Închide meniul

Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League! Performanţă istorică a româncelor

Viviana Moraru Publicat: 23 martie 2024, 16:43

Reclamă
Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League! Performanţă istorică a româncelor

Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League

Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League/ News.ro

Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League! Româncele s-au impus în duelul cu Mosonmagyarovari KC, scor 27-25 (15-15), şi în manşa retur din sferturile de finală ale European League. Gloria s-a calificat neînvinsă la Turneul Final Four, care se va disputa la Graz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru Gloria Bistriţa, calificarea în această fază a competiţiei este un rezultat istoric, deoarece echipa nu a mai atins până acum acest rezultat.

Gloria Bistriţa s-a calificat în Final Four-ul European League

Principalele marcatoare ale partidei au fost Laslo 8 goluri, De Araujo 4, Rodriguez 4, pentru Gloria, respectiv Lancz 6, Toth 5, Stranigg 4, pentru formaţia ungară.

Formaţia bistriţeană a fost repartizată direct în faza grupelor şi a încheiat neînvinsă în grupa C, cu rezultatele: 26-23 şi 29-26 cu MKS Lublin, 35-27 şi 33-24 cu HSG Bensheim, 19-19 şi 34-29 cu Neptunes Nantes. În meciul tur din sferturi cu Mosonmagyarovari KC s-a impus cu scorul de 32-30.

În sferturile European League s-a mai calificat Dunărea Brăila, care dispută duminică returul cu HC Podravka (32-26 în tur). În celelalte două sferturi se duelează Thuringer HC – Storhamar şi Neptunes Nantes – Sola HK, notează news.ro.

Reclamă
Reclamă 4

Turneul Final Four va avea loc în 11-12 mai, la Graz. Deţinătoarea trofeului este Ikast Handbold, care evoluează în acest sezon în Liga Campionilor.

România, gazda Campionatului European de handbal din 2026

România va fi gazda Campionatului European de handbal din 2026! Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal a decis să aloce organizarea turneului final Cehiei, Poloniei, României, Slovaciei şi Turciei, într-o mişcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe pieţe europene posibil.

În lunile care au urmat, au avut loc evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situaţiei Tv şi posibilelor audienţe, consultări cu federaţiile interesate de găzduirea campionatului, precum şi vizite iniţiale la faţa locului.

Reclamă

Campionatul European EHF EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026. Va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe, notează news.ro.

Runda preliminară se va desfăşura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele oraşe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava.

Grupele principale vor evolua la Cluj-Napoca şi Katowice. Oraşul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum şi la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekendul final.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și