Închide meniul

România a ratat sferturile de finală ale Campionatului Mondial! Danemarca, victorie clară cu Polonia. Cum mai putem visa la JO

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 decembrie 2023, 22:58

România a ratat sferturile de finală ale Campionatului Mondial! Danemarca, victorie clară cu Polonia. Cum mai putem visa la JO

România a ratat sferturile de finală ale Campionatului Mondial

Imagine din meciul România - Japonia 32-28 - Facebook FR Handbal

România a ratat sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal. Danemarca a învins Polonia, cu 32-22 , şi va merge în sferturile de finală alături de Germania, din grupa principală 2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a atinge faza sferturilor de finală, selecţionata lui Florentin Pera avea nevoie de victorie în ultimul meci, cu Polonia, dar şi ca Danemarca să nu obţină decât un punct din duelurile cu Polonia şi Germania.

România a ratat sferturile de finală ale Campionatului Mondial

Nu a fost cazul şi tricolorele sunt out de la Mondialul organizat de Danemarca, Norvegia şi Suedia, chiar dacă va învinge Polonia. În acest caz, România ar ajunge la 6 puncte, iar rezultatele directe nu ne ajută nici cu Danemarca, nici cu Germania.

Sferturile de finală ar fi echivalat cu o calificare la turneul preolimpic, care ne-ar fi putut duce la Jocurile Olimpice 2024. Totuşi, obiectivul poate fi îndeplinit, în cazul în care tricolorele vor învinge la un scor mare Polonia.

După ce Franţa şi Norvegia au obţinut calificarea în sferturi, locul 9 va ajunge la turneul preolimpic, iar acesta va fi ocupat de cel mai bun loc 3 din grupele principale, unul greu de obţinut de România. Golaverajul va fi unul decisiv, în situaţia în care echipele vor avea acelaşi număr de puncte, iar noi avem -5.

Reclamă

Dacă Brazilia accede în sferturile competiţiei, şi locul 10 va merge la turneul preolimpic, ţinând cont că braziliencele sunt campioanele Americii de Sud şi au obţinut deja biletele pentru Paris 2024.

România – Japonia 32-28

Naţionala României a învins reprezentativa Japoniei, sâmbătă, în grupa principală III a Campionatului Mondial, scor 32-28 (17-14), în penultimul meci. Eliza Buceschi a marcat 12 goluri.

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 12 goluri, Pintea 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, iar pentru Japonia s-a remarcat Aizawa 5.

Reclamă 4 / 0/3

”Vă felicit din suflet, sunteţi minunate!”, le-a spus antrenorul Florentin Pera jucătoarelor la ultimul time-out.

Căpitanul Cristina Neagu, care a jucat la CM doar din minutul 19 al partidei cu Germania, nu a făcut parte din lot pentru acest meci.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:08 Gigi Becali îl umple de bani pe Elias Charalambous, după ce FCSB a devenit campioana României: „E atât de credincios!” 11:56 FC Porto – Sporting LIVE VIDEO (22:30) în AntenaPLAY! Meciul zilei din Liga Portugal 11:38 Video„Simona Halep în acţionariat la Farul?” Stere Halep a făcut anunţul imediat după ce FCSB a devenit campioana României 11:16 Anunţul momentului în fotbalul românesc, la 12 ore după ce FCSB a cucerit titlul: „Va reveni la Steaua. Sunt discuţii” 10:47 FotoFCSB a sărbătorit pe manele titlul! Tavi Popescu, „transformat” pe dedicaţia lui Florin Tănase. Miculescu a „aruncat” cu bani! 10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” Vezi toate știrile
Citește și