Închide meniul

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă! Dialog uluitor cu noul rege al nataţiei: „Nu-mi vine să cred!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 iunie 2022, 19:56

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă! Dialog uluitor cu noul rege al nataţiei: „Nu-mi vine să cred!

Ce a putut să facă mama lui David Popovici pentru a-i proteja cariera

David Popovici, campion mondial/ Profimedia

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă! Șefa Federației Române de Canotaj l-a cunoscut pe campionul mondial la Jocurile Olimpice de anul trecut. Tânărul de 17 ani a lăsat-o mască pe marea campioană când i-a povestit programul său spartan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a scrs istorie la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Campionul nostru este al doilea înotător din toate timpurile care reuşeşte să câştige aur în probele 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a Campionatelor Mondiale, după americanul Jim Montgomery, care a reuşit acest lucru în 1973, la Belgrad.

David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă

”David este un talent, clar. Dumnezeu l-a hărăzit cu talentul ăsta, dar nu e suficient, chiar muncește foarte mult. Anul trecut, la Jocurile Olimpice am stat la masă la prânz cu el și cu antrenorul, în satul olimpic. L-am întrebat ce face, ce clasă este și așa mai departe. Este elev la cel mai bun liceu. Este un copil foarte inteligent, vorbește frumos, respectuos.

Deci, are o educație, ‘jos pălăria’ pentru părinți, pentru modul în care l-au crescut și educat. Este un copil cu un psihic incredibil, are emoții, dar știe atât de bine să și le gestioneze, că mie nu-mi vine să cred. Am făcut și eu sport la cel mai înalt nivel. Știu cum e să ai emoții. Știu cum arată emoțiile de la Europene, de la Campionatele Mondiale și cele de la Jocurile Olimpice.

‘Mă scol dis de dimineață, mănânc, fac pauză între masă și antrenament. Merg și îmi fac antrenamentul. Vin, apoi mă duc la școală. Vin de la școală, și când am timp fac două antrenamente pe zi. Și fac și sport, fac sport pregătire suplimentară. Câte 3-4 ore pe zi, uneori chiar și 6 ore’.

Reclamă

I-am spus: ‘Bravo ție, că ai atâta ambiție. Ești un model de sportiv de performanță pentru noi toți. La 17 ani să ai atâta ambiție, e mare lucru’. Bravo și antrenorilor care l-au descoperit și care l-au șlefuit. Are o armată în jurul lui acum, altfel nu poți să ajungi la nivelul acesta. Și Federația îi este alături, că tot ce trebuie e clar că nu avem nici jumătate din ce ar trebui să aibă un sportiv de înaltă performanță”, a declarat pentru Elisabeta Lipă, potrivit fanatik.ro.

Sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial

Gabriela Andreiașu, director general al Agenției Naționale Anti-Doping, a dezvăluit sacrificiile făcute de părinţii lui David Popovici pentru ca tânărul să devină campion mondial. „Planul” acestora a dat roade, iar tânărul de 17 ani a scris istorie pentru România şi a cucerit două medalii de aur.

Georgeta şi Mihai Popovici, părinţii lui David, au făcut sacrificii uriaşe pentru fiul lor.

Reclamă 4 / 0/3

„Mereu, părinții lui David Popovici au verificat la noi orice medicament sau supliment, tocmai ca fiul lor să nu aibă nicio problemă în carieră. Da, așa este, părinții au fost mereu foarte implicați în tot ce înseamnă pregătirea copilului. Erau foarte atenți și la nutriție, și la medicație.

Pe lângă faptul că vorbeau cu medicul de la club, fie veneau la noi, fie ne cereau sfaturi prin mail, interesându-se dacă e vreo problemă cu vreun medicament, dacă suplimentele puteau fi analizate sau dacă au certificate. Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui„, a declarat Gabriela Andreiașu, potrivit gsp.ro.

Recomandări
  • David Popovici a impresionat-o pe Elisabeta Lipă
  • Dialog uluitor cu noul rege al nataţiei

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:02 Trei ani de închisoare pentru un suporter care a aruncat cu o petardă în timpul unui meci. Cum şi-a motivat judecătorul sentinţa 10:32 FotoNadia Comăneci, apariţie spectaculoasă pe covorul roşu de la gala Laureus! Imagini alături de Jude Bellingham şi Carlos Alcaraz 9:45 Florinel Coman, avertizat să nu se transfere în Qatar: „Nici pentru 50 de milioane de euro!” 9:13 Shaun Murphy a răbufnit după declaraţiile care au făcut praf teatrul de la Crucible, casa Campionatului Mondial de snooker 8:41 Mircea Rednic aşteaptă oferta lui Dan Şucu pentru a reveni la Rapid: „Un telefon de la domnul Șucu oricând e binevenit” 8:33 VIDEOInter a sărbătorit titlul pe muzică românească! Imagini fabuloase cu hora din vestiar. Piesa care a declanșat nebunia la Milano 8:13 Novak Djokovic, sportivul anului la gala Laureus! Premiu special pentru Jude Bellingham 7:54 FotoAdrian Mititelu Jr, la câteva minute de moarte! Dezvăluiri incredibile după 10 ore de comă. În ce stare se află acum 22
apr.
23:55
VIDEOMiddlesbrough – Leeds 3-4, în AntenaPLAY. Nebunie de meci în Championship. A „plouat” cu goluri spectaculoase!
22
apr.
23:55
VIDEOFarense – Benfica 1-3, în AntenaPLAY. „Vulturii” continuă să spere la titlul din Liga Portugal
Vezi toate știrile
Citește și