Închide meniul

România se va duela cu Portugalia în play-off-ul pentru Campionatul Mondial de handbal feminin 2023

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 19 noiembrie 2022, 15:34

România se va duela cu Portugalia în play-off-ul pentru Campionatul Mondial de handbal feminin 2023

România și-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial de Handbal Feminin

Jucătoarele României, în timpul unui meci / Hepta

România va întâlni Portugalia, cu primul meci pe teren propriu, în dubla manşă, în play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2023, potrivit tragerii la sorţi de sâmbătă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a făcut parte din prima urnă valorică la tragere la sorţi, iar în cea de-a doua s-au aflat echipele Cehia, Austria, Slovacia, Islanda, Turcia, Ucriana, Portugalia, Grecia, Italia şi Kosovo, conform news.ro. 

România – Portugalia, play-off pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

Chiar dacă s-a clasat pe locul 12 la Campionatul European, a cărui fază finală are loc duminică, naţionala României a prins un loc între cele 10 formaţii din prima urnă valorică. Acest lucru se datorează faptului că echipe clasate mai bine la CE2022 au obţinut deja calificarea la turneul final al CM2023: Danemarca, Suedia şi Norvegia, în calitate de gazde, semifinalistele Franţa şi Muntenegru, plus Olanda, care a jucat pentru locurile 5-6.

Programul complet al confruntărilor din play-off, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, este: Turcia – Serbia, România – Portugalia, Islanda – Ungaria, Polonia – Kosovo, Italia- Slovenia, Germania – Grecia, Elveţia – Cehia, Austria – Spania, Macedonia de Nord – Ucraina şi Slovacia – Croaţia.

Meciurile din play-off-ul CM2023 vor avea loc în 7/8 aprilie 2023 (turul), respectiv 11/12 aprilie (returul).

Reclamă

Câştigătoarele se vor califica la turneul final al Campionatului Mondial, care va avea loc între 30 noiembrie – 17 decembrie 2023, în Danemarca, Norvegia şi Suedia.

La tragerea la sorţi de sâmbătă, care a avut loc în continuarea conferinţei de presă de închidere a CE2022, a fost prezentată şi ediţia următoare, din 2024 (28 noiembrie -15 decembrie), care va avea loc în Ungaria, Austria şi Elveţia, în premieră cu 24 de echipe la turneul final, faţă de 16 până în prezent.

Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la națională

Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la națională. Cea mai bună jucătoare din handbalul românesc își dorește enorm să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, înainte să își anunțe despărțirea de națională.

Reclamă 4 / 0/3

Neagu a anunțat deja că a jucat la ultimul Campionat European din carieră. Totuși, jucătoarea de 34 de ani spune că nu este pregătită să se retragă de la națională. Cristina Neagu a asigurat că va fi prezentă și la Campionatul Mondial din 2023.

„Ultimul meu Campionat European, am spus-o cumva încă de dinainte să plec în Macedonia. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, simt că e cumva nedrept locul 12. Am fost aproape în unele meciuri importante și, dacă am fi luat puncte acolo, alta era istoria. Din păcate nu mai putem schimba nimic, rămânem cu locul 12, dar cu un sentiment că am fi meritat mai mult și am fi putut mai bine.

(N.r. – Cum apreciezi declarația președintelui Constantin Din, care a spus că s-au dat mai multe greșeli în favoarea naționalei României decât în favoarea Muntenegrului?) O apreciez ca pe o declarație care nu este în asentimentul echipei, pentru că voi știți foarte bine ce am declarat noi, jucătoarele, după partida cu Muntenegru. Dar este opinia dânsului și trebuie să îl întrebați mai multe pe el.

(N.r. – Veți continua să protestați?) Nu mai avem unde să protestăm, pentru că pentru noi s-a terminat Campionatul European. Urmează meciurile de la echipele de club. Da, ne-am fi dorit pentru că a fost munca noastră și am simțit pe teren că a fost nedrept. Din păcate așa e la noi, prea multe nu putem schimba și trebuie să mergem înainte.

Cristina Neagu vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

(N.r. – Despre record) Sunt mândră să fiu prima jucătoare care a ajuns să înscrie acest număr de goluri. Sunt mândră și să fiu nominalizată și la echipa turneului, înseamnă că munca mea este din nou răsplătită. Au trecut anii și peste mine și uite că reușesc să joc în continuare la cel mai înalt nivel. Chiar dacă echipa nu mă face fericită, performanța mea individuală consider că a fost bună spre foarte bună la acest turneu.

Deocamdată, consider că am jucat cu jucătoarele cu experiență, care au fost în ultimii ani la echipa națională și cred că am făcut-o bine. O să vedem pe viitor, probabil va rămâne același nucleu de jucătoare și pentru Campionatul Mondial, după care nu știu ce se va întâmpla.

Eu îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să particip la Campionatul Mondial și, dacă dă Dumnezeu, să merg la turneul preolimpic și să mă calific la Jocurile Olimpice, ar fi fantastic. Da, mi-aș dori din tot sufletul să îmi închei cel puțin cariera la echipa națională cu o calificare la Jocurile Olimpice”, a spus Cristina Neagu, la revenirea în România.

Reclamă
Recomandări
  • S-a tras la sorți play-off-ul pentru Campionatul Mondial de handbal feminin 2023
  • România se va duela cu Portugalia

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și