Închide meniul

Lewis Hamilton, ținut sub control în Formula 1. Ce a purtat în Rusia multiplul campion mondial

Gal Dorin Publicat: 27 septembrie 2020, 15:07

Lewis Hamilton, ținut sub control în Formula 1. Ce a purtat în Rusia multiplul campion mondial

profimediaimages

Lewis Hamilton după Marele Premiu al Rusiei

  • Lewis Hamilton este de șase ori campion mondial în Formula 1
  • El este un susținător al mișcărilor anti-rasism

Câștigătorul a fost colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, iar locul doi a fost ocupat de Max Verstappen de la Red Bull Racing.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noul regulament al Federației Internaționale de Automobilism interzice piloților care se clasează pe podium să mai poarte tricouri marcate cu mesaje anti-rasism sau orice alt fel de mesaj care ar putea fi considerat controversat.

Cu toate acestea, Hamilton s-a folosit de faptul că poate încă să facă acest lucru înaintea cursei și a purtat un tricou inscripționat cu #BlackLivesMatter.

Reclamă

Lewis Hamilton, controverse în timpul sezonului de Formula 1

În etapa trecută, în timpul Marelui Premiu al Toscanei pe care l-a și câștigat, Hamilton a urcat pe podium purtând un tricou pe care scria ”Arestați-i pe polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor”. 

Reclamă

Pilotul de la Mercedes s-a remarcat în ultima vreme drept unul dintre cei mai activi susținători ai mișcării #BlackLivesMatter. Atleți și sportivi din întreaga lume au îngenuncheat pentru a-și arăta sprijinul față de această mișcare.

Pe de altă parte, Hamilton nu s-a limitat doar la purtarea de tricouri cu mesaj. El chiar și-a criticat colegii de circuit atunci când aceștia au refuzat să îngenuncheze.

Breonna Taylor, o femeie de culoare de 26 de ani, a fost împușcată de polițiștii americani chiar în casa ei din Louisville, unde aceștia intraseră fără a avea un mandat de percheziție.

Reclamă 4 / 0/3

Deocamdată, cei trei polițiști implicați nu au fost pedepsiți, în ciuda protestelor masive care au loc în Statele Unite.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:41 Istvan Kovacs va arbitra Universitatea Craiova – Rapid 14:42 Bernadette Szocs – Chen Meng e LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 05:45). Duel pentru semifinale, la WTT Champions Incheon 2024 14:40 UPDATEGică Hagi, ofertă uriaşă din Emiratele Arabe Unite! Anunţul făcut de impresar: „A plecat, azi e în Dubai”. Reacţia lui Hagi 14:24 LPF a schimbat regulamentul, iar Dinamo – Petrolul se poate juca cu fani în tribună! Anunţul oficial 13:58 Ioan Ovidiu Sabău, despre revenirea lui Chipciu la echipa naţională: „Va fi luat în calcul cu condiţia asta!” 12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: "Cred că a fost dificil pentru el"
AntenaPLAY • 28 mart., 21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 28 mart., 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 27 mart., 14:00
„Îmi venea să îmi trag un pumn”. Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton
Diverse • 25 mart., 10:58
FOTO
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton! Imagini de senzaţie cu fostele cuceriri ale pilotului „Playboy”
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el