Închide meniul

David Popovici, testat antidoping după performanţele reuşite la Campionatul Mondial. Anunţul preparatorului fizic

Viviana Moraru Publicat: 22 iunie 2022, 13:01

David Popovici, testat antidoping după performanţele reuşite la Campionatul Mondial. Anunţul preparatorului fizic

David Popovici, testat antidoping după performanţele reuşite la Campionatul Mondial

David Popovici, dublu campion mondial la natație/ Profimedia

  • David Popovici, supus la teste antidoping
  • Înotătorul român va participa în finala de la 100 de metri liber

David Popovici a fost supus unor teste antidoping, după performanţele reuşite la Campionatul Mondial de la Budapesta. Preparatorul fizic al sportivului a delarat că astfel de procedee sunt normale, după recordurile doborăte de înotător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici continuă să scrie istorie pentru România. După medalia de aur cucerită în proba de 200 de metri liber, românul va participa în cursa finală la 100 de metri liber, unde este principalul favorit pentru câştigarea sa.

David Popovici, testat antidoping după performanţele istorice

David Popovici a fost supus unor controale antidoping, după ce a reuşit să bată recorduri la probele Campionatului Mondial din Budapesta. Românul a stabilit un record mondial la juniori în semifinalele de marţi, de la 100 de metri liber.

Reclamă

Dragoş Luscan, preparatorul fizic al lui David Popovici, a declarat că este un procedeu normal ca sportivul să fie supus unor teste antidoping, după ce stabileşte noi referinţe mondiale.

„Lumea trebuie să știe că este campionat mondial de seniori, el bate acum recordurile de juniori și știm că a bătut și acel record de două ori la 200 de metri, în zile consecutive, iar acum a bătut și recordul la 100 de metri la juniori, dar s-a calificat cu primul timp la finala de seniori.

Reclamă

El ne apreciază foarte mult, pentru că a avut și rezultate, se simte foarte bine, a stat ferit de accidentări și până la urma urmei cam asta contează, iar rezultatele vorbesc de la sine. Din moment ce David este cel mai bun, atunci suntem și noi cei mai buni. Este de felicitat că a înțeles că în jurul lui trebuie să fie mai multe persoane și ascultă astfel încât să își poată îndeplini obiectivele, cumva este un cumul de mai mulți factori. Mental stă destul de bine și, de fapt, asta este una dintre cel mai mari forțe ale lui.

Calitatea umană este foarte importantă, iar el are foarte mare putere de a aduna oamenii în jurul lui și modestia de care am dat dovadă se identifică cu cea a marilor campioni. Tocmai acum iese din bazin, de la refacere. Va trebui să mergem la probele antidoping, pentru că așa este după fiecare record mondial, trebuie să dai proba antidoping”, a spus Dragoș Luscan, citat de Radio Sport Total FM.

Mihai Stoica şi Basarab Panduru, geniali despre David Popovici

Fostul internaţional român Basarab Panduru, şi managerul FCSB, Mihai Stoica, au fost impresionaţi de performanţele istorice ale lui David Popovici. Românul a devenit primul campion mondial la nataţie.

Reclamă 4 / 0/3

Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a fost emoţionat de performanţa istorică reuşită de David Popovici, şi mărturiseşte că nu ar fi crezut că va avea asemenea emoţii la o competiţie de înot.

„Noi înotăm ca să nu ne înecăm. Mărturisesc că am avut întotdeauna emoţii la sporturile unde erau români. Dar la înot n-am crezut vreodată că pot să am emoţii. Aveam la bărci, cum veneau piu, piu, cu un cioc înainte.

Dar copilul acesta ne-a tras aşa un pic de mânecă, <<Băi, mai sunt şi alte sporturi pe care voi nici nu le visaţi unde putem să fim foarte mari>>. Pentru că deja e gigant”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Pe lângă Mihai Stoica, şi Basarab Panduru a lăudat şi el performanţa lui David Popovici, care va evolua în finala probei de 100 de metri liber.

„Cred că în momentul acesta e pe cai, nu pe cai, pe delfini. Pare că zboară, că e torpilă, rachetă. Pare ca n-are nici un adversar”, a declarat Basarab Panduru, pentru aceeaşi sursă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update!
Antena Sport Update • 28 mart., 16:43
Camelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB
Liga 1 • 28 mart., 12:09
Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 28 mart., 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București. Ce a transmis oficialul rivalei FCSB.
Liga 1 • 27 mart., 21:25
Mihai Stoica a reacționat, după ce Dinamo a decis să plece din București: „În Ștefan cel Mare juca cu stadionul gol!”