Închide meniul

Norvegia, prima semifinalistă de la Campionatul European de handbal! Nordicele au victorii pe linie

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 noiembrie 2022, 23:32

Norvegia, prima semifinalistă de la Campionatul European de handbal! Nordicele au victorii pe linie

Norvegia, prima semifinalistă de la Campionatul European de handbal

Norvegia, în timpul unui meci / Profimedia

Norvegia este prima semifinalistă de la Campionatul European de handbal 2022, după ce a învins, luni, reprezentativa Sloveniei, scor 26-23 (16-15), în grupa principală I.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Norvegia are 8 puncte, neînvinsă, şi nu mai poate pierde un loc în semifinale înaintea ultimei etape, când sunt programate partidele Norvegia – Danemarca, Croaţia – Suedia şi Ungaria – Slovenia.

Norvegia, prima semifinalistă de la Campionatul European de handbal

În grupa II, a României, campioana olimpică Franţa este şi ea la un pas de semifinale (6 puncte, neînvinsă), iar marţi va întâlni Germania, în timp ce tricolorele îşi pun speranţele într-o victorie cu Muntenegru (ora 19.00), pentru a mai spera la locul 2, calificant şi el în semifinale.

Miercuri, în ultima zi a partidelor din grupele principale, se vor juca România – Germania (ora 16.30), Olanda – Muntenegru şi Franţa – Spania. România are 2 puncte înaintea ultimelor două dispute.

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

Reclamă

În semifinale se califică primele două clasate în grupele principale, care vor juca încrucişat, în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

România, la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal

România este la mâna ei în cursa pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin. „Tricolorele” pregătite de Florentin Pera au primit duminică două vești excelente. Olanda și Spania au încheiat la egalitate, scor 29-29, iar Franța a învins Muntenegru, scor 27-19. Ambele rezultate pun naționala noastră într-o poziție foarte bună în contextul calificării în „careul de ași”.

România este nevoită să câștige ultimele două meciuri din grupa principală, cu Muntenegru și Germania, ca să își asigure locul al doilea și, implicit, calificarea în semifinale.

Reclamă 4 / 0/3

După 4 meciuri disputate, naționala României se află pe ultimul loc în grupa principală de la Campionatul European, însă șansele la calificare încă există, iar totul depinde doar de jucătoarele noastre.

România va juca cu Muntenegru pe 15 noiembrie, de la ora 19:00, și cu Germania, pe 16 noiembrie, de la 16:30. Ambele meciuri vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare a echipelor este reprezentat de meciul direct. În acest sens, în cazul în care România și Muntenegru vor încheia la egalitate de puncte, echipa care va încheia pe poziția secundă va fi stabilită în funcție de rezultatul meciului de marți seară.

România, a 14-a prezență la Europeanul de handbal

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE. La ediţia din 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 – medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! 17:43 Neluțu Varga a pus ochii pe o vedetă de la FCSB! Patronul face tot posibilul pentru ca Dan Petrescu să ia titlul cu CFR Cluj 17:20 „Uită-te la el!” Ionel Ganea l-a făcut praf pe Bogdan Lobonț! Atac direct la adresa antrenorului de la Rapid 16:47 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 25 aprilie 16:38 Foto„Domnul Şucu nu stăpâneşte lucrurile” Un cunoscut antrenor român a reacţionat după gestul uluitor al lui Krasniqi faţă de Lobonţ! Vezi toate știrile
Citește și