Închide meniul
UPDATE

Dakar 2022 | A 44-a ediție a Raliului Dakar s-a terminat! Rezultat istoric pentru România! Cheloo şi Mihai Ban, performanţă fantastică. Gyenes, locul 5 la „Original by Motul”

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 ianuarie 2022, 21:00 / Actualizat: 5 aprilie 2023, 17:17

Dakar 2022 | A 44-a ediție a Raliului Dakar s-a terminat! Rezultat istoric pentru România! Cheloo şi Mihai Ban, performanţă fantastică. Gyenes, locul 5 la Original by Motul”

Chello și Mihai Ban vor lua startul în Raliul Dakar 2022

Colaj Instagram

Update: A 44-a ediție a Raliului Dakar s-a terminat! Rezultat istoric pentru România la a 44-a ediţie a Raliului Dakar. Echipajul format din Cheloo şi Mihai Ban a terminat pe locul 54 în clasamentul general al grupei Auto şi pe locul 26 la clasa lor. De asemenea, şi echipajul format din Iacob Buhai și Tudor Turdean au încheiat competiția pe locul 58.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A 44-a ediție a Raliului Dakar s-a terminat! Cheloo şi Mihai Ban pe locul 26

Performanţă fantastică pentru România Raliul Dakar 2022. Două echipaje au terminat cel mai dur raliu din lume. Cheloo şi Mihai Ban au terminat pe locul 26 la clasa lor. Emanuel Gyenes a terminat pe locul 40.

De asemenea, Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 40 la general în categoria „General Moto”, în timp ce la categoria „Original by Motul” s-a clasat pe locul 5.

Reclamă

Dakarul a fost marcat de o tragedie în ultima zi. Un mecanic francez şi-a pierdut viaţa în deşert, după ce un vehicul de asistenţă s-a ciocnit cu un camion. Nasser Al-Attiyah a câştigat pentru a patra oara Dakarul la clasa auto. Englezul Sam Sunderland e noul campion la moto.

Update 01.01.2022: A început, oficial, Dakar 2022. Toate informațiile din cursă le găsiți, în această perioadă, pe as.ro!

Reclamă

Update 31.12: Finalul de 2021 este unul de neuitat pentru Cheloo și Mihai Ban. Ce mesaj au postat chiar înainte de Revelion:

View this post on Instagram


A post shared by Transilvania Rally Team (@transilvaniarallyteam)

Reclamă 4 / 0/3

În momentul acesta am terminat verificările tehnice. Oficial suntem înscriși în Dakar. Mâine dimineață luăm startul, așa că noul an ne prinde în cursă„, a transmis Mihai Ban.

Și apropo de ‘săracilor’. În momentul acesta suntem foarte bogați sufletește„, a completat Cheloo.

Update 30.12: Emanuel Gyenes a avut un mesaj special, din Jeddah, pentru fanii săi. „Verificări! Au mai rămas numai câteva ore. Pe 1 ianuarie voi lua startul în cel de-al 12-lea meu Raliu Dakar„, a scris românul care este pregătit să scrie istorie în Arabia Saudită.

Update 30.12: Cheloo și Mihai Ban au primit vești bune cu două zile înainte de startul cursei. Testele Covid-19 pe care le-au făcut au fost negative.

„Este un moment groaznic în viața noastră. Trebuie să recunosc oficial, în numele echipei noastre… suntem cea mai mică echipă și suntem atât de slab pregătiți și săraci din punct de vedere financiar că nu avem nici măcar Covid-19”, a precizat Cheloo.

Reclamă

Update 29.12: Cheloo și Mihai Ban au avut parte de o surpriză la sosirea în Arabia Saudită.

Plouă în deșert. În prima mea când ajung aici!„, a transmis Cheloo pe contul de Instagram al echipei lui.

View this post on Instagram


A post shared by Transilvania Rally Team (@transilvaniarallyteam)

Pentru a 3-a ediție la rând, Arabia Saudită găzduiește Raliul Dakar. Totuși, de această dată 80% din traseu are loc pe un teritoriu neexplorat până acum. În cele două săptămâni, concurenții vor avea de parcurs o distanță de 8375 de kilometri pe durata a 12 etape.

Cheloo și Mihai Ban, la Dakar 2022

Până să plece la Jeddah, acolo unde vor lua startul în premieră la Raliul Dakar, Cheloo și Mihai Ban au dezvăluit ce așteptări de la cea mai dură cursă din lume.

(Cătălin Oprișan: Vă dați seama în ce v-ați băgat, nu?) Eu nu am știut nimic, dar când mi-am dat seama ce am făcut am spus trebuie să mergem și noi 10 ani. Eu sunt deja propria mea legendă (n.r. se amuză)„, a spus Cheloo la AS.ro LIVE.

Visul meu dintotdeauna a fost să particip la Dakar. Fac Rally Raid de câțiva ani buni. Echipa noastră se prezintă cu două echipaje românești, nu a mai fost așa ceva!

