Închide meniul

Egan Bernal, prima reacție după ce s-a izbit de un autobuz. „Am fost aproape să-mi pierd viața!” Sportivul e la terapie intensivă

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 29 ianuarie 2022, 13:10

Egan Bernal, prima reacție după ce s-a izbit de un autobuz. „Am fost aproape să-mi pierd viața! Sportivul e la terapie intensivă

Egan Bernal, aproape de moarte

Profimedia

Egan Bernal, ciclistul columbian al echipei Ineos Grenadiers, a fost deja supus cu succes unor operaţii la femur, rotulă şi coloană vertebrală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prima reacție a lui Egan Bernal după accidentul în care s-a izbit de un autobuz

„Am avut șanse de 95% să devin paraplegic și aproape să-mi pierd viața făcând ceea ce îmi place cel mai mult să fac. Astăzi vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, tuturor specialiștilor de la Clinica Universidad de La Sabana, pentru că au făcut imposibilul, familiei mele, prietenilor. Sunt încă la terapie intensivă și aștept mai multe operații, dar având încredere în Dumnezeu totul va fi bine”, a scris Egan Bernal, pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Egan Bernal (@eganbernal)

Clinica La Sabana din Columbia, unde este internat ciclistul, a anunţat că acesta va merge din nou în sala de operaţii pentru o fractură la cel de-al doilea metacarpian al mâinii drepte, şi alta la nivelul maxilarului care prezintă o deplasare dento-alveolară.

Bernal, 25 de ani, s-a izbit, luni, de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu „traumatism toracic” şi fracturi ale femurului şi rotulei, anunță news.ro.

Reclamă

Egan Bernal a suferit un accident cumplit

Columbianul Egan Bernal a fost la un pas de moarte. Fost câştigător al Turului Franţei 2019 şi al Turului Italiei 2021 a suferit un accident grav în Columbia care i-a produs mai multe fracturi şi un traumatism toracic.

Bernal s-a izbit de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu „traumatism toracic” şi fracturi ale femurului şi rotulei.

Reclamă 4 / 0/3

Egan Bernal a fost transportat la spital şi a fost supus unei operaţii și se află la Terapie Intensivă. „Intervenţia neurochirurgicală a ciclistului de 25 de ani a fost finalizată cu succes şi aşteptăm să vedem evoluţia lui în următoarele 72 de ore în secţia de terapie intensivă”, a anunţat Clinica Universitară Sabana, unde este tratat sportivul, conform thesun.co.uk.

Potrivit centrului medical, intervenţia chirurgicală la coloana vertebrală a fost efectuată pentru a menţine integritatea neurologică şi pentru a păstra funcţionalitatea membrelor afectate.

De două săptămâni, sud-americanul se pregătea de startul sezonului alături de colegii săi Richard Carapaz, Brandon Rivera, Andrey Amador, Omar Fraile, Carlos Rodriguez, sub conducerea directorului sportiv spaniol Xabier Artetxe.

Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
Vezi toate știrile
Citește și