Închide meniul

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj! Performanță de vis pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 septembrie 2022, 15:49

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj! Performanță de vis pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, campioni mondiali la dublu rame

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, în timpul festivității de pemiere / Hepta

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia. Echipajul format din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan a fost cronometrat cu timpul de 06 min 28 sec 06/100, depășind echipajele din Spania (Jaime Canalejo Pazos, Javier Garcia Ordonez), 06 min 29 sec 27/100, şi Marea Britanie (Oliver Wynne-Griffith, Thomas George), 06 min 30 sec 86/100.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan sunt şi campioni europeni în această probă, iar Cozmiuc este vicecampion olimpic (alături de Ciprian Tudosă).

România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj!

Aceasta este a doua medalie obţinută de România la Racice, după aurul câştigat vineri de Ionela Cozmiuc, soţia lui Marius, în proba de simplu vâsle feminin, categorie uşoară.

Sâmbătă, la dublu rame feminin, Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, campioane europene în acest an la dublu rame şi la opt plus unu, s-au clasat pe locul patru, cu timpul de 07 min 09 sec 38/100, fiind devansate de Noua Zeelandă (Grace Prendergast, Kerri Williams), 07 min 03 sec 76/100, Olanda (Ymkje Clevering, Veronique Meester), 07 min 06 sec 02/100, şi Statele Unite (Madeleine Wanamaker, Claire Collins), 07 min 08 sec 03/100.

Tot sâmbătă, România (Elena Logofătu, Cristina Drugă, Ioana-Mădălina Moroşan, Patricia Cireş) a câştigat Finala C la patru vâsle feminin (06:34.17).

Reclamă

România a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice, dintre care sâmbătă vor mai evolua la patru rame feminin, patru rame masculin şi patru vâsle masculin, iar duminică vor avea loc alte trei finale cu prezenţe româneşti, la dublu vâsle feminin, opt plus unu feminin şi opt plus unu masculin.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

Ionela Cozmiuc, AUR şi la Campionatul Mondial de canotaj

Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur şi la Campionatul Mondial de canotaj. Sportiva de 27 de ani a câştigat proba de simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x), la Campionatul Mondial de canotaj de la Racice. Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul 07:42.59.

Reclamă 4 / 0/3

Pe locul doi s-a clasat olandeza Martine Veldhuis (07.44.48), iar pe trei a terminat neo-zeelandeza Jackie Kiddle (7:44.98).

Prima medalie de AUR pentru România la Campionatul Mondial de la Racice! Campioană Europeană în exercițiu, Ionela Cozmiuc a devenit acum și Campioană Mondială în 2022 în proba de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x)! Felicitări!„, a anunţat Federaţia Română de Canotaj pe contul de Facebook.

În luna august, Ionela Cozmiuc a adus medalia de aur pentru România la proba de simplu vâsle feminin, la Campionatele Europene de canotaj.

Sportiva Ionela Cozmiuc a obţinut medalia de aur la simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x), la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Cozmiuc s-a impus făr drept de apel, fiind urmată de reprezentatele Greciei şi Ţărilor de Jos. A fost a şaptea medalie obţinută de România la CE de canotaj, a patra de aur, cărora se adaugă şi trei de bronz.

Recomandări
  • România a cucerit aurul la dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de canotaj
  • Performanță de vis pentru Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:52 Echipa națională de handbal feminin și-a aflat grupa de la EURO 2024! Meciuri dificile pentru „tricolorele” lui Florentin Pera 20:43 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 1-0. Cisse, lovitură de cap perfectă! Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei 20:35 Programul complet al Marelui Premiu al Chinei (19-21 aprilie, AntenaPLAY). Calificările, sprint-ul și cursa sunt pe Antena 3 CNN 20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 20:17 FIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola e exclusiv în AntenaPLAY (19-21 aprilie). Programul complet 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” Vezi toate știrile
Citește și