Închide meniul

CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin. „Alb-roșii” au învins-o pe CSM Constanța cu scorul de 26-25

Alex Ioniță Publicat: 20 august 2023, 20:41

Reclamă
CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin. Alb-roșii” au învins-o pe CSM Constanța cu scorul de 26-25

CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin

CS Dinamo a câștigat Supercupa României / Antena Sport

CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin. „Alb-roșii” au cucerit trofeul pentru a şasea oară, după ce a învins-o pe CSM Constanţa cu scorul de 26-25 (12-9), duminică, în finala turneului Final Four găzduit de Sala Dinamo din Capitală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSM Constanţa, deţinătoarea Cupei României, a început mai bine şi a condus cu 6-3 (min. 10), dar Dinamo a punctat de patru ori la rând şi a preluat controlul, la pauză având un avans de trei goluri, 12-9. Repriza a doua a fost una echilibrată, dar campioana a fost echipa care s-a aflat mai mult în avantaj pe tabelă, de câteva ori şi la două goluri, 19-17, 20-18, 25-23, notează agerpres.ro

CS Dinamo a câștigat Supercupa României la handbal masculin. Spectacol total în Sala „Dinamo”

Andrii Akimenko a fost cel mai bun marcator al echipei antrenate de Xavi Pascual, cu 6 goluri. Călin Dedu a înscris 4 goluri, Luka Cindric 3, Ante Kuduz 3, Dan Racoţea 2, Nicuşor Negru 2, Miklos Rosta 2, Javier Humet 2, Ali Zein 1, Lazar Kukic 1.

Pentru CSM Constanţa au marcat Valentino Ravnic 4 goluri, Andrei Drăgan 4, Nikolai Aliohin 4, Vitali Komogorov 3, Strahinja Stankovic 3, Ionuţ Nistor Ioniţă 2, Gabriel-Cristian Ilie 2, Daniel Susanu 2, Irakli Cikovani 1.

Dan Vasile a apărat 8 şuturi. Echipa de la malul Mării Negre rămâne cu patru Supercupe în palmares, obţinute în 2008, 2011, 2013 şi 2014. Dinamo a mai câştigat trofeul în 2016, 2018, 2019, 2020 şi 2022.

Reclamă

În finala mică, CS Minaur Baia Mare a întrecut-o pe CSU Suceava cu 47-43. De la învingători s-au remarcat Gabriel Cumpănici 8 goluri, Robert Nagy 7, Tudor Botea, Nemanja Ratkovic, Viorel Fotache, câte 5 goluri. Cei mai buni marcatori ai sucevenilor au fost Răzvan Gavriloaia 8 goluri, Claudiu Andrei Lăzurca 8, Vencel Csog 6.

La finalul partidei, antrenorul celor de la CS Dinamo, Xavier Pascual, a vorbit despre performanța elevilor săi.

„Fanii merită acest trofeu. Săptămâna viitoare CSM Constanța are un meci dificil, dar eu cred că vor intra în grupe, ar fi o performanță mare pentru handbalul românesc.

Reclamă 4 / 0/3

Eu cred că tot meciul a fost foarte echilibrat, în acest moment sunt o echipă mai consolidată ca noi, avem nevoie de timp, am avut jucători care nu au putut juca astăzi. Săptămâna următoare începem Liga Zimbrilor, avem nevoie de timp”, a spus Xavier Pascual, la finalul partidei din Supercupa României de handbal masculin.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și