Închide meniul

David Popovici, performanţă FABULOASĂ! De 49 de ani nu se mai întâmplase aşa ceva. Românul a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 22 iunie 2022, 19:28

David Popovici, performanţă FABULOASĂ! De 49 de ani nu se mai întâmplase aşa ceva. Românul a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie

David Popovici, performanţă FABULOASĂ! Românul a scris istorie la Campionatele Mondiale de nataţie

David Popovici, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta / Profimedia

David Popovici a reuşit o performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de nataţie. Tânărul de 17 ani a devenit cel mai bun din lume şi în cursa de 100 de metri liber. A câştigat medalia de aur şi a scris o nouă pagină de istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici reuşise, luni, să câştige şi proba de 200 de metri liber. A scos atunci al 4-lea cel mai bun timp din istorie şi a devenit primul campion mondial la nataţie din istoria României.

David Popovici, performanţă fabuloasă la Campionatele Mondiale de Nataţie

Sportivul de la Dinamo a făcut minuni şi în proba „regină” a nataţiei. La Budapesta, puştiul minune nu a putut fi oprit nici la 100 de metri liber şi a urcat pe prima treaptă a podiumului. Nimeni nu mai reuşise aşa ceva de aproape cinci decenii!

Din 1973 nu mai reuşise să câştige cineva atât proba de 100 de metri, cât şi cea de 200 de metri, de la aceeaşi ediţie. Singurul înotător care a izbutit „dubla” este americanul Jim Montgomery. A stabilit recordul la Campionatul Mondial de la Belgrad, din urmă cu 49 de ani, primul din istorie.

Reclamă

Nici măcar starul Caeleb Dressel, câştigător la 100 de metri liber în 2017 şi 2019, nu a reuşit minunea. De fiecare dată a fost depăşit de chinezul Sun Yang, cel care a fost campion la 200 de metri liber. Popovici ar fi vrut să se lupte cu Dressel pentru titlul mondial de la 100 de metri liber. Totuşi, americanul care a câştigat 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a retras chiar înaintea semifinalelor.

E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea„, a spus David Popovici, citat de washingtonpost.com.

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber, după ce a stabilit un record mondial la juniori

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul a terminat semifinala pe primul loc și a stabilit un nou record mondial la juniori.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stbilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Românul de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Acesta este un nou record mondial la juniori. Doar 3 înotători au fost mai rapizi, în istorie, decât noua senzaţie a României.

România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Extraordinar, performanţă ce marchează o nouă bornă istorică în înotul românesc şi o noua stea internaţională în plină ascensiune. Bravo, David şi Adrian!„, a spus Răzvan Florea în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival 9:50 Dinamo – Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! „Câinii” nu își mai permit niciun pas greșit Vezi toate știrile
Citește și