Închide meniul

Lewis Hamilton, ținut sub control în Formula 1. Ce a purtat în Rusia multiplul campion mondial

Reclamă

Gal Dorin Publicat: 27 septembrie 2020, 15:07

Lewis Hamilton, ținut sub control în Formula 1. Ce a purtat în Rusia multiplul campion mondial

profimediaimages

Lewis Hamilton după Marele Premiu al Rusiei

Câștigătorul a fost colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas, iar locul doi a fost ocupat de Max Verstappen de la Red Bull Racing.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noul regulament al Federației Internaționale de Automobilism interzice piloților care se clasează pe podium să mai poarte tricouri marcate cu mesaje anti-rasism sau orice alt fel de mesaj care ar putea fi considerat controversat.

Cu toate acestea, Hamilton s-a folosit de faptul că poate încă să facă acest lucru înaintea cursei și a purtat un tricou inscripționat cu #BlackLivesMatter.

Lewis Hamilton, controverse în timpul sezonului de Formula 1

În etapa trecută, în timpul Marelui Premiu al Toscanei pe care l-a și câștigat, Hamilton a urcat pe podium purtând un tricou pe care scria ”Arestați-i pe polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor”. 

Reclamă

Pilotul de la Mercedes s-a remarcat în ultima vreme drept unul dintre cei mai activi susținători ai mișcării #BlackLivesMatter. Atleți și sportivi din întreaga lume au îngenuncheat pentru a-și arăta sprijinul față de această mișcare.

Pe de altă parte, Hamilton nu s-a limitat doar la purtarea de tricouri cu mesaj. El chiar și-a criticat colegii de circuit atunci când aceștia au refuzat să îngenuncheze.

Breonna Taylor, o femeie de culoare de 26 de ani, a fost împușcată de polițiștii americani chiar în casa ei din Louisville, unde aceștia intraseră fără a avea un mandat de percheziție.

Reclamă 4 / 0/3

Deocamdată, cei trei polițiști implicați nu au fost pedepsiți, în ciuda protestelor masive care au loc în Statele Unite.

Recomandări
  • Lewis Hamilton este de șase ori campion mondial în Formula 1
  • El este un susținător al mișcărilor anti-rasism

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și