Închide meniul

Scenariul prin care România se califică în sferturile Campionatului Mondial! Şanse infime pentru tricolore

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 decembrie 2023, 19:27

Scenariul prin care România se califică în sferturile Campionatului Mondial! Şanse infime pentru tricolore

Scenariul prin care România se califică în sferturile Campionatului Mondial

Echipa României, după victoria cu Japonia - Facebook FR Handbal

Scenariul prin care România se califică în sferturile Campionatului Mondial este mai degrabă de domeniul SF-ului. Tricolorele nu sunt la mâna lor şi au nevoie să termine pe locul 2 în grupa principală pentru a ajunge la turneul preolimpic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, pe lângă o victorie cu Polonia, în ultimul meci din grupa principală, România are nevoie ca Danemarca să nu scoată mai mult de un punct în duelurile cu Polonia şi Germania.

Scenariul prin care România se califică în sferturile Campionatului Mondial

În acest moment, Germania are şase puncte, iar România şi Danemarca au câte patru puncte, după ce echipa noastră a bătut