Închide meniul

Florentin Pera, mesaj de mobilizare înainte de România – Muntenegru: „E o șansă mare pentru noi!”

Alexandru Ivan Publicat: 14 noiembrie 2022, 19:33

Reclamă
Florentin Pera, mesaj de mobilizare înainte de România – Muntenegru: „E o șansă mare pentru noi!

Gloria Bistrița - Krim Ljubljana 30-35!

Florentin Pera, în timpul unui meci / Profimedia

Selecționerul naționalei feminine de handbal, Florentin Pera, a transmis un mesaj de mobilizare înainte de România – Muntenegru, meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Campionatului European. Tricolorele vin după victoria de poveste cu Spania, obținută în ultima secundă a partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Am trăit la intensitate maximă meciul cu Spania, mai ales finalul care a fost de infarct. Mă bucur că fetele nu au cedat și au luptat până în ultima secundă, dovada fiind și golul foarte important marcat de Bazaliu.

Florentin Pera, mesaj de mobilizare înainte de România – Muntenegru

Mă bucur că am debutat cu o victorie importantă obținută în fața unei echipe puternice. Sperăm că această victorie să ne dea încredere înaintea meciului cu Muntenegru.

Aceste zile de pauză ne-au dat posibilitatea să recuperăm jucătoarele, având în vedere că ne-am confruntat cu o serie de probleme de lot, dar este adevărat că am lipsit din competiție câteva zile, iar acest lucru poate fi un dezavantaj pentru noi. Eram într-o formă bună, legând două victorii, poate ne-ar fi ajutat mai mult să jucăm la două zile. Vom vedea dacă această pauză a fost de bun augur sau a fost în defavoarea noastră.

Am încredere în potențialul echipei și vom aborda acest joc la victorie, așa cum am făcut-o și în meciul cu Spania. Presiunea e mai mare pe Muntenegru. Ele au venit cu maxim de puncte din grupă, au beneficiat de terenul propriu. Acum jucăm în Macedonia, dar și la meciul cu Franța au avut foarte mulți suporteri, au jucat ca acasă.

Reclamă
Reclamă

Și noi avem o presiune suplimentară, având în vedere că e o șansă mare pentru noi. Voi încerca să imprim fetelor mentalitatea de învingătoare, să creadă în ele, să joace cu aceeași dorință și cu gândul de a obține un rezultat pozitiv.

Dacă vom juca mai exact, vom face mai puține greșeli. Au un joc agresiv în special în faza de apărare. Avem șansa de a obține un rezultat bun. Rezultatele înregistrate ieri ne sunt favorabile, dar trebuie să fim concentrați pe jocul nostru. Pentru Muntenegru, era important să câștige meciul cu Franța, dar șansele lor au rămas intacte, chiar dacă au pierdut.

Muntenegru este o echipă puternică, are tot lotul la dispoziție, este un grup de jucătoare care joacă de mult timp împreună. Au o apărare agresivă. Va trebui să găsim cele mai bune soluții în atac, să nu le dăm posibilitatea să își facă jocul foarte agresiv și să găsim culoarele de pătrundere. Va trebui să alergăm mai mult. În apărare, va trebui să fim compacți”, a spus Florentin Pera, conform digisport.ro.

Reclamă

România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal

România este la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin. „Tricolorele” pregătite de Florentin Pera au primit duminică două vești excelente. Olanda și Spania au încheiat la egalitate, scor 29-29, iar Franța a învins Muntenegru, scor 27-19. Ambele rezultate pun naționala noastră într-o poziție foarte bună în contextul calificării în „careul de ași”.

România este nevoită să câștige ultimele două meciuri din grupa principală, cu Muntenegru și Germania, ca să își asigure locul al doilea și, implicit, calificarea în semifinale.

După 4 meciuri disputate, naționala României se află pe ultimul loc în grupa principală de la Campionatul European, însă șansele la calificare încă există, iar totul depinde doar de jucătoarele noastre.

România va juca cu Muntenegru pe 15 noiembrie, de la ora 19:00, și cu Germania, pe 16 noiembrie, de la 16:30. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare a echipelor este reprezentat de meciul direct. În acest sens, în cazul în care România și Muntenegru vor încheia la egalitate de puncte, echipa care va încheia pe poziția secundă va fi stabilită în funcție de rezultatul meciului de marți seară.

Cum arată clasamentul actualizat din grupa României, la Campionatul European:

1. Franța – 6p (3 meciuri)
2. Muntenegru – 4p (3 meciuri)
3. Spania – 3p (4 meciuri)
4. Olanda – 3p (4 meciuri)
5. Germania – 2p (3 meciuri)
6. România – 2p (3 meciuri)

Rezultatele României la Campionatul European:

România – Spania 28-27 (grupa principală)
Macedonia de Nord – România 23-31 (grupa preliminară)
România – Franța 21-35 (grupa preliminară)
Olanda – România 29-28 (grupa preliminară)

Reclamă
Recomandări

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:34 29 sept.

Cum a fost surprins Dan Şucu, după ce Rapid a rămas fără victorie în Giuleşti! Reacţia nervoasă a lui Victor Angelescu

0:21 29 sept.

„Facem prea multe greşeli!” Marius Şumudică şi-a taxat jucătorii, după Rapid – Oţelul 0-0! Ce a spus despre N’Jie şi Boupendza

0:01 29 sept.

„Am pierdut două puncte!” Dorinel Munteanu, discurs ferm după Rapid – Oţelul 0-0! Mesaj dur pentru contestatari

23:25

Rapid – Oțelul 0-0! Marius Şumudică rămâne fără victorie în Giuleşti! Dorinel Munteanu, neînvins în Liga 1

23:18

Accidentare teribilă în Rapid – Oţelul! Jucătorul a început să plângă pe teren şi a fost scos pe targă

22:59

Dan Petrescu, mesaj direct despre FCSB după CFR Cluj – UTA 1-3! Ce a spus despre marea rivală

1 VIDEOAdina Diaconu și Andreea Dragoman, învinse dramatic la China Smash 2024. Competiția continuă în AntenaPLAY 2 VIDEOBenfica a dat recital cu Gil Vicente, live în AntenaPLAY. Spectacol total pe Da Luz 3 CFR Cluj – UTA 1-3! Fanii i-au cerut demisia lui Dan Petrescu! Omondi, Costache şi Kadiri i-au adus punctele lui Rednic 4 Prima izbucnire nervoasă a lui Zeljko Kopic în România: „De ce mă tot întrebați?”. Antrenorul lui Dinamo a cedat 5 „Vrei război? Acum e război!” Pep Guardiola, reacție de necrezut după ce a auzit declarațiile rivalilor din Premier League 6 „Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru
Citește și