Închide meniul

„Nu există hoţie, sunt mai multe greşeli în favoarea noastră!” Preşedintele FRH, reacţie uluitoare după scandalul de la România – Muntenegru

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 noiembrie 2022, 13:50

„Nu există hoţie, sunt mai multe greşeli în favoarea noastră! Preşedintele FRH, reacţie uluitoare după scandalul de la România – Muntenegru

Preşedintele FRH, reacţie uluitoare după scandalul de la România - Muntenegru

Protest al handbalistelor din naţionala României / Facebook Crina Pintea

  • Constantin Din, reacţie vehementă
  • Declaraţii controversate ale preşedintelui FRH

Preşedintele FRH, Constantin Din, a avut o reacţie uluitoare după scandalul de arbitraj de la meciul România – Muntenegru, scor 34-35, de la Campionatul European de handbal. Le-a contrazis pe Cristina Neagu şi pe celelalte componente ale echipei naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorele au iniţiat şi un protest împotriva arbitrilor, înaintea confruntării cu Germania. Voiau să intre pe teren purtând tricouri inscripționate cu un mesaj puternic: „Respectați-ne munca”. S-au răzgândit în ultimul moment, când au aflat că România risca o suspendare de un an din toate competiţiile.

Preşedintele FRH, reacţie uluitoare după scandalul de arbitraj de la România – Muntenegru

Preşedintele Federaţiei a avut o reacţie categorică şi a venit cu un scenariu total surprinzător. Este de părere că arbitrii partidei cu Muntenegru au gafat, dar că au fost mai multe în favoarea noastră.

Reclamă

Un arbitraj cu foarte, foarte multe greșeli. Greșeli și de o parte, și de alta. Un arbitraj care teoretic nu ar trebui să existe la un Campionat European.

Nu știu la ce fel de atitudine vă așteptați dumneavoastră. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, am avut discuții cu aproape toți membrii Federației Europene prezenți la fața locului. Lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea și e prea mult spus că a fost o hoție. Nu există hoție, a fost un arbitraj foarte, foarte slab. Asta este opinia dumneavoastră (n.r – că cele mai multe decizii au fost împotriva României), opinia mea este alta.

Reclamă

Și eu pot să susțin că mă pricep destul de bine la arbitraj. Nu cred că vorbim de hoție. Dacă puteți să faceți o nouă analiză a acestui meci, o să vedeți că greșelile sunt împărțite într-o balanță echilibrată. În afară de dublul dribling de la final, greșelile sunt împărțite. Dacă vreți să vă spun o părere obiectivă și pertinentă, sunt mai multe greșeli în favoarea noastră decât în favoarea Muntenegrului. Asta e realitatea.

Eu am revăzut meciul ca să știu dacă este cazul să facem memoriu, protest și să aducem în discuție hoția sau nu. Credeți-mă că știu ce vorbesc. Chiar dacă nu îmi convine, asta este realitatea. Eu pot să vă dovedesc cu faze din joc. Nu știu dacă este un lucru bun că sunt singurul care spune lucrurile astea. Eu am colectat aceste decizii ca să putem să știm dacă facem memoriu sau nu.

Dacă vreți în continuare să ne plângem și să dăm vina întotdeauna pe alții, putem face lucrul ăsta. Eu susțin această părere, este realistă și mi-aș dori să nu mai dăm vina pe alții.

Reclamă 4 / 0/3

Într-adevăr, în meciul cu Olanda am fost total dezavantajați. Acele greșeli de arbitraj sunt într-o proporție covârșitoare în favoarea echipei Olandei, dar în meciul cu Muntenegru nu asta este realitatea. Poate e surprinzător ce spun, dar asta e.

Putem să ne certăm cu EHF-ul, că nu suntem de acord, dar oricine poate să vadă meciul și să dovedească. Ei pot zice: ‘Unde vedeți voi numai greșeli în favoarea Muntenegrului? Uite câte greșeli sunt în favoarea României. Dacă vreți să ne plângem, ne plângem cu toții’„, a spus Constantin Din la Pro Arena.

Cristian Gaţu, cea mai dură reacţie

Cristian Gaţu a avut cea mai dură reacţie după arbitrajul dezastruos din meciul România – Muntenegru 34-35. Tricolorele au ratat şansa semifinalelor EURO 2022, după un meci în care arbitrii Vranes și Wenninger au avut un rol decisiv.

S-a terminat cu înfrângerea noastră, nemeritată din punctul meu de vedere, datorită unui arbitraj clar părtinitor. M-au impresionat plânsetele echipei noastre. Moral, sunt câştigătoare ale jocului de ieri.

Deciziile arbitrelor au fost clar părtinitoare şi clar toate în favoarea echipei Muntenegru. Greşelile repetate şi toate în aceeaşi direcţie. De a facilita victoria unei echipe.

Nu ştiu cum vor dormi ele, cele două infractoare, cum vor dormi după ce o să vadă plânsetele echipei noastre. Dacă vom bate şi Germania, vor fi lacrimi de regret”, a spus Gaţu, pentru Antena Sport.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
CSM Bucureşti - Dunărea Brăila 35-35
Handbal • 28 mart., 19:11
CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie
CSM Bucureşti a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Cine e starul care a venit să dea goluri lângă Cristina Neagu
Handbal • 25 mart., 17:53
CSM Bucureşti a dat o nouă lovitură pe piaţa transferurilor! Cine e starul care a venit să dea goluri lângă Cristina Neagu
Cristina Neagu e gata de "războiul" cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor
Handbal • 24 mart., 19:38
Cristina Neagu e gata de „războiul” cu Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor: „Suntem all-in! Vrem în Final Four!”
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti - Krim 30 -24
Handbal • 24 mart., 18:53
FOTO
Mihai Pintilii, după ce i-a făcut galerie Cristinei Neagu în CSM Bucureşti – Krim 30 -24: „Au calitate pentru Final Four!”
CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după victoria cu Krim Ljubljana
Handbal • 24 mart., 18:32
CSM Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după victoria cu Krim Ljubljana