Închide meniul

Frații Maior, start în cursa pentru un nou podium în Campionatul European de Raliuri

Florian Ceafalău Publicat: 16 iunie 2023, 14:42 / Actualizat: 16 iunie 2023, 18:45

Reclamă
Frații Maior, start în cursa pentru un nou podium în Campionatul European de Raliuri

FRAS

Campioni naționali la juniori, frații Norbert Maior și Francisca Maior iau startul plini de optimism în acest weekend Raliul Letoniei.

Frații Maior, Norbert Maior și Francisca Maior, iau startul plini de optimism în acest weekend Raliul Letoniei, etapă din cadrul Campionatului European de Raliuri, după ce luna trecută au reușit să încheie pe 2 în runda din Polonia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cei doi au avut un start spectaculos de sezon. Pe lângă podiumul de la juniori din Polonia, aceștia au obținut câte un loc 4 la general la ambele runde de pe plan intern, Harghita și Argeș, deși au concurat pe un model de mașină net inferior favoriților.

Frații Maior vor avea parte de o provocare mare în Letonia, urmând să se dueleze cu alte 16 echipaje internaționale pentru a câștiga divizia dedicată juniorilor în campionatul conetinental. Printre rivali se va număra Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, norvegianul Ola Nole jr și suedezul Victor Hansen.

„Dincolo de obiectiv, cea mai mare bucurie a noastră este că am reușit să strângem bugetul necesar să fim la start. La fel ca în Polonia, ne dorim să avem un parcurs constant și să ajungem cu bine la final pentru că va conta enorm în economia campionatului”, a spus Norbert Maior, care va pilota un Peugeot 208 Rally4.

Frații Maior iau startul în Letonia, Tempestini spune pas!

Un obișnuit ale Europeanului de Raliuri, acolo unde constant s-a aflat în Top 10 la general, Simone Tempestini a trebuit să spună pas rundei din Letonia din considerente financiare. În schimb, copilotul său, Sergiu Itu, va fi prezent în dreapta argentinianului Paulo Soria pe un model Renault Clio Rally3.

Reclamă

Un alt pilot român care va concura în Letonia este fostul campion național de viteză în coastă, Bogdan Cuzma, care revine după accidentul din Polonia și va pilota același model Škoda Fabia RS Rally2. Copilot îi va fi austriaca Ilka Minor.

Raliul Letoniei va debuta în această seară cu proba super specială și se va încheia duminică seară, atunci când echipajele vor termina de parcurs cele 10 probe speciale pe un total de 184 de kilometri.

 

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și