Țelul nostru este să terminăm cursa. Toată lumea ne întreabă ce se întâmplă dacă o să câștigi Dakar. Nu am sperat niciodată să ajungem în față, efectiv nu ai cum! E imposibil. Echipele de uzină investesc poate miliarde în cercetare, în dezvoltarea mașinilor. Plus că au piloți plătiți și vorbim de Sebastian Loeb, Stephane Peterhansel, Carlos Sainz…„, a declarat Mihai Ban la AS.ro LIVE.

View this post on Instagram


A post shared by Transilvania Rally Team (@transilvaniarallyteam)

Traseul cursei din Arabia Saudită este format, în proporție de 80%, din dune de nisip.

Sincer, când am văzut prima dună mie mi-a venit să vomit. Am zis: ‘Ce urâte sunt, mie nu îmi plac’. Exact când am dat cu nasul în ele„, și-a amintit Cheloo.

Din 1979 și până în prezent, nu mai puțin de 76 de persoane și-au pierdut viața la Raliul Dakar.

Emanuel Gyenes, o nouă participare la Dakar

Emanuel Gyenes se pregătește pentru o nouă experiență în cel mai dur raliu din lumea motorsportului. Românul în vârstă de 37 de ani va participa pentru a 12-a oară la Dakar. În 2020 a scris istorie și a intrat pe lista legendelor competiției (adresată sportivilor cu cel puțin 10 starturi în palmares). A reușit atunci o performanță remarcabilă și a câștigat clasa Malle Moto dedicată piloților fără asistență tehnică. S-a clasat pe locul 29 la general.

La ultima ediție, Gyenes a terminat al 23-lea la general, dar nu și-a putut apăra titlul de la clasa Malle Moto după ce a încheiat pe poziția a 2-a.

A fost un Dakar foarte dur, sunt bucuros că am reușit să ajung la linia de finiș de la Jeddah. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați urmărit de-a lungul acestei incredibile aventuri„, a transmis Emanuel după ce a trecut linia de sosire în Dakaj pentru a 9-a oară în 11 participări.

Cea mai bună clasare a lui Emanuel Gyenes rămâne cea din 2016, când a fost al 14-lea la general.

Citește și:

Românii care au participat, la Dakar, din 2005 și până în prezent

O va învinge Simona Halep pe Paula Badosa, în primul tur de la Miami?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:33 Mircea Rednic, maestrul schimbărilor la UTA! Inspiraţia incredibilă a „Puriului”, în „thriller-ul” cu Voluntari 19:18 Dumitru Dragomir a anunţat scenariul care aruncă în aer lupta la titlu: „Dacă o bate pe FCSB, o să ia campionatul” 19:02 Reacţia ANAD, după ce Cosmin Matei a fost prins dopat! Motivul pentru care fotbalistul lui Sepsi nu este suspendat provizoriu 18:38 „Nu e o pierdere!” Raul Rusescu, mesaj categoric despre o posibilă plecare a lui Risto Radunovic de la FCSB 18:34 Sergio Perez a vorbit despre presiunea uriaşă de la Red Bull: „E un motiv pentru care mulţi piloţi nu au supravieţuit aici” 18:30 „Nu au niciun viitor!” Helmut Duckadam a vorbit despre desfiinţarea secţiei de fotbal la CSA Steaua, după ratarea play-off-ului 18:06 Petrolul Ploieşti – FCU Craiova LIVE TEXT (20:30). Se anunţă un duel încins pe Ilie Oană! Echipele de start 17:53 „Poate destabiliza clasamentul WTA!” Americanii, convinşi să Simona Halep poate reveni în top 17:25 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 martie 17:23 EXCLUSIVLaszlo Dioszegi, şocat după ce Cosmin Matei a fost depistat pozitiv! Singurul reproş adus mijlocaşului: „Noi avem o regulă” Vezi toate știrile
Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Horoscopul săptămânii 18 martie – 24 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Zodii care iubesc sportul. Nativii care adoră să aibă un stil de viață activ

Formula 1
Pe același subiect
Dacia a prezentat maşina cu care va participa la Raliul Dakar
Moto • 30 ian., 16:51
Dacia a prezentat maşina cu care va participa la Raliul Dakar! Sebastien Loeb şi Nasser al-Attiyah, printre piloţi
Cosmin Natanticu se alătură juriului iUmor
Media • 3 aug., 12:37
Cosmin Natanticu se alătură juriului iUmor. Delia, Cheloo, Cătălin Bordea şi Cosmin Natanticu vor juriza cel de-al XV-lea sezon
Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România
Extra • 19 mai, 12:33
Drumul spre Dakar: ambițiile lui Cristi Movilă, unul dintre cei mai talentați piloți de rally raid din România
Sezonul 12 iUmor începe azi, de la 20:30, pe Antena 1!
Extra • 11 feb., 10:27
Sezonul 12 iUmor începe azi, de la 20:30, pe Antena 1! Jurat surpriză alături de Delia, Bendeac și Cheloo
Sezonul 12 iUmor începe pe 11 februarie, de la 20:30, pe Antena 1
Extra • 8 feb., 15:31
Cheloo, despre cel mai nou sezon iUmor: „Nu schimbă cu nimic bunul mers al emisiunii!”. Sezonul 12 iUmor începe pe 11 februarie, de la 20:30, pe Antena 1