Închide meniul

România – Spania 28-27. Bianca Bazaliu, gol uluitor la ultima fază a meciului. Victorie uriaşă pentru „tricolore”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 11 noiembrie 2022, 22:55 / Actualizat: 23 ianuarie 2024, 21:02

România – Spania 28-27. Bianca Bazaliu, gol uluitor la ultima fază a meciului. Victorie uriaşă pentru „tricolore

Cristina Neagu, în meciul pe care România l-a câştigat cu Macedonia de Nord

Profimedia

România – Spania 28-27. România a câştigat primele puncte în grupa principală, după un final nebun de meci cu Spania. Bianca Bazaliu a reuşit un gol fabulos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a condus în mare parte din meci, însă Spania a revenit incredibil pe final. Finalul a fost unul de infarct, iar fetele lui Pera au obţinut victoria la ultima fază a meciului.

Principalele marcatoare pentru România au fost Pintea 7 goluri, Buceschi 6, Neagu 5, iar din echipa Spaniei s-au remarcat Gutierrez şi Gonzalez, cu câte 4 reuşite. În urma rezultatului, România obţine primele 2 puncte în clasamentul grupei II.

Tot vineri, în primul meci al zilei din grupă s-a înregistrat şi prima surpriză, Olanda – Germania 28-36. Duminică se vor juca partidele dintre Franţa – Muntenegru şi Olanda – Spania, iar România va juca abia în 15 noiembrie, cu Muntenegru (ora 19.00), atunci când e programată şi disputa dintre Franţa – Germania. În ultimul meci din grupa II, tricolorele vor juca în 16 noiembrie, cu Germania (ora 16.30).

Reclamă

România s-a calificat în grupa II, după următoarele rezultate în grupa C preliminară: 28-29 cu Olanda, 21-35 cu Franţa şi 31-23 cu Macedonia de Nord.

În grupa principală I s-au jucat, marţi, primele partide, între Ungaria – Danemarca 27-29 şi Croaţia – Slovenia 18-26, iar sâmbătă vor avea loc meciurile Norvegia – Suedia şi Croaţia – Danemarca.

Meciurile din grupele principale se încheie în 16 noiembrie şi doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Reclamă 4 / 0/3

Campioana europeană din 2022 se va califica automat la Jocurile Olimpice din 2024, precum şi la Campionatul Mondial din 2023, la Mondiale urmând să se califice şi medaliatele europene cu argint şi bronz. CM de anul viitor va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Naţionala României participă pentru a 14-a oară la turneul final al CE, iar ediţia din 2022 are loc între 4 şi 20 noiembrie, la Ljubljana, Celje, Skopje şi Podgorica.

Căpitanul tricolorelor, Cristina Neagu, a început competiţia europeană din postura de golgeter absolut, cu 264 de goluri de-a lungul ediţiilor la care a participat. După patru partide la actuala ediţie a CE, Neagu a ajuns la 287 goluri.

Înaintea plecării spre Macedonia de Nord, căpitanul naţionalei spunea că este ”probabil” ultimul Campionat European din carieră, al optulea, după ce debutul său a avut loc în 2008, la ediţia din aceeaşi ţară.

La CE 2020, România a ocupat locul 12, cea mai slabă clasare din istoria participărilor sale. Cel mai bun rezultat a fost obţinut la ediţia din 2010 – medalia de bronz.

Titlul european este deţinut de Norvegia, care l-a cucerit pentru a opta oară la ediţia din 2020.

România – Spania 28-27

Min. 60: VICTORIE URIAŞĂ PENTRU ROMÂNIA! „Tricolorele” s-au impus cu 28-27. Bazaliu, gol uluitor în ultima secundă a meciului.

Reclamă

Min. 58: Spania are atacul. Scorul este egal: 26-26.

Min. 55: Dramatism total! România şi Spania se află la egalitate: 25-25.

Min. 48: Dramatism total! România şi Spania se află la egalitate: 20-20.

Min. 40: România îşi păstrează avantajul de două goluri în faţa Spaniei:  17-15.

Min. 35: România – Spania 14-12. „Tricolorele” continuă să facă un meci bun.

Min. 30: România a făcut cea mai bună repriză la Campionatul European şi conduce Spania, la pauză, cu 12-11.

Min. 19: România face o repriză magică cu Spania şi conduce cu 8-5.

Min. 12: România, meci perfect până acum! Conduce Spania cu 6-3.

Min. 5: Început echilibrat de meci! România – Spania: 3-3.

Min. 1: A început partida.

Ultima oară când le-am întâlnit pe iberice a fost la începutul lunii octombrie, iar atunci echipa noastră s-a impus cu 25-23. Pentru Neagu şi compania urmează apoi meciurile cu Muntenegru şi Germania, ambele tot la Skopje.

Chiar dacă avem parte de o grupă extrem de complicată, Florentin Pera crede că România poate produce surpriza. „Sunt fericit pentru victorie, am avut câteva probleme, dar sunt mândru de jucătoarele mele, au dat dovadă de spirit, au dat tot ce au putut şi s-au calificat în final în turul principal.

Florentin Pera: Sunt foarte, foarte încrezător că putem face jocuri bune

Am câştigat cu opt goluri, aceasta nu este o diferenţă uşoară împotriva unei echipe care juca acasă. Am avut şi multe probleme cu jucătoare care s-au accidentat sau nu se simţeau bine, dar ne-am descurcat şi acum suntem în grupele principale.

În grupele principale, toţi adversarii vor fi dificili acum, aşa că nu avem timp de pierdut, trebuie doar să ne concentrăm. Sper că jucătoarele vor continua să joace aşa şi totul va fi din ce în ce mai bine. Sunt foarte, foarte încrezător că putem face jocuri bune”, a spus Florentin Pera.

Lipsa de fair-play a Spaniei

Scene incredibile au avut loc la EURO 2022, în meciul din Grupa D dintre Spania şi Germania! În ultimul minut al duelului, ibericele au sărbătorit un gol al adversarelor. Obiectivul le-a făcut să uite de fair-play.

În minutul 60, Spania conducea Germania la trei goluri (23-20). La acest scor, Spania şi Polonia erau echipele care mergeau în grupele principale. În acest caz, ibericele porneau cu zero puncte, fiind învinse de poloneze.

În schimb, dacă Spania bătea Germania la doar două goluri, nemţoaicele mergeau cu ele în grupele principale, doar că Spania pornea cu două puncte, în urma acestei victorii.

Astfel, Germania a avut un atac ratat în minutul 60, iar Spania a aruncat mingea în afara terenului, învitându-şi adversarele la încă un atac. De această dată, acestea nu au mai ratat, moment în care o jucătoare a Spaniei a ridicat mâinile în sus de bucurie.

Totuşi, momentul considerat penibil a urmat după aceea. Spania a fost nevoită să atace 30 de secunde fără să înscrie. Antrenorul lor chiar a cerut şi un time-out ca să fie sigur că nimeni nu va încerca să arunce în plasa adversă.

Asta nu s-a întâmplat, iar Spania s-a calificat în grupele principale cu două puncte, păstrând astfel şanse mai mari de a ajunge în semifinalele EURO 2022. Germania a obţinut calificarea, iar Polonia a rămas acasă.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și