diving! Moment istoric pentru România

Constantin Popovici, campion mondial în Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici, campion mondial - Facebook Constantin Popovici

Constantin Popovici e campion mondial în Red Bull Cliff Diving. Popovici a câştigat etapa din Noua Zeelandă şi şi-a asigurat titlul. Cătălin Preda a fost al doilea la Auckland şi încheie pe locul 4 la general.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu două sărituri senzaționale de pe platforma amplasată la 27 de metri, Constantin Popovici a câștigat etapa din Noua Zeelandă și este noul campion din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving, Trofeul King Kahekili ajungând astfel pentru prima oară în istorie în România. Cătălin Preda a luat argintul la Auckland și a încheiat sezonul pe locul patru la general.

Totodată, în clasamentul final, pe 2023, Constantin Popovici s-a clasat pe prima poziţie, cu un total de 1.032 puncte. Cătălin Preda s-a clasat pe locul 4, cu 703 puncte.

Constantin Popovici, campion mondial în Red Bull Cliff Diving

Sezonul 2023 al Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving s-a încheiat cu etapa din Noua Zeelandă, iar Constantin Popovici a intrat în clubul select al campionilor din cea mai spectaculoasă competiție de sărituri de la mare înălțime din lume.

Din 2009, de la prima ediție a Serie Mondiale Red Bull Cliff Diving, doar patru sportivi și-au adjudecat Trofeul King Kahekili, Constantin Popovici fiind acum al cincilea campion din istoria competiției.

Reclamă

La mijlocul lunii februarie, Constantin Popovici şi Cătălin Preda se vor afla la Doha, la Campionatele Mondiale de nataţie.

Constantin va fi prezent în concursurile de diving (sărituri în apă de la platforma de 10 m) şi de high-diving, în timp ce Cătălin va concura în întrecerea de high-diving.

Reclamă 4 / 0/3

Constantin Popovici, al doilea european care câştigă aurul la Mondiale la sărituri în apă

În vara lui 2023, Popovici reuşea o altă performanţă notabilă. Devenea al doilea european care câştigă aurul la proba de sărituri în apă de la mare înălţime, la Campionatele Mondiale de Nataţie. Popovici şi Cătălin Preda au reuşit dubla istorică la Fukuoka.

Popovici şi Preda au câştigat aurul şi argintul la Campionatele Mondiale de Nataţie, o dublă pe care şi-o trecuseră în cont şi la Campionatele Europene de anul trecut, de la Roma. Cei doi au intrat astfel în istoria nataţiei din România.

„Constantin Popovici și Cătălin Preda au scris o pagină de istorie pentru natația românescă și pentru întreg sportul din țara noastră. Cei doi sportivi români au făcut un concurs memorabil și au reușit să cucerească azi dimineață medaliile de aur și de argint în concursul de high-diving (sărituri în apă de la 27 m) din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka.

Constantin Popovici și Cătălin Preda au avut o evoluție impresionantă pe tot parcursul concursului, au condus în clasament după primele două sărituri de marți, iar azi dimineață au scris istorie.

🇷🇴 Constantin Popovici a cucerit medalia de aur cu un total de 472.80 puncte, iar Cătălin Preda a câștigat medalia de argint cu un total de 438.45 puncte.
Introdus în calendarul Campionatelor Mondiale de natație în 2013, concursul de sărituri în apă de la 27 m este câștigat în premieră de un sportiv român. Totodată, Constantin Popovici este al doilea european care cucerește medalia de aur în această competiție. Primul a fost britanicul Gary Hunt (în 2015 și 2019).

🇷🇴 Constantin și Cătălin sunt medaliați cu aur și argint și la Campionatul European de la Roma, din 2022, în concursul de high-diving”, se arată pe pagina de Facebook Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României Vezi toate știrile
Citește și