Închide meniul
VIDEO

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la Campionatele Mondiale de Nataţie. Imaginile bucuriei şi prima reacţie

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 27 iulie 2023, 8:31

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la Campionatele Mondiale de Nataţie. Imaginile bucuriei şi prima reacţie

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la Campionatele Mondiale de Nataţie

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, pe podium la Campionatele Mondiale de Nataţie / Getty Images

Constantin Popovici şi Cătălin Preda au câştigat medaliile de aur şi argint la Campionatele Mondiale de Nataţie, la sărituri în apă de la mare înălţime, probă ce a fost exclusiv în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A fost prima oară când doi sportivi din aceeaşi ţară au fost pe podium la o ediţie de Mondiale, iar bucuria a fost una pe măsură. Cei doi au sărit ultimii şi şi-au asigurat cele două medalii.

Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur şi argint la Campionatele Mondiale de Nataţie

Cei doi au repetat astfel isprava de la Campionatele Europene de Nataţie. Anul trecut, la Roma, cei doi cucereau de asemenea aurul şi argintul, într-o altăzi memorabilă pentru sportul românesc.

„Este extrem de multă muncă în spate şi cred că doar eu ştiu cât de mult am muncit pentru asta. Azi am primit răsplata. Această probă a fost cea pe care m-am concentrat la această ediţie. Sper că la anul voi merge mai bine şi la 10 metri”, a spus Constantin Popovici, după ce a cucerit aurul la Fukuoka.

Imnul României a răsunat pentru prima oară la această ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie, aceste fiind primele două medalii câştigate de sportivii noştri.

Reclamă

Două medalii pentru România, la Fukuoka

Constantin Popovici şi Cătălin-Petru Preda au câştigat medalia de aur, respectiv medalia de argint, în competiţia de high diving, 27 m, din cadrul Campionatului Mondial de nataţie de la Fukuoka.

În fruntea clasamentului după primele două sărituri din 25 iulie, Popovici, campion european en titre, şi Preda, vicecampion european, au confirmat că sunt cei mai buni din lume şi după ultimele două sărituri de joi. Constantin Popovici, 34 ani, din Bucureşti, a devenit primul campion mondial al României la sărituri în apă de la mare înălţime.

În clasamentul final, după patru sărituri, Constantin Popovici s-a clasat pe primul loc cu un total de 472,80 puncte, urmat de Cătălin Petru Preda (438,45) şi de francezul Gary Hunt (426,30). Un număr de 23 de sportivi au participat la acest concurs. Gary Hunt este dublu campion mondial în 2015 şi 2019.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici, de la CSM Bacău, a participat şi la proba de platformă 10 m, în care s-a clasat pe locul 18.

Popovici a arătat o formă excelentă în acest sezon, cu victorii la Boston şi Paris, şi un loc doi la Polignano a Mare (Italia), în circuitul Red Bull Cliff Diving World Series.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat, înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” Vezi toate știrile
Citește și