Închide meniul

EXCLUSIV | "1 milion de euro sau o victorie cu Badr Hari și centura de campion?" Ce răspuns a dat Benny

Florian Ceafalău Publicat: 15 octombrie 2020, 20:02 / Actualizat: 11 mai 2021, 20:31

EXCLUSIV | "1 milion de euro sau o victorie cu Badr Hari și centura de campion?" Ce răspuns a dat Benny

Instagram

Benny vs Badr

  • Benny vs Badr e pe 7 noiembrie
  • Cine câștigă se bate pentru titlu
  • Centura de campion e la Rico Verhoeven

Mai este puțin până la super meciul dintre Badr Hari, legenda kickboxingului mondial, și Benny Adegbuyi, românul care de ani de zile este în fruntea clasamentului mondial. Confruntarea dintre cei doi va desemna următorul challenger la centura GLORY deținută de Rico Verhoeven.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Benny se antrenează în Olanda, alături de Rico, cei doi fiind prieteni și colegi de pregătire de mai mulți ani. Românul a acordat un interviu exclusiv pentru www.AS.ro, în care a vorbit despre meciul mult așteptat.

Salut, Benny, mai este o lună până la meciul cu Badr Hari, cum merge pregătirea?

Reclamă

Benny: Salutare. Mai avem puțin până la meci, pregătirea merge foarte bine, am un training camp mai special, nu am fost atât de bine pregătit niciodată.

Am văzut că te pregătești cu Rico, cel care l-a învins de două ori, ți-a dezvăluit secretul? Cum poate fi învins Badr? Ce ți-a spus despre el?

Reclamă

Benny: Este un avantaj faptul că mă antrenez cu Rico, îl cunoaște din cele două meciuri ale lor. Mi-a spus punctele lui slabe, nu e un secret, toți știm că cedează mai ușor ca alți luptători, e un atu pentru mine asta.

Este cel mai important meci din cariera ta? Simți o presiune specială la acest meci?

Benny: Este cel mai important meci din carieră, Badr Hari este cel mai faimos kickboxer din lume și în momentul de față. E presiune, dar reușesc să controlez acest lucru. Faptul că meciul va avea loc fără public e un avantaj pentru mine. Nu va trebui să înfrunt miile de fani marocani.

Reclamă 4 / 0/3

Ai apucat să vorbești până acum cu Badr? Nu neapărat despre acest meci, ci în general până acum dacă ați interacționat pe la gale.

Benny: O singură dată l-am văzut luptând în Zagreb, în finala K-1, apoi în arenă la al doilea meci dintre el si Rico. Ne-am salutat, m-a recunoscut, mi-a spus că și eu sunt un luptător bun, ii povestea fetiței lui. A fost totul fair play, nu am schimbat multe vorbe.

Cum mai e relația ta cu fanii marocani? Îți mai trimit mesaje?

Benny: Fanii marocani sunt foarte acizi, îmi lasă mesaje la fiecare postare pe care o fac.

L-ai studiat pe Badr? Ne poți spune un punct forte și un punct slab pe care le are?

Benny: L-am studiat foarte mult, îi urmăresc meciurile împreună cu echipa, cu antrenorii mei. Puncte forte sunt viteza și agilitatea, are un timing foarte bun. Are și puncte slabe ca toți luptătorii. Este mental foarte slab și are picioare foarte sensibile, nu duce low kick-uri, se accidentează ușor.

Meciul cu Badr este eliminator pentru centură. Daca învingi lupți iar cu Rico, partenerul tău de antrenament. Nu este puțin ciudat sentimentul?

Reclamă

Benny: Este puțin ciudat doar că încerc să nu mă gândesc la asta ci doar la meciul de pe 7 noiembrie. Mă focusez pe meci, iar dacă voi castiga mă voi pune la masă cu echipa mea și vom găsi soluții. Este ciudat pentru că suntem prieteni, dar evident eu vreau centura, centura e la el, va trebui să ne batem și vom rămâne prieteni. Dar până atunci mai este mult.

Din ce am vazut în poze, ai scăzut puțin în greutate. Ce ai schimbat și de ce ai luat această decizie?

Benny: Am scăzut puțin în greutate, nu foarte mult. Am slăbit doar 2-3 kg, încă am 117 kg, am considerat că trebuie să fiu puțin mai agil. Am lucrat în detaliu cu Cristi Mărgărit, nutriționistul meu, îmi cântăresc mâncarea, mănânc foarte curat, fără cheat day-uri și a dat roade, sper să mă simt bine la meci.

Daca vei câștiga acest meci, consideri că este cea mai mare victorie din istoria kickboxingului românesc?

Benny: Aș putea spune că da, chiar dacă nu e centura la Badr, în ultimul meci a avut o evoluție bună. Este cel mai cunoscut luptător din lume. E ca și cum s-ar fi bătut cineva de la noi cu Mike Tyson.

Care este motivația principală pentru acest meci?

Benny: Eu sunt motivat la fiecare meci, cu atât mai mult la meciul acesta. Mulți spun că generația K-1 veche a fost mai bună și as vrea să demonstrez că nu e așa, sportul a evoluat. Vreau să arăt că eu sunt unul dintre cei mai buni luptători din lume învingându-l pe Badr Hari.

Ce ai alege între o victorie cu Badr Hari și apoi o victorie cu Rico, și implicit titlul mondial, sau 1 milion de euro?

Benny: E cea mai grea întrebare de până acum, nu aș vrea să fiu ipocrit, 1 milion de euro sunt foarte mulți bani. Foarte mulți oameni se opresc din carieră când pun mâna pe suma asta. Cred că hype-ul meciului și dorinta mea de a câștiga acum, să îl bat pe Badr Hari, și apoi învingându-l pe Rico și să ajung campion este mai mare decât banii. Cred că aș alege victoriile. Bani se mai fac, aș lăsa un legacy, aș intra în istoria kickboxingului cu aceste meciuri.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
FIGHT • 4 feb., 18:13
Înfrângere dureroasă pentru Diana Belbiță! Adversara i-a fracturat mâna la finalul primei runde
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
FIGHT • 31 ian., 14:34
Tragere la sorți incredibilă a turneului la grea din Glory! Doi prieteni vor trebui să lupte între ei
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani
FIGHT • 29 ian., 16:05
Schimbare de adversar pentru Benny! Se bate cu un turc suspendat pentru dopaj în urmă cu 2 ani
Gala de box Fight Nation este LIVE VIDEO în AntenaPLAY, duminică 28 ianuarie de la 22:00
Fight • 28 ian., 21:55
Gala de box Prestige Fight a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Show total în ring
Șansă mare pentru Benny Adegbuyi! Se bate în meciul de rezervă al turneului la grea
FIGHT • 16 ian., 18:57
Șansă mare pentru Benny Adegbuyi! Se bate în meciul de rezervă al turneului la categoria grea