Închide meniul
Video

Dakar 2022 | Cheloo a luat startul în primul său Dakar! „În momentul ăsta suntem foarte bogaţi sufleteşte”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 1 ianuarie 2022, 20:22

Cheloo a luat startul în primul său Dakar!

Antena Sport

Dakarul a început cu un prolog de doar 19 kilometri. Greul începe de duminică, atunci când se pleacă cu adevărat în marea aventură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Peste 8000 de kilometri au de condus Cheloo şi colegul Mihai Ban, prin peisajele de poveste din Arabia Saudită! Visul românilor e să ducă la capăt cel mai dificil raliu din lume.

„Şi apropo de săracilor, în momentul ăsta suntem foarte bogaţi sufleteşte!”, a spus Cheloo.

Cheloo a luat startul în primul său Dakar

Pentru a 3-a ediție la rând, Arabia Saudită găzduiește Raliul Dakar. Totuși, de această dată 80% din traseu are loc pe un teritoriu neexplorat până acum. În cele două săptămâni, concurenții vor avea de parcurs o distanță de 8375 de kilometri pe durata a 12 etape.

„Visul meu dintotdeauna a fost să particip la Dakar. Fac Rally Raid de câțiva ani buni. Echipa noastră se prezintă cu două echipaje românești, nu a mai fost așa ceva!

Reclamă

Țelul nostru este să terminăm cursa. Toată lumea ne întreabă ce se întâmplă dacă o să câștigi Dakar. Nu am sperat niciodată să ajungem în față, efectiv nu ai cum! E imposibil. Echipele de uzină investesc poate miliarde în cercetare, în dezvoltarea mașinilor. Plus că au piloți plătiți și vorbim de Sebastian Loeb, Stephane Peterhansel, Carlos Sainz…„, a declarat Mihai Ban la AS.ro LIVE.

Emanuel Gyenes, o nouă participare la Dakar

Emanuel Gyenes se pregătește pentru o nouă experiență în cel mai dur raliu din lumea motorsportului. Românul în vârstă de 37 de ani va participa pentru a 12-a oară la Dakar. În 2020 a scris istorie și a intrat pe lista legendelor competiției (adresată sportivilor cu cel puțin 10 starturi în palmares). A reușit atunci o performanță remarcabilă și a câștigat clasa Malle Moto dedicată piloților fără asistență tehnică. S-a clasat pe locul 29 la general.

La ultima ediție, Gyenes a terminat al 23-lea la general, dar nu și-a putut apăra titlul de la clasa Malle Moto după ce a încheiat pe poziția a 2-a.

Reclamă 4 / 0/3

„A fost un Dakar foarte dur, sunt bucuros că am reușit să ajung la linia de finiș de la Jeddah. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați urmărit de-a lungul acestei incredibile aventuri„, a transmis Emanuel după ce a trecut linia de sosire în Dakaj pentru a 9-a oară în 11 participări.

Cea mai bună clasare a lui Emanuel Gyenes rămâne cea din 2016, când a fost al 14-lea la general.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și