Închide meniul

Programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial! Meciul de debut cu Germania, decisiv pentru calificare

Viviana Moraru Publicat: 5 decembrie 2023, 23:10

Reclamă
Programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial! Meciul de debut cu Germania, decisiv pentru calificare

Programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial de handbal

Jucătoarele României, la finalul unui meci/ Profimedia

Se ştie programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial de handbal. După ce au trecut de grupele preliminare, „tricolorele” vor da piept cu Germania, în primul meci, meci care se anunţă a fi de totul sau nimic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a pierdut categoric duelul cu Danemarca (23-39), astfel că a încheiat Grupa E preliminară cu 4 puncte. În grupa principală, echipele vor lua cu ele punctele obţinute în meciurile cu celelalte echipe calificate, astfel că „tricolorele” au două puncte, ca urmare a victoriei cu Serbia. Punctele din meciul cu Chile nu se iau în calcul, deoarece naţionala sud-americană nu s-a calificat în grupele principale.

Programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial de handbal

Echipele calificate din Grupa E preliminară, printre care şi România, vor fi în aceeaşi grupă principală cu echipele calificate din Grupa F preliminară, anume Germania, Polonia şi Japonia.

România va da astfel peste Germania în primul meci, echipă care a intrat în grupa principală cu patru puncte. În următoarele două partide, „tricolorele” vor da piept cu Japonia, echipă fără puncte, şi cu Polonia, echipă care are două puncte în prezent.

Meciul cu Germania ar putea fi decisiv pentru România, deoarece în cazul în care vor pierde, „tricolorele” se vor distanţa la patru puncte de primele două locuri, care asigură prezenţa în sferturile competiţiei.

Reclamă

Danemarca rămâne marea favorită a grupei, astfel că este de aşteptat să câştige primul meci, cel cu Japonia. În acest context, „tricolorele” nu vor mai avea nicio şansă să se califice în sferturi, dacă vor pierde cu Germania primul meci.

Programul României din grupa principală de la Campionatul Mondial:

Cristina Neagu, discurs impresionant din Danemarca

Cristina Neagu a avut un discurs impresionant din Danemarca. De 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu este accidentată şi face eforturi uriaşe pentru a intra pe teren şi a ajuta România.

Reclamă 4 / 0/3

„Mă simt mai bine, în fiecare zi mă simt mai bine. Ultima oară am intrat în sală cu echipa, am avut nişte şuturi. Deocamdată nu ştiu exact care este situaţia mea. Încerc de la zi la zi să fac mai mult. Am nevoie măcar de un antrenament full cu echipa pentru a intra la joc.

(n.r: Cât de mult îţi doreşti să joci la acest campionat mondial?) Foarte mult, am făcut eforturi foarte mari în ultimele trei săptămâni pentru a fi aici, pentru a mă recupera. Îmi doresc să intru, să ajut echipa. Nu este cea mai fericită situaţie pentru mine având în vedere că nu m-am antrenat de trei săptămâni… handbal mă refer. Dacă va fi şi voi putea să intru în teren, voi da totul să ajut echipa”, a declarat Cristina Neagu pentru fanatik.ro.

Cristina Neagu (35 de ani) a subliniat că acesta este ultimul Campionat Mondial pentru ea. „Cu siguranţă este ultimul Campionat Mondial şi dacă totul va merge bine şi ne vom califica la Jocurile Olimpice, ar fi o încoronare a performanţelor la nivelul echipei naţionale. Ar fi extraordinar să ne calificăm la Jocurile Olimpice”, a mai declarat Cristina Neagu pentru sursa citată.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și