Închide meniul

Olanda – România 31-30. Tricolorele, înfrângere dramatică în primul meci din Grupa Principală II. Final interzis cardiacilor

Antena Sport Publicat: 9 decembrie 2021, 17:55

Olanda – România 31-30. Tricolorele, înfrângere dramatică în primul meci din Grupa Principală II. Final interzis cardiacilor

Adrian Vasile, frustrat după victoria cu Puerto Rico

FR Handbal

  • Olanda – România 31-30
  • Înfrângere dramatică pentru România

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Castello, de campioana mondială Olanda, scor 31-30 (17-14), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul Mondial din Spania. Tricolorele au reuşit un meci spectaculos, însă nu au avut şansă pe final şi au pierdut la un singur gol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Principalele marcatoare tricolore au fost Laslo 6 goluri, Pintea 5, Ostase , Rotaru 4. În urma rezultatului, Olanda adună 5 puncte, iar România rămâne cu 2.

În grupa II se joacă, tot joi, meciurile dintre Norvegia – Puerto Rico şi Kazakhstan – Suedia. România va juca următoarele meciuri cu Puerto Rico, sâmbătă, şi cu Suedia, luni.

Reclamă

Olanda – România 31-30

Tricolorele s-au calificat în grupa principală II după ce au încheiat pe locul 2 în grupa preliminară C, în urma rezultatelor: 39-11 cu Iran, 38-17 cu Kazakhstan şi 22-33 cu Norvegia.

Meciurile din cele patru grupe principale se joacă până în 13 decembrie. Primele două clasate în aceste grupe se vor califica în sferturile de finală, care vor avea loc în 14-15 decembrie, iar câştigătoarele vor evolua în semifinale, în 17 decembrie.

Reclamă

Finalele pentru medalii sunt programate în 19 decembrie. Echipa României bifează a 25-a participare la Mondiale, fiind în continuare singura reprezentativă care a participat la toate ediţiile.

La ultima ediţie a Campionatului Mondial, România s-a clasat pe locul 12. Podiumul ediţiei din 2019 a fost ocupat, în ordine, de Olanda, Spania şi Rusia. România are în palmaresul CM patru medalii: aur (1962), argint (1973 şi 2005) şi bronz (2015).

Update 17.55: Olanda a marcat golul victoriei în ultimele secunde de joc.

Reclamă 4 / 0/3

Update 17.53: România și Olanda sunt la egalitate în ultimul minut, scor 30-30

Update 17.51: România egalează la 29, cu 4 minute înainte de final

Update 17.48: România este la două goluri în spatele Olandei, cu câteva minute înainte de final

Update 17.35: România încearcă să țină pasul, dar olandezele își mențin avantajul de trei goluri. Scorul este 24-21

Update 17.15: Olanda își menține avantajul de trei goluri și conduce cu 19-16

Update 17.05: Este pauză la meciul dintre România și Olanda! Olandezele conduc cu 2-0.

Update 16.48: România și Olanda merg cap la cap. Scorul este 10-10

Reclamă

Update 16.41: România se ține tare și conduce cu 6-5

Update 16.36: Început echilibrat! Scorul este 2-2

Update 16.30: A început meciul dintre România și Olanda.

Știrea inițială

Tricolorele pornesc cu două puncte în Grupa Principală 2, după victoria cu Kazahstan. Norvegia, Suedia, Kazahstan Olanda și Puerto Rico sunt adversarele din Grupă ale jucătoarelor lui Adi Vasile.

Programul României din Grupa Principală II a Campionatului Mondial

9 decembrie

11 decembrie

13 decembrie

Reacţia lui Adi Vasile, după ce România a pierdut partida cu Norvegia

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, marţi, în ultimul meci din grupa preliminară C a Campionatului Mondial din Spania, de campioana europeană Norvegia, scor 33-22 (17-11). Tricolorele încheie pe locul 2 în clasamentul final al grupei C şi merg mai departe cu doar 2 puncte. În grupa principală II, tricolorele se vor duela cu Olanda, Suedia şi Puerto Rico.

„Diferenţa asta este posibilă când nu faci echipa Norvegiei să se streseze şi mă refer la valorificarea şanselor bune pe care le avem. Ne lovim de o echipă foarte puternică, cu un portar mare. Trebuie văzut de ce jucăm corect, de ce ajungem în situaţii bune şi de ce lucrurile pe care le discutăm nu ies foarte bine. Trebuie să fim conştienţi de ce am jucat bine şi ce ne-a lipsit. Repet, trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi o acurateţe mai bună a noastră le-ar fi stresat un pic mai tare pe ele. Eu cred că am jucat corect astăzi, lucrurile pe care le-am spus să le facem ne-au ieşit. Dar atunci când nu faci Norvegia să sufere, nu o ţii acolo, să înţeleagă că şi ele trebuie să schimbe, să nu mai aibă siguranţa de a avea un portar care le ajută în orice context, atunci le faci să aibă şi ele nişte întrebări. Noi astăzi nu am reuşit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut, ceea ce din punctul meu de vedere trebuie analizat.

Sunt multe lucruri bune, vizavi de jocul nostru, pe care le-am făcut. În apărare, era evident că jucam împotriva unei echipe extrem de dominante din punct de vedere fizic, care pune foarte multă presiune pe tine, cu o jucătoare, Oftedal, prin mâna căreia trece totul şi este decisivă. Cred că am văzut multe lucruri bune, dar simţi, la un moment dat, că diferenţa pe tabelă se face un pic prea mare. Când nu finalizăm şi noi, nu găsim bucuria finală a atacului, e greu să nu te influenţeze. Dar, altfel, sunt foarte multe lucruri bune de luat din meciul ăsta, foarte multe de analizat, şi de tehnică individuală şi de experienţă şi de cum să gestionăm meciuri de genul ăsta, dar are multe plusuri din punctul meu de vedere. Nu sunt mulţumit că am pierdut, dar are multe plusuri„, a declarat Adrian Vasile

Lotul României pentru Campionatul Mondial

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari
Serie B • 13:25
Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”