David Popovici a revenit în ţară după ce a scris istorie la Campionatul European. Moment genial la conferinţa de presă. „Sunt un băiat care înoată repede!”. Ce spune despre Jocurile Olimpice

De Iulian Focșăneanu
Publicat: 12 iulie 2021, 18:42

David Popovici a revenit în ţară după ce a scris istorie la Campionatul European de Nataţie pentru juniori. Tânărul de 16 ani a cucerit patru medalii, dintre care trei de aur.

Reclamă
David Popovici, cu medalia, după un concurs

AS.ro

Popovici a doborât recordurile mondiale la juniori în probele individuale pe care le-a câştigat. Pentru el urmează prezenţa la Jocurile Olimpice şi visează să urce şi la Tokyo pe prima treaptă a podiumului.

Reclamă

David Popovici a revenit în ţară după ce a scris istorie la Campionatul European

Mi-am îndeplinit obiectivul, am depăşit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs. Am câştigat extrem de multă experienţă. Acum merg la Tokyo cu acelaşi gând, de a face tot ce pot eu mai bine într-o finală. Să mă descurc, să mă obişnuiesc cu o finală olimpică pentru că vor veni multe! Şi să încerc pe cât de tare pot acolo pentru că despre asta e vorba, acesta este spiritul olimpic„, a declarat David Popovici la revenirea în ţară.

Popovici a fost comparat, de Gazzetta dello Sport, cu rusul Aleksandr Popov. Puştiul minune a anunţat care este secretul performanţelor lui.

(Reporter: Eşti mult mai aproape de medalia olimpică după aceste performanţe?) Cu siguranţă sunt mult mai aproape acum. Aştept să mă calific în finală şi de acolo se poate întâmpla orice.

Reclamă

Am auzit imnul naţional destul după mult timp pentru că au fost destul de puţine concursuri. Şi nu numai o dată, de trei ori. De fiecare dată când am urcat pe podium să îmi văd steagul cum urcă, să mă uit la toată lumea din tribună stând în picioare, la colegii mei cum stau şi mă privesc. A fost foarte tare! (Reporter: Ai şase picioare, opt picioare?) Nu. Am doar două. Sunt un băiat care înoată repede, care are nişte antrenori foarte buni, nişte părinţi foarte buni! Nişte oameni care mă susţin geniali!„, a precizat noua senzaţie al nataţiei româneşti.

Cele patru medalii ale lui David la Roma sunt:

– argint cu ştafeta României (David Popovici, Mihai Gergely, Ştefan Cozma şi Patrick Dinu) de 4×100 m liber – timp: 3:19.93;

– aur la 100 m liber – timp: 47.30;

– aur la 200 m liber – timp: 1:45.95;

aur la 50 m liber – timp: 22.22.

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
23:20 Marius Șumudică vine cu soluția salvatoare pentru Adrian Mutu după Rapid – Slavia Praga 1-7: ”Pe Alibec îl luam primul!” 23:05 Silviu Lung Jr., răspuns după interesul din partea campioanei CFR Cluj: „Asta e prioritar pentru mine” 22:51 Andrei Burcă are un mare regret după FC Pyunik – CFR Cluj 0-0: ”Am ratat prea mult!” Fundașul e deja cu gândul la retur: ”Își vor da viața!” 22:30 FotoFiica miliardarului Ion Ţiriac surprinde: „Construieşte-te prin rău!”. Ioana Natalia este moştenitoarea unui adevărat imperiu financiar 22:19 Ilie Dumitrescu, verdict categoric după FC Pyunik – CFR Cluj 0-0: ”Lipsește ritmul! E o chestiune de timp!” 22:18 Simona Halep a aflat pe cine ar putea întâlni în finala Wimbledon. Tatjana Maria şi Ons Jabeur s-au calificat în semifinale 21:55 Marius Șumudică, un car de nervi după Rapid – Slavia Praga 1-7: ”Trezirea! Vor avea viață grea și să intre în play-off!” 21:34 Marius Şumudică, reacţie furibundă după Pyunik – CFR Cluj 0-0: „Armenilor le trebuia paşaport ca să treacă de centrul terenului”. Ce a spus despre Dan Petrescu 21:32 Rapid – Slavia Praga 1-7! Dezastru pentru jucătorii lui Adi Mutu, în ultimul amical. S-au făcut de râs în Austria! 21:17 Cristi Balaj, explicații după FC Pyunik – CFR Cluj 0-0: ”Neinspirație, ghinion, neșansă!” Ardelenii s-au plâns de arbitraj: ”L-a lovit în cap!”
Pe același subiect
David Popovici, alături de ştafeta de 4x100 metri liber
Înot • 23:43
Mesajul viral al lui David Popovici, după ce a cucerit medalia de aur în proba de ştafetă la Campionatele Europene de juniori. Mii de români au reacţionat
David Popovici
Înot • 19:13
David Popovici, reacţie emoţionantă după ce România a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni: „Mă bucur că pot să reprezint o echipă atât de frumoasă!”
David Popovici
Înot • 18:42
David Popovici i-a adus României medalia de aur la proba de ştafetă 4×100 m la Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni
Close