Închide meniul

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa sunt primele două echipe calificate în semifinalele Cupei României la handbal feminin

Valentin Pîrcălabu Publicat: 9 martie 2023, 19:00

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa sunt primele două echipe calificate în semifinalele Cupei României la handbal feminin

CSM Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României

Hepta

  • CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa sunt primele două echipe calificate în semifinalele Cupei României la handbal feminin
  • Victorie clară pentru echipa Cristinei Neagu

 

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa sunt primele două echipe calificate în semifinalele Cupei României la handbal feminin. CSM Bucureşti a eliminat pe CSM Slatina, în timp ce ardelencele au trecut de Ştiinţa Bucureşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CSM Bucureşti s-a impus, pe teren propriu, în faţa echipei CSM Slatina, cu scorul de 37-25 (22-13), iar Gloria Bistriţa a câştigat, tot acasă, cu Ştiinţa Bucureşti, cu 34-19 (17-9), scrie news.ro.

CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa sunt primele două echipe calificate în semifinalele Cupei României la handbal feminin

Tot joi vor avea loc şi celelalte două partide din sferturile de finală, de asemenea în manşă unică, între Corona Braşov – Dunărea Brăila şi CSM Târgu Jiu – Dacia Mioveni.

Reclamă

Şi meciurile disputate în optimi s-au jucat în manşă unică, luna trecută, cu  rezultatele: CSM Bucureşti – Rapid Bucureşti 31-24, Gloria Bistriţa – SCM Râmnicu Vâlcea 30-27, CSM Roman – CSM Slatina 21-31, Ştiinţa Bucureşti – ACS Liviu Rebreanu Turda 30-28, Activ Ploieşti – Dacia Mioveni 31-33, Corona Braşov – CSM Galaţi 30-21, CSM Tg. Jiu – Măgura Cisnădie 27-24 şi Dunărea Brăila – Gloria Buzău 31-25.

Semifinalele şi finala pentru trofeu se vor juca la Turneul Final Four, în 20-21 mai. În 2022, Cupa României a fost câştigată de CSM Bucureşti, după finala cu SCM Rm. Vâlcea, scor 34-26.

Reclamă

O jucătoare de top de la CSM București și-a anunțat retragerea!

Siraba Dembele, o jucătoare de top de la CSM București, și-a anunțat retragerea! Fostul căpitan al selecţionatei feminine de handbal a Franţei a anunţat prin intermediul unui comunicat că a decis să pună capăt carierei sale sportive la finalul acestui sezon, anunţă L’Equipe.

Siraba Dembele evoluează la CSM București din 2020. Aceasta a cucerit, de-a lungul carierei, numeroase medalii cu naționala Franței, printre care și medalia de aur la Campionatul Mondial din 2017.

Siraba Dembele-Pavlovic este a doua marcatoare din istoria echipei Franţei, cu 848 de goluri în 291 de selecţii. Ea este jucătoarea care a îndeplinit cea mai lungă perioadă rolul de căpitan al Les Bleues.

Reclamă 4 / 0/3

În anunțul transmis, Siraba Dembele mărturisește deja că luase în calcul această decizie a retragerii încă de anul trecut.

„O exprimasem deja, mai mult sau mai puţin, în 2022, dar de data aceasta, cu siguranţă, îmi opresc cariera sportivă la sfârşitul sezonului. Chiar dacă din punct de vedere fizic încă mă simt în mare formă la vârsta de 36 de ani, cred că este momentul potrivit”, a precizat jucătoarea franceză.

Ea şi-a anunţat retragerea cu ocazia meciului câştigat de Franţa în faţa Suediei (24-22), la Montbeliard, la finalul căruia a fost organizată o ceremonie pentru omagierea mai multor jucătoare franceze emblematice.

Un alt nume important din handbalul feminin francez prezent la Montbéliard, duminică, Alexandra Lacrabere (35 de ani), jucătoarea echipei CS Rapid Bucureşti, anunţase încă de vineri că se va retrage la finalul acestui sezon. Ea a făcut parte din lotul campioanei olimpice de la Tokyo (2021), după ce a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
CSM Bucureşti - Dunărea Brăila 35-35
Handbal • 19:11
CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie
România are două echipe în Final Four-ul European League
Handbal • 24 mart., 21:00
România are două echipe în Final Four-ul European League. Dunărea Brăila a bătut Podravka Vegeta 26-25
Cristina Neagu e gata de "războiul" cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor
Handbal • 24 mart., 19:38
Cristina Neagu e gata de „războiul” cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor: „Suntem all-in! Vrem în Final Four!”
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti - Krim 30 -24
Handbal • 24 mart., 18:53
FOTO
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti – Krim 30 -24: „Au calitate pentru Final Four!”
CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după victoria cu Krim Ljubljana
Handbal • 24 mart., 18:32
CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după victoria cu Krim Ljubljana