Închide meniul

România și-a aflat adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin. Cu cine se vor duela jucătoarele echipei naționale

Alex Ioniță Publicat: 4 decembrie 2023, 23:46 / Actualizat: 5 decembrie 2023, 16:14

Reclamă
România și-a aflat adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin. Cu cine se vor duela jucătoarele echipei naționale

România și-a aflat adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin

Echipa națională de handbal feminin / Profimedia

România și-a aflat adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin! „Tricolorele” știu cu cine se vor duela pentru a avansa cât mai mult la turneul final care are loc în Damenarca, Suedia și Norvegia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala Japoniei este ultima calificată în grupa principală III, din grupa preliminară F, din care provin adversarele României în a doua fază a Campionatului Mondial. Germania şi Polonia erau calificate anterior, notează news.ro.

România și-a aflat adversarele din grupa principală a CM de handbal feminin

Japonia a învins, luni, reprezentativa Iranului, scor 42-10 şi se clasează pe locul 3 în grupa F. Ultima dispută va avea loc, luni seară, între echipele de pe primele două locuri, Germania şi Polonia, iar rezultatul va stabili clasamentul final.

Cele trei echipe sunt adversarele României în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie.

Tricolorele ocupă locul 2, cu 4 puncte, în grupa E, după victoriile cu Chile (44-19) şi cu Serbia (37-28). Cu acelaşi număr de puncte este lider Danemarca, tot cu două victorii, iar România se va duela cu nordicele marţi, de la 21.30, pentru 2 puncte preţioase în calculele clasamentului din grupa principală III.

Reclamă

În această fază se ajunge cu punctele acumulate în disputele cu celelalte echipe calificate din grupa preliminară. Primele două clasate în grupa III se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

Care este obiectivul echipei naționale

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Reclamă 4 / 0/3

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Ea a anunţat că va fi ultimul său Campionat Mondial şi că speră să-şi încheie cariera cu participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Deţinătoarea trofeului mondial este Norvegia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” Vezi toate știrile
Citește și