Închide meniul

Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian. A contestat decizia care i-a adus bronzul lui Bărbosu. Când află răspunsul

Antena Sport Publicat: 17 septembrie 2024, 9:50

Reclamă
Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian. A contestat decizia care i-a adus bronzul lui Bărbosu. Când află răspunsul

Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian, prin care a contestat decizia TAS de a-i acorda bronzul de la sol de la Jocurile Olimpice 2024 Anei Maria Bărbosu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles au depus, luni, un recurs la Tribunalul Suprem Elveţian, pentru a contesta retragerea medaliei de bronz care i-a fost acordată iniţial la Jocurile Olimpice de la Paris. Chiles, în vârstă de 23 de ani, terminase iniţial pe locul al treilea în proba de sol, după ce punctajul său a fost revizuit, permiţându-i să o depăşească pe românca Ana Bărbosu.

Jordan Chiles, apel la Tribunalul Suprem Elveţian

Echipa României a contestat decizia în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a câştigat, pe motiv că Chiles a solicitat o reevaluare a punctajului său cu patru secunde prea târziu. Prin urmare, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) i-a acordat bronzul lui Bărbosu.

Avocaţii lui Jordan Chiles au anunţat că vor face apel la Tribunalul Suprem Elveţian, susţinând că au dovezi video că americanca şi-a făcut cererea la timp. Ei au denunţat, de asemenea, un „grav conflict de interese” în favoarea lui Bărbosu, susţinând că şeful juriului care s-a ocupat de caz a lucrat timp de mai mulţi ani în calitate de consilier pentru România.

„Chiles cere Tribunalului să îi restabilească punctajul”

„În lumina acestor probleme incontestabile, Chiles cere Tribunalului să îi restabilească punctajul pe care l-a obţinut pe bună dreptate în ultima probă la sol”, au declarat avocaţii săi de la Gibson Dunn. „Fiecare element al Jocurilor Olimpice, inclusiv procesul de arbitraj, trebuie să respecte fair-play-ul”, a adăugat avocatul Maurice Suh.

Reclamă
Reclamă

Apelul lui Chiles este susţinut de Comitetul Olimpic şi Paralimpic al SUA, a declarat avocatul gimnastei, care a calificat retragerea medaliei sale drept „nedreaptă”. „Pentru a adăuga la această durere sufletească, atacurile rasiste imediate de pe reţelele de socializare sunt false şi extrem de dureroase. Mi-am pus inima şi sufletul în acest sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara”, a scris ea pe reţelele sociale.

Invitată recent la un eveniment Forbes, gimnasta şi-a mărturisit dezgustul faţă de sportul ei. „M-am simţit ca şi cum totul ar fi fost îndepărtat”, a spus ea. „M-am simţit ca şi cum m-aş fi întors în 2018 (referindu-se la faptul că antrenorul ei de atunci era violent cu ea), când îmi pierdusem dragostea pentru sport. Am pierdut-o din nou”.

O decizie a Tribunalului Suprem Elveţian este aşteptată în următoarele patru-şase luni, precizează Reuters.

Reclamă
Reclamă

Cine va câştiga Liga Campionilor?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
11:30

Gigi Becali a dat o lovitură uriaşă pentru piaţa transferurilor: „Este unul dintre cei mai buni!” Anunţul lui Adrian Mutu

11:25

Programul zilei de marţi în Liga Campionilor Asiei, exclusiv în AntenaPLAY. Al-Rayyan – Al-Hilal, meciul zilei

10:59

Christian Horner, despre accidentul de coşmar al lui Sergio Perez de la Baku: „E foarte dezamăgitor! Ne-a distrus cursa!”

10:41

Alisson Becker a răbufnit: „Este incredibil! Nu suntem proşti şi înţelegem asta!” Starul lui Liverpool, discurs tăios

10:30

De ce zboară mașinile McLaren. Analiza lui Adrian Georgescu

10:16

Ce notă a primit Florinel Coman, după debutul ratat din Liga Campionilor Asiei, Esteghlal – Al-Gharafa 3-0

1 VIDEOEstrela – Boavista 2-2 a fost în AntenaPLAY. Nani a marcat în ultimul meci al etapei a 5-a din Liga Portugal 2 Al Ahli – Persepolis 1-0, în AntenaPLAY. Al Nassr, egal pe terenul lui Al-Shorta. Rezultatele serii din Liga Campionilor Asiei 3 Rapid – Universitatea Cluj 0-2. „Șepcile roșii” și-au întărit poziția de lider. „Berto” și Nistor i-au adus victoria lui Sabău 4 “Pilotul numărul 2” obține iar locul 1! Analiza lui Adrian Georgescu, după Marele Premiu al Azerbaidjanului 5 FotoCristi Borcea, devastat de moartea lui Gigi Mulţescu! Gestul făcut pentru familia regretatului fotbalist 6 Parma i-a stabilit un preţ uriaş lui Dennis Man! Poate deveni cel mai scump jucător român din istorie: „Începe licitaţia!”
Citește și