Închide meniul

Jucătorii naționalei României, dezamăgiți după înfrângerea cu Insulele Feroe: „E dureros! Am făcut 34 de ore pe drum”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 10 martie 2023, 19:01

Jucătorii naționalei României, dezamăgiți după înfrângerea cu Insulele Feroe: „E dureros! Am făcut 34 de ore pe drum

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă de Insulele Feroe

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă de Insulele Feroe / FRH

Jucătorii naționalei României au fost extrem de dezamăgiți după înfrângerea cu Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European de handbal masculin. „Tricolorii” antrenați de Xavi Pascual au fost învinși cu 28-26 în Feroe, în etapa a 3-a din campania de calificare. Vineri, handbaliștii noștri au revenit în țară și așteaptă revanșa în fața feroezilor, sâmbătă, în meciul retur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ionuț Iancu și Robert Militaru au vorbit despre eșecul umilitor cu Insulele Feroe, la revenirea în țară. Jucătorii legitimați la CSA Steaua, respectiv CS Dinamo, s-au arătat foarte supărați, dar continuă să spere la calificare.

Jucătorii naționalei României, dezamăgiți după înfrângerea cu Insulele Feroe: „E dureros!”

Jucătorii lui Xavi Pascual vor să-și ia revanșa în fața selecționatei din Insulele Feroe sâmbătă, de la ora 17:00.

Astăzi se împlinesc 49 de ani de când naționala de handbal masculin a României devenea campioană mondială.

Întrebat despre această performanță fabuloasă, Robert Militaru a spus că „din păcate, noi am bătut pasul pe loc, în timp ce alții au ținut pasul”.

Reclamă

„E dureros, după atâția ani, nivelul handbalului românesc a scăzut foarte mult”, a declarat și Ionuț Iancu, portarul de la CSA Steaua.

„Da, din păcate am pornit acolo cu gândul să câștigăm, acum am revenit acasă după un drum infernal, dar mâine trebuie să arătăm o altă față, să câștigăm acest meci.

E dureros, după atâția ani, nivelul handbalului românesc a scăzut foarte mult, dar în continuare, în meciul ăsta, nu pot să spun că am pierdut calificarea. Avem meciul acasă și dacă câștigăm, și asta o să facem, suntem mult mai aproape de calificare.

Reclamă 4 / 0/3

Cu siguranță va fi un avantaj că ei au ajuns înaintea noastră, dar atâta timp cât ești cu sufletul acolo nu mai contează nici o durere nici o oboseală, trebuie să dăm tot ce-i mai bun din noi și să câștigăm acest meci.

A avut întărziere zborul de la Copenhaga către Londra și cei de la Londra nu ne-au mai așteptat și a trebuit să ne cazăm la un hotel și a doua zi să plecăm. Rămâne doar meciul de mâine să arătăm că suntem o echipa bună și să câștigăm și să ne calificăm mai departe.

(Reporter – Aștepți publicul mâine?) În număr cât mai mare. Avem nevoie, acolo a fost sala plină, i-au suștinut din toate punctele de vedere și cu siguranță ne vor ajuta dacă vor veni”, a declarat Ionuț Iancu, la revenirea în România.

Jucătorii lui Xavi Pascual au făcut peste 30 de ore pe drum, după înfrângerea cu Insulele Feroe

Robert Militaru a dezvăluit că el și coechipierii săi au avut parte de un „coșmar” pe drumul de întoarcere din Insulele Feroe.

„Tricolorii” lui Xavi Pascual au făcut 34 de ore pe drum, după ce au pierdut avionul de legătură către Londra.

„Nu pot să spun că a fost un dezastru, am întâlnit o echipă bună. Noi nu am putut să ne facem jocul în prima repriză si asta a dus la acest rezultat.

De atunci handbalul a evoluat foarte mult (n.r. – România devenea campioană la handbal masculin, în urmă cu 49 de ani). Din păcate, noi am bătut pasul pe loc, alții au ținut pasul, au avansat și de asta și acest rezultat.

Reclamă

Mulți nu știu ce joacă Feroe. Au niște jucători foarte buni în handbalul modern și au progresat foarte mult în ultimul timp. Suntem într-un punct în care nu putem să mergem mai jos, muncim pentru asta și suntem optimiști pe viitor.

Șanse încă sunt, avem meciul retur (n.r. – cu Feroe) și ultimele două partide pe care o să le abordăm. Avem șanse, nu este nimic pierdut. După meci, da a fost o atmosferă tensionată, dar încercăm să ne focusăm pe joc. Știam că o să ne pună multe probleme, dar nu ne așteptam să pierdem.

(N.r. – Câte ore ați făcut pe drum?) Cred că 26 dus și 34 acum la întors. Acest lucru rămâne pe planul doi, rămâne să ne focusăm pe meci”, a spus Robert Militaru.

România se află pe locul 2 în grupa din preliminariile Campionatului European, cu două puncte.

Cum arată clasamentul:

1. Austria 6p
2. România 2p
3. Insulele Feroe 2p
4. Ucraina 2p

 

Recomandări
  • Jucătorii naționalei României, dezamăgiți după înfrângerea cu Insulele Feroe
  • „E dureros! Am făcut 34 de ore pe drum”

Cine va golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:57 Imaginile care au stârnit controverse uriaşe în Real Madrid – Barcelona. Lamine Yamal şi „golul fantomă” care nu s-a validat 23:50 VIDEOSporting – Guimaraes 3-0 a fost exclusiv în AntenaPLAY. Gyokeres, dublă de senzaţie. Porto, victorie muncită la Casa Pia 23:45 Răzvan Lucescu, scandal uriaş după ce PAOK a pierdut derby-ul cu Olympiacos: „Un arbitraj jenant! A venit să ajute o echipă” 23:30 Real Madrid – FC Barcelona 3-2. Jude Bellingham, eroul „galacticilor” în minutul 90+1! Un nou gol uriaş înscris în El Clasico 23:13 EXCLUSIV„Greu de înţeles!” Decizia luată de Florinel Coman l-a bulversat pe Ciprian Marica: „Ne-am distrus valorile” 22:27 VIDEOAntonio Rudiger a încercat să sperie un poliţist înainte de Real Madrid – Barcelona. Reacţia virală a omului legii 21:57 „Este ultimul tău sezon în Liga 1?” Marius Ştefănescu, reacţie total neaşteptată: „Îmi spui după!” 21:55 Discursul lui Mihai Rotaru, după debutul lui Gâlcă la Universitatea Craiova: „Nu e normal asta! Să tragă semnale de alarmă!” 21:23 Andrei Ivan s-a descătuşat după ce a dat primul gol după 8 luni: „Sper să marchez în fiecare meci!” Ce a spus de Gâlcă 21:17 Prima reacţie a lui Costel Gâlcă, după debutul cu victorie pe banca Universităţii Craiova: „Asta e important pentru mine!” Vezi toate știrile
Citește și