Închide meniul

Oana Manea, uluită de golul colosal reușit de Bianca Bazaliu în România – Spania 28-27: „I-a dat mâinile peste cap portarului!” Cum a reacționat și Mariana Târcă

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 11 noiembrie 2022, 23:51

Oana Manea, uluită de golul colosal reușit de Bianca Bazaliu în România – Spania 28-27: „I-a dat mâinile peste cap portarului! Cum a reacționat și Mariana Târcă

Oana Manea, reacție după golul colosal reușit de Bianca Bazaliu în România - Spania 28-27

Oana Manea, într-o conferință de presă / Hepta

Fosta mare handbalistă Oana Manea oferit o primă reacție după golul uluitor reușit de Bianca Bazaliu în meciul România – Spania 28-27, de la Campionatul European de handbal feminin. Și legendara Sorina Târcă a reacționat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Oana Manea e sigură că Bianca Bazaliu și-a luat revanșa pentru ratările din celelalte partide și a lăudat prestația României împotriva Spaniei.

Oana Manea, reacție după golul colosal reușit de Bianca Bazaliu în România – Spania 28-27

„Senzațional! Nu se aștepta nimeni! La ce șut are Bianca, i-a dat mâinile peste cap portarului. Și-a răscumpărat toate greșelile, toate păcatele. Am făcut un meci bun, s-a făcut mult mai multă motivație și ambiție! S-a discutat și s-a pus problema că nu avem o repliere bună, s-a văzut o altă față în apărare, mult mai dinamică!”, a spus Oana Manea, conform digisport.ro.

Pe de altă parte, Mariana Târcă a spus că a mai văzut aruncări fulger ca ale Biancăi Bazaliu, însă nu i-a luat din merite jucătoarei României.

La nivel de trăiri, sunt foarte intensă! Știm ce așteptări are Sorina! Legat de echipă, e o victorie superbă. Am mai văzut astfel de aruncări. România nu a cedat, este un mare câștig, le dă mai multă încredere jucătoarelor cu mai puțină experiență la acest nivel. Poate meciul ăsta cu Spania ne va da mai multă încredere și o exprimare mai consistență”, a spus și Mariana Târcă.

Reclamă

Bianca Bazaliu, gol de pe altă planetă

România avea nevoie de victorie pentru a spera la calificarea în semifinalele Campionatului European. Totul a părut că se va ruina cu 8 secunde înainte de final, când Spania a reuşit să marcheze golul prin care a egalat.

Chiar dacă mai erau doar câteva secunde, România a sperat că poate câştiga un meci pe care l-a controlat în marea majoritate a timpului. Cristina Neagu i-a pasat Biancăi Bazaliu iar aceasta nu a stat pe gânduri şi a aruncat la poartă de la o distanţă uriaşă. Golul o menţine pe România în cursa pentru calificarea în semifinalele de la EURO. „Incredibil! Ce moment!”, au reacţionat cei de la EHF.

Aruncarea Biancăi Bazaliu care a adus victoria României
Bianca Bazaliu, gol de pe altă planetă în România – Spania

România speră la calificarea în semifinale

Principalele marcatoare pentru România au fost Pintea 7 goluri, Buceschi 6, Neagu 5, iar din echipa Spaniei s-au remarcat Gutierrez şi Gonzalez, cu câte 4 reuşite. În urma rezultatului, România obţine primele 2 puncte în clasamentul grupei II.

Reclamă 4 / 0/3

Tot vineri, în primul meci al zilei din grupă s-a înregistrat şi prima surpriză, Olanda – Germania 28-36. Duminică se vor juca partidele dintre Franţa – Muntenegru şi Olanda – Spania, iar România va juca abia în 15 noiembrie, cu Muntenegru (ora 19.00), atunci când e programată şi disputa dintre Franţa – Germania. În ultimul meci din grupa II, tricolorele vor juca în 16 noiembrie, cu Germania (ora 16.30).

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

În grupa principală I s-au jucat, marţi, primele partide, între Ungaria – Danemarca 27-29 şi Croaţia – Slovenia 18-26, iar sâmbătă vor avea loc meciurile Norvegia – Suedia şi Croaţia – Danemarca.

Meciurile din grupele principale se încheie în 16 noiembrie şi doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și