Închide meniul
Video

Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la națională: „Calificarea la Jocurile Olimpice” + L-a contrazis pe președintele FRH

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 17 noiembrie 2022, 19:39

Cristina Neagu a anunțat că vrea să evolueze și la Jocurile Olimpice

Cristina Neagu a anunțat că vrea să evolueze și la Jocurile Olimpice / AS.ro

Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la națională. Cea mai bună jucătoare din handbalul românesc își dorește enorm să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, înainte să își anunțe despărțirea de națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Neagu a anunțat deja că a jucat la ultimul Campionat European din carieră. Totuși, jucătoarea de 34 de ani spune că nu este pregătită să se retragă de la națională. Cristina Neagu a asigurat că va fi prezentă și la Campionatul Mondial din 2023.

Cristina Neagu mai are o dorință, înainte de retragerea de la naționala României

Fetele din naționala României au revenit în țară, după eliminarea de la Campionatul European. „Tricolorele” au ieșit din cursa pentru calificarea în semifinale, iar ulterior au încheiat turneul pe locul 12.

Cristina Neagu a vorbit despre recordul fabulos stabilit – 300 de goluri la Campionatele Europene -, precum și despre declarația președintelui FRH, Constantin Din.

Neagu nu a fost de acord cu anunțul lui Din, care a spus că România a beneficiat de mai multe erori de arbitraj decât Muntenegru, în meciul direct de la Campionatul European.

Reclamă

„Ultimul meu Campionat European, am spus-o cumva încă de dinainte să plec în Macedonia. Nu s-a încheiat așa cum mi-aș fi dorit, simt că e cumva nedrept locul 12. Am fost aproape în unele meciuri importante și, dacă am fi luat puncte acolo, alta era istoria. Din păcate nu mai putem schimba nimic, rămânem cu locul 12, dar cu un sentiment că am fi meritat mai mult și am fi putut mai bine.

(N.r. – Cum apreciezi declarația președintelui Constantin Din, care a spus că s-au dat mai multe greșeli în favoarea naționalei României decât în favoarea Muntenegrului?) O apreciez ca pe o declarație care nu este în asentimentul echipei, pentru că voi știți foarte bine ce am declarat noi, jucătoarele, după partida cu Muntenegru. Dar este opinia dânsului și trebuie să îl întrebați mai multe pe el.

(N.r. – Veți continua să protestați?) Nu mai avem unde să protestăm, pentru că pentru noi s-a terminat Campionatul European. Urmează meciurile de la echipele de club. Da, ne-am fi dorit pentru că a fost munca noastră și am simțit pe teren că a fost nedrept. Din păcate așa e la noi, prea multe nu putem schimba și trebuie să mergem înainte.

Reclamă 4 / 0/3

Cristina Neagu vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

(N.r. – Despre record) Sunt mândră să fiu prima jucătoare care a ajuns să înscrie acest număr de goluri. Sunt mândră și să fiu nominalizată și la echipa turneului, înseamnă că munca mea este din nou răsplătită. Au trecut anii și peste mine și uite că reușesc să joc în continuare la cel mai înalt nivel. Chiar dacă echipa nu mă face fericită, performanța mea individuală consider că a fost bună spre foarte bună la acest turneu.

Deocamdată, consider că am jucat cu jucătoarele cu experiență, care au fost în ultimii ani la echipa națională și cred că am făcut-o bine. O să vedem pe viitor, probabil va rămâne același nucleu de jucătoare și pentru Campionatul Mondial, după care nu știu ce se va întâmpla.

Eu îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot să particip la Campionatul Mondial și, dacă dă Dumnezeu, să merg la turneul preolimpic și să mă calific la Jocurile Olimpice, ar fi fantastic. Da, mi-aș dori din tot sufletul să îmi închei cel puțin cariera la echipa națională cu o calificare la Jocurile Olimpice”, a spus Cristina Neagu, la revenirea în România.

Preşedintele FRH, anunț uluitor după scandalul de arbitraj de la România – Muntenegru

Constantin Din, preşedintele FRH, a avut o reacţie categorică şi a venit cu un scenariu total surprinzător. Este de părere că arbitrii partidei cu Muntenegru au gafat, dar că au fost mai multe greșeli în favoarea noastră.

Un arbitraj cu foarte, foarte multe greșeli. Greșeli și de o parte, și de alta. Un arbitraj care teoretic nu ar trebui să existe la un Campionat European.

Nu știu la ce fel de atitudine vă așteptați dumneavoastră. Noi considerăm că ne-am făcut treaba, am avut discuții cu aproape toți membrii Federației Europene prezenți la fața locului. Lucrurile sunt destul de evidente pentru toată lumea și e prea mult spus că a fost o hoție. Nu există hoție, a fost un arbitraj foarte, foarte slab. Asta este opinia dumneavoastră (n.r – că cele mai multe decizii au fost împotriva României), opinia mea este alta.

Și eu pot să susțin că mă pricep destul de bine la arbitraj. Nu cred că vorbim de hoție. Dacă puteți să faceți o nouă analiză a acestui meci, o să vedeți că greșelile sunt împărțite într-o balanță echilibrată. În afară de dublul dribling de la final, greșelile sunt împărțite. Dacă vreți să vă spun o părere obiectivă și pertinentă, sunt mai multe greșeli în favoarea noastră decât în favoarea Muntenegrului. Asta e realitatea.

Reclamă

Eu am revăzut meciul ca să știu dacă este cazul să facem memoriu, protest și să aducem în discuție hoția sau nu. Credeți-mă că știu ce vorbesc. Chiar dacă nu îmi convine, asta este realitatea. Eu pot să vă dovedesc cu faze din joc. Nu știu dacă este un lucru bun că sunt singurul care spune lucrurile astea. Eu am colectat aceste decizii ca să putem să știm dacă facem memoriu sau nu.

Dacă vreți în continuare să ne plângem și să dăm vina întotdeauna pe alții, putem face lucrul ăsta. Eu susțin această părere, este realistă și mi-aș dori să nu mai dăm vina pe alții.

Într-adevăr, în meciul cu Olanda am fost total dezavantajați. Acele greșeli de arbitraj sunt într-o proporție covârșitoare în favoarea echipei Olandei, dar în meciul cu Muntenegru nu asta este realitatea. Poate e surprinzător ce spun, dar asta e.

Putem să ne certăm cu EHF-ul, că nu suntem de acord, dar oricine poate să vadă meciul și să dovedească. Ei pot zice: ‘Unde vedeți voi numai greșeli în favoarea Muntenegrului? Uite câte greșeli sunt în favoarea României. Dacă vreți să ne plângem, ne plângem cu toții’„, a spus Constantin Din la Pro Arena.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:09 EXCLUSIVValeriu Iftime a vorbit cu Gigi Becali după victoria uriaşă a lui FC Botoşani cu Dinamo. Ce i-a transmis latifundiarul din Pipera 15:00 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 14:43 Daniel Niculae, criticat dur după ce a spus că Şumudică e o variantă foarte bună pentru Rapid: „Lipsă de respect pentru Lobonţ” 14:06 Premii uriaşe la Saudi Smash 2024. Bernadette Szocs luptă pentru trofeu, în AntenaPLAY 13:41 Pompiliu Popescu îi dă o veste teribilă lui Olimpiu Moruţan: „Puţini au mai revenit la un nivel bun după o astfel de accidentare” 12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! Vezi toate știrile
Citește și