Închide meniul

Ştim lotul României pentru „dubla” cu Portugalia, din barajul pentru Campionatul Mondial! Cristina Neagu nu lipseşte

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 martie 2023, 10:25 / Actualizat: 27 martie 2023, 12:40

Ştim lotul României pentru „dubla cu Portugalia, din barajul pentru Campionatul Mondial! Cristina Neagu nu lipseşte

S-a anunţat lotul României pentru "dubla" cu Portugalia, din barajul pentru Campionatul Mondial

Cristina Neagu, în timpul unei partide/ Profimedia

S-a anunţat lotul României pentru „dubla” cu Portugalia, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cristina Neagu şi Crina Pintea, jucătoarele vedetă de la CSM Bucureşti, nu vor lipsi de la partidele decisive pentru calificarea la turneul final, care se va desfăşura în acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este favorită certă pentru a obţine biletele pentru Campionatul Mondial din 2023, găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia. „Dubla” cu Portugalia se va disputa pe 8, respectiv, 12, aprilie.

S-a anunţat lotul României pentru „dubla” cu Portugalia, din barajul pentru Campionatul Mondial de handbal

Florentin Pera, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, a anunţat cele 18 jucătoare care vor face parte din lotul României, pentru duelul cu Portugalia.

Cristina Neagu şi Crina Pintea au fost singurele jucătoare convocate de la CSM Bucureşti. De la Rapid, campioana României, Pera le-a convocat pe Alexandra Badea, Eliza Buceschi, Sorina Grozav, Lorena Ostase şi Denisa Şandru.

„Selecționerul echipei naționalei de handbal feminin a României, Florentin Pera, a anunțat lotul pentru barajul cu Portugalia care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial din acest an.
România va juca pe 8 și 12 aprilie în compania selecționatei similare a Portugaliei.
Primul meci va avea loc pe 8 aprilie la Pitești, iar returul va avea loc pe 12 aprilie în Portugalia.
Mondialul din decembrie 2023 va fi găzduit de Danemarca, Norvegia şi Suedia, echipe calificate din postura de organizatoare. Alături de ele s-au mai calificat deja echipele cele mai bine clasate la EHF EURO 2022, Franţa, Muntenegru şi Olanda.

Reclamă

Iată lotul convocat pentru cele două meciuri:
1. ALEXANDRA BADEA, CS RAPID BUCUREȘTI
2 NICOLETA BALOG, HC DUNĂREA BRĂILA
3 BIANCA BAZALIU, CS GLORIA 2018 BISTRIȚA
4 ELIZA BUCESCHI, CS RAPID BUCUREȘTI
5 DARIA BUCUR, SCM RM VÂLCEA
6 NICOLETA DINCĂ, CS GLORIA 2018 BISTRIȚA
7 YULYIA DUMANSKA, CS GLORIA 2018 BISTRIȚA
8 SORINA GROZAV, CS RAPID BUCUREȘTI
9 DACIANA HOSU, SCM RM VÂLCEA
10 CRISTINA LASLO, CS GLORIA 2018 BISTRIȚA
11 ANCA MIȚICUȘ, CS MINAUR BAIA MARE
12 CRISTINA NEAGU, CSM BUCUREȘTI
13 LORENA OSTASE, CS RAPID BUCUREȘTI
14 PINTEA CRINA, CSM BUCUREȘTI
15 ANDREA POPA, CS MINAUR BAIA-MARE
16 DENISA ȘANDRU, CS RAPID BUCUREȘTI
17 SONIA SERAFICEANU, CS GLORIA 2018 BISTRIȚA
18 ANA MARIA TĂNASIE, CS MINAUR BAIA-MARE”, se arată în anunţul postat de FRH, pe pagina oficială de Facebook.

Meciul tur al României cu Portugalia se va disputa în Sala Polivalentă de la Piteşti, ce a fost inaugurată la finalul anului trecut.

Va fi a doua „dublă” a „tricolorelor” din acest an, după ce la începutul lui martie au disputat două partide amicale cu Ucraina, la Bistriţa-Năsăud. Ambele meciuri au fost câştigate de România, chiar şi fără Cristina Neagu şi Eliza Buceschi în lot, la acel moment.

Reclamă 4 / 0/3

România are două echipe în sferturile Ligii Campionilor, după ce Rapid sa calificat dramatic

România va avea două echipe calificate în „sferturile” Ligii, după ce Rapid a reușit să treacă de Krim Ljubljana. CSM București este și ea calificată și o va întâlni Team Esbjerg, formație din Danemarca.

Rapid o va întâlni pe Vipers Kristiansand în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. „Dubla” va fi una foarte complicată, având în vedere faptul că norvegiencele sunt deținătoarele trofeului.

După revenirea incredibilă din meciul retur cu Krim, giuleștencele și-au obținut locul printre cele mai bune 8 echipe din lume. Acum misiunea va fi si mai dificilă, dat fiind adversarul de alt calibru. Vipers este campioana en-titre și va face tot posibilul să acceadă în Final 4 pentru a-și putea apăra trofeul.

Meciul tur se va disputa pe 29 sau 30 aprilie, la București. Returul se joacă o săptămână mai târziu, pe 6 sau 7 mai.

De cealaltă parte, CSM București o va întâlni pe Team Esbjerg în „sferturile” Ligii Campionilor! Vom avea parte de un duel de 5 stele între Cristina Neagu și Nora Mork, două dintre cele mai bune jucătoare din istoria handbalului feminin.

Meciul tur se va disputa pe 29 sau 30 aprilie, în Danemarca. Returul se joacă o săptămână mai târziu, pe 6 sau 7 mai, în sala Polivalentă din București.

Reclamă
Recomandări
  • Lotul României pentru barajul cu Portugalia
  • Cristina Neagu a revenit în lot

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și