Închide meniul
NEWS ALERT

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial. Simona Radiş, două medalii de aur într-o singură zi

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 25 septembrie 2022, 17:08

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial. Simona Radiş, două medalii de aur într-o singură zi

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial

Profimedia

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial. Astfel, Simona Radiş a cucerit a doua medalie de aur, după ce i-a luat locul Denisei Tîlvescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia.

Echipajul feminin de 8+1 al României a câştigat titlul mondial

România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu) a dominat de la început până la sfârşit proba regină a canotajului, fiind cronometrată cu timpul de 06 min 01 sec 14/100, la distanţă de Olanda (06:05.04) şi Canada (06:07.51).

România nu mai câştigase aurul în această probă la Mondiale din 2017, de la Sarasota (Florida).

În proba masculină de opt plus unu, România (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) s-a clasat pe ultimul loc, şase, cu timpul de 05 min 31 sec 30/100. Marea Britanie s-a clasat pe primul loc (05:24.41), urmată de Olanda (05:25.52) şi de Australia (05:27.72), scrie agerpres.ro.

Reclamă

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia, vineri prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, sâmbătă prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).

Delegaţia ţării noastre a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi la Mondialele de la Racice, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

În clasamentul pe medalii, Marea Britanie a ocupat primul loc, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia, 5-3-1, şi România, 4-0-0, etc.

Reclamă 4 / 0/3

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au devenit campioane mondiale la dublu vâsle feminin

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au obţinut o nouă performanţă magică! Au devenit campioane mondiale la dublu vâsle feminin. Ancuţa Bodnar a luat aurul chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani.

Radiş şi Bodnar au făcut o cursă de senzaţie şi au câştigat medalia de aur la dublu vâsle feminin (W2x), duminică, la Campionatul Mondial de la Racice.

Radiş şi Bodnar, care sunt campioane europene şi olimpice, au fost urmate de reprezentantele Ţărilor de Jos şi Irlandei. Româncele au încheiat cursa în 06.47.77, anunţă news.ro.

Este a treia medalie de aur pentru România, după cele câştigate de Ionela Cozmiuc şi echipajul de dublu rame, format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan.

Performanță de vis pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia. Echipajul format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a fost cronometrat cu timpul de 06 min 28 sec 06/100, depășind echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min 29 sec 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min 30 sec 86/100.

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, iar Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă).

Reclamă

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumesc mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
Vezi toate știrile
Citește și