Închide meniul

Elisabeta Lipă a răbufnit şi i-a desfiinţat pe şefii gimnasticii româneşti: „Sunt plecaţi aolo ca turişti! O dramă”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 29 septembrie 2023, 19:28

Reclamă
Elisabeta Lipă a răbufnit şi i-a desfiinţat pe şefii gimnasticii româneşti: „Sunt plecaţi aolo ca turişti! O dramă

Elisabeta Lipă a răbufnit şi i-a desfiinţat pe şefii gimnasticii româneşti

Hepta

Elisabeta Lipă a răbufnit şi i-a desfiinţat pe şefii gimnasticii româneşti. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport a spus că aceştia au plecat ca „turişti” la Campionatul Mondial de gimnastică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lipă a mai spus că rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor şi a deplâns situaţia în care a ajuns gimnastica din România.

Elisabeta Lipă a răbufnit şi i-a desfiinţat pe şefii gimnasticii româneşti

„Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică. Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de gimnastică a plecat (n.r. – la CM de la Antwerp, competiție care va avea loc în perioada 30 septembrie – 8 octombrie) cu 33 de persoane.

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane care sunt plecați acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare.

Mult a fost, puțin a rămas. Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR de gimnastică.

Reclamă

O dramă e situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, această federație primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a spus Elisabeta Lipă, conform fanatik.ro.

Şefa sportului e de părere că sportivii români trebuie să fie sprijiniţi mai mult pentru a putea obţine rezultate bune la competiţiile majore.

Vreau să vă rog să vă gândiți că suntem români, iubim sportul și ne dorim și rezultate. Eu nu zic că această lege e bună sau proastă. Eu, ca președinte, sunt partenerul vostru pe acest drum. Puneți pe primul loc naționala României. 

Reclamă 4 / 0/3

Federația este confuză și ajung numai reclamații. Eu sunt obligată să iau măsuri. Dacă avem rezultate puternice, puteți să le dați și dublu. Dar când noi nu avem nimic, nu va ia așa pe șira spinării? Cum ne prezentăm noi la Campionatele Mondiale?

Dacă vreți privat, mergeți la privat și faceți performanță. Nu poți să ai numai străini vârfuri și sportivului nostru să îi dai în cap. Cum să crească dacă i-ai retezat toate aripile? Acest ordin nici nu trebuia să existe. Trebuia să vină de la fiecare dintre voi. Dacă sunteți iubitori, trebuia să aveți propuneri.

Cine nu v-a lăsat până acum să nu investiți? Voi face o analiză la sânge a handbalului românesc și o să vă arăt. Știți câte lucruri ascundeți. Nu știu care e motivul pentru care faceți acest lucru!”, a declarat Elisabeta Lipă într-o conferinţă de presă.

Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport

Elisabeta Lipă a fost numită, în această vară. în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport. Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, a fost numită, marţi, în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a fostului Minister al Sportului. Decizia a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României. ANS funcţionează în subordinea Guvernului şi sub coordonarea prim-ministrului, fiind finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prin reorganizarea prin transformare a Ministerului Sportului, care s-a desfiinţat, scrie agerpres.ro.

ANS a preluat de la Ministerul Sportului toate activităţile, posturile, personalul şi patrimoniul, în condiţiile legii.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:55 „Penibil!” Oficialii de la Sepsi au ieșit la atac după 4-1 cu Farul! Mesaj dur despre scandările xenofobe 22:45 „Nu le-am dat nicio șansă” Reacții categotice din tabăra lui Sepsi după 4-1 cu Farul! Ce s-a spus despre performanța de la Ovidiu 22:37 Prima reacţie a lui Gică Hagi, după umilinţa din Farul – Sepsi 1-4: „Un meci de care îţi este ruşine! E greu să accepţi” 22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uriașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi Vezi toate știrile
Citește și