Închide meniul

Naţionala României, lăudată de IHF, după ce s-a calificat în grupele principale la CM de handbal: „Călătorie fantastică”

Alex Masgras Publicat: 3 decembrie 2023, 22:09

Reclamă
Naţionala României, lăudată de IHF, după ce s-a calificat în grupele principale la CM de handbal: „Călătorie fantastică

Naţionala României, lăudată de IHF, după victoria cu Serbia

Jucătoarele României, după meciul cu Serbia / Profimedia

Naţionala României a fost lăudată de IHF, după ce s-a calificat în grupele principale la CM de handbal. Tricolorele au câştigat şi meciul cu Serbia şi sunt sigure că vor continua în competiţie şi după meciul cu Danemarca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarele lui Florentin Pera au făcut un nou joc foarte bun şi s-au impus în meciul cu Serbia cu scorul de 37-28.

Naţionala României, lăudată de IHF, după ce s-a calificat în grupele principale la CM de handbal

Prestaţia foarte bună din prima parte a jocului, în care România a luat un avans consistent, a fost remarcată şi de cei de la IHF, Federaţia Internaţională de Handbal.

„Călătorie fantastică a României spre grupele principale după o victorie autoritară contra Serbiei”, au titrat cei de la IHF.

De asemenea, atacul eficient al României a fost scos în evidenţă, în condiţiile în care tricolorele au avut nevoie de doar 21 de minute pentru a marca numărul de goluri primite de Serbia în 50 de minute cu Danemarca, în primul meci al grupei.

Reclamă

„România a avut nevoie de doar 21 de minute pentru a marca 17 goluri, exact câte a primit Serbia împotriva Danemarcei în 50 de minute. Principalele responsabile au fost Sonia Seraficeanu și Eliza Buceschi, care au înscris ambele, în total, opt ​​goluri în acea perioadă a meciului, cu extrema dreaptă Seraficeanu arătând o eficiență de 100%, prin aruncări puternice și precise.

Abia după ce Serbia și-a schimbat portarii, cu Molli Kubina înlocuind-o pe Marija Čolić, Serbia a început să primească mai mult ajutor în apărare, România punând doar două goluri în fața adversarilor în ultimele opt minute și 51 de secunde ale primei reprize”, au notat cei de la IHF.

România a învins şi Serbia la CM de handbal feminin

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, în al doilea meci din grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial. Căpitanul Cristina Neagu, care a reluat antrenamentele după accidentarea la genunchi, nu a intrat nici în acest meci, potrivit news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

În aplauzele galeriei tricolore, pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Seraficeanu 7, Dincă 4, Pintea 4, Laslo 4, Popa 2, Ostase 2, Dindiligan 2, Gogîrlă 2, Bazaliu 1, Bucur 1. Din echipa Serbiei s-au remarcat Jovovic 5 şi Janjusevic 5.

Aflată în recuperare după o accidentare la genunchi, căpitanul Cristina Neagu nu a jucat nici în al doilea meci de la CM, dar a reluat atrenamentele. Ea şi-a încurajat coechipierele din tribună, iar în finalul partidei fanii României i-au strigat numele.

În prima etapă a grupei, România a trecut la scor de Chile, 44-19, iar după două runde are 4 puncte. Următoarea partidă opune gazda Danemarca, în 5 decembrie, de la ora 21.30.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și