Close

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj! Performanță de vis pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan

Avatar photo

De Cosmin Cioboată
Publicat: 24 septembrie 2022, 15:49

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia. Echipajul format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a fost cronometrat cu timpul de 06 min 28 sec 06/100, depășind echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min 29 sec 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min 30 sec 86/100.

Reclamă
Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în timpul festivității de pemiere

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în timpul festivității de pemiere / Hepta

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, iar Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă).

Reclamă

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj!

Aceasta este a doua medalie obţinută de România la Racice, după aurul câştigat vineri de Ionela Cozmiuc, soţia lui Marius, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

Sâmbătă, la dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, campioane europene în acest an la dublu rame şi la opt plus unu, s-au clasat pe locul patru, cu timpul de 07 min 09 sec 38/100, fiind devansate de Noua Zeelandă (Grace Prendergast, Kerri Williams), 07 min 03 sec 76/100, Olanda (Ymkje Clevering, Veronique Meester), 07 min 06 sec 02/100, şi Statele Unite (Madeleine Wanamaker, Claire Collins), 07 min 08 sec 03/100.

Tot sâmbătă, România (Elena Logofătu, Cristina Drugă, Ioana-Mădălina Moroşan, Patricia Cireş) a câştigat Finala C la patru vâsle feminin (06:34.17).

Reclamă

România a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice, dintre care sâmbătă vor mai evolua la patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin, iar duminică vor avea loc alte trei finale cu prezenţe româneşti, la dublu vâsle feminin, opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Ionela Cozmiuc, AUR şi la Campionatul Mondial de canotaj

Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur şi la Campionatul Mondial de canotaj. Sportiva de 27 de ani a câştigat proba de simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x), la Campionatul Mondial de canotaj de la Racice. Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul 07:42.59.

Pe locul doi s-a clasat olandeza Martine Veldhuis (07.44.48), iar pe trei a terminat neo-zeelandeza Jackie Kiddle (7:44.98).

Prima medalie de AUR pentru România la Campionatul Mondial de la Racice! Campioană Europeană în exercițiu, Ionela Cozmiuc a devenit acum și Campioană Mondială în 2022 în proba de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x)! Felicitări!„, a anunţat Federaţia Română de Canotaj pe contul de Facebook.

În luna august, Ionela Cozmiuc a adus medalia de aur pentru România la proba de simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj.

Sportiva Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur la simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x), la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Cozmiuc s-a impus făr drept de apel, fiind urmată de reprezentatele Greciei şi Ţărilor de Jos. A fost a şaptea medalie obţinută de România la CE de canotaj, a patra de aur, cărora se adaugă şi trei de bronz.

Reclamă
Citește și:
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
14:29 CM 2022 Cristiano Ronaldo menține tensiunea la Mondial. Ce s-a întâmplat la antrenamentul de azi al Portugaliei 14:15 Probleme la U Cluj! 4 jucători au petrecut până târziu înaintea meciului cu Petrolul și au fost amendați cu 1000 de euro 13:27 NEWS ALERTEden Hazard s-a retras de la naționala Belgiei, după dezastrul de la Campionatul Mondial. Mesajul emoționant al mijlocașului de 31 de ani 13:07 FotoPatricia, sora Georginei Rodriguez, rupe tăcerea! Ce a putut dezvălui despre iubita lui Cristiano Ronaldo: ”Râde de situația mea financiară” 13:00 Măsura incredibilă cerută de avocatul lui Mario Iorgulescu, la ultima înfățișare de la Tribunal 12:22 CM 2022 | Bruno Fernandes a rupt tăcerea, după ce Cristiano Ronaldo a fost lăsat pe bancă: „Și eu aș fi supărat! E cel mai faimos om din sport!” 11:59 Mesajul lui Lionel Messi, după ce a bifat meciul 1000 în carieră: „Ce nebunie!”. Cum a reacționat soția sa 11:30 Reacția lui Edi Iordănescu după ce un fan le-a cerut tricolorilor să îi dea 3-4 goluri Elveției, în cele două meciuri din preliminariile pentru EURO2024 11:11 „Starea lui Pele se ameliorează progresiv!”. Anunțul făcut de spitalul în care este internat legendarul atacant 10:53 Vrăjitorul acuzat că a fost plătit de Paul Pogba să-i facă farmece lui Kylian Mbappe a rupt, în sfârșit, tăcerea: „Am vorbit la telefon!”
Pe același subiect
Ionela Cozmiuc,
Alte sporturi • 23 sept., 16:45
Ionela Cozmiuc, AUR şi la Campionatul Mondial de canotaj! Performanţă spectaculoasă obţinută de sportiva noastră
Știri
Hello Chef sezonul 4, 30 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Irina Fodor
Close