Închide meniul

OFICIAL! A intrat în faliment direct din grupa Ligii Campionilor: „Nu am găsit nicio soluţie”

Publicat: 21 octombrie 2024, 17:41

Reclamă
OFICIAL! A intrat în faliment direct din grupa Ligii Campionilor: „Nu am găsit nicio soluţie

OFICIAL! A intrat în faliment direct din grupa Ligii Campionilor

Profimedia

A intrat în faliment direct din grupa Ligii Campionilor. Vipers Kristiansand a emis un comunicat oficial prin care a anunţat că nu mai poate continua.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Forul european de handbal (EHF) a emis, luni, o declaraţie oficială, după ce tripla câştigătoare a Ligii Campionilor, Vipers Kristiansand, şi-a anunţat falimentul, în urma unui deficit nerecuperat de 2,1 milioane euro. Vipers a jucat în acest sezon în grupa B a Ligii Campionilor, din care face parte şi vicecampioana Rapid Bucureşti.

Pe parcursul săptămânii trecute, EHF a urmărit informaţiile şi a luat legătura cu clubul norvegian Vipers Kristiansand cu privire la situaţia sa financiară, a transmis EHF.

OFICIAL! A intrat în faliment direct din grupa Ligii Campionilor

Forul european şi-a exprimat speranţa că se va găsi cea mai bună soluţie posibilă pentru viitorul jucătoarelor şi al angajaţilor clubului şi mai precizează că respectă ”deschiderea cu care Vipers Kristiansand a informat EHF despre situaţia în care se află în ultima săptămână”.

Vipers Kristiansand a fost admisă în Liga Campionilor în urma depunerii tuturor documentelor solicitate, care includeau o declaraţie despre situaţia financiară a clubului, confirmată de Federaţia Norvegiană de Handbal. EHF va discuta efectele situaţiei asupra Ligii Campionilor cu toate părţile interesate şi orice decizie va fi comunicată în timp util şi înainte de 9-10 noiembrie, când competiţia se va relua, după o pauză de trei săptămâni”, mai transmite EHF, conform news.ro.

Reclamă
Reclamă

La rândul său, Vipers a emis un comunicat: ”Cu multă tristeţe vă informăm că nu mai avem resursele necesare pentru continuarea activităţii. În ciuda unui efort intens, nu am găsit nicio soluţie pentru a securiza finanţele clubului. Ne cuprinde o profundă tristeţe în faţa acestei răscruci de drum. Ştim că decizia afectează multă lume, angajaţi, voluntari, jucători, parteneri, dar nu în ultimul rând fani. Vă mulţumim tuturor pentru sprijinul şi dăruirea de care aţi dat dovadă”.

Vipers Kristiansand este triplă câştigătoare a Ligii Campionilor, trofee care se alătură celor şapte titluri naţionale şi tot atâtea Cupe ale Norvegiei. În actuala stagiune, formaţia nordică a jucat în grupa B a Ligii Campionilor, iar la momentul anunţului falimentului, ocupă locul 5, cu un bilanţ de două victorii, un egal şi trei înfrângeri.

Din grupa B face parte şi vicecampioana Rapid Bucureşti, care a remizat cu Vipers în deplasare, în etapa a II-a (30-30). Din lotul formaţiei norvegiene fac parte multe jucătoare de valoare, între care celebrul portar Katrine Lunde, alături de Silje Solberg sau Lois Abbing.

Reclamă
Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:11

Fiul lui Gică Popescu, aproape de o accidentare groaznică în Giuleşti. Hromada a avut o intrare brutală şi a fost eliminat

23:05

VIDEOAl Ain – Al Hilal 4-5 a fost în AntenaPLAY. Neymar a revenit pe teren, după un an de absenţă, într-un meci „nebun”, cu 9 goluri!

22:57

Alexandru Dobre a marcat o „dublă” la debut şi i-a cucerit pe fanii Rapidului cu un singur gest

22:41

Rapid – Farul Constanţa 5-0. Echipa lui Şumudică a umilit-o pe cea a lui Hagi! Alex Dobre, dublă la debut! Show total în Giuleşti

22:39

„Vor plăti scump”. Măsuri drastice la FCSB! Meme Stoica i-a luat în vizor pe fotbaliştii care iau galben pentru proteste

22:30

Patronul Universităţii Craiova, criticat dur după ce echipa lui s-a încurcat cu FC Botoşani: „Rotaru dă greş, ca de obicei”

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Cursa e la 21:45, în direct pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY 2 Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell 3 Dinamo – FCSB 0-2. Daniel Bîrligea şi Musi i-au răpus pe „câini” în derby! Roş-albaştrii, pe loc de play-off 4 FotoCum a fost surprins Mircea Lucescu, la câteva secunde după golul din foarfecă marcat de Daniel Bîrligea 5 Adrian Mutu, ofertă surpriză din Liga 1! Suma cerută de „Briliant” la semnătură 6 FotoDenis Drăguş, anunţ ferm înainte de Dinamo – FCSB: „Ei sper să câştige!”. Ce a spus când a fost pus să aleagă „adevărata Steaua”
Citește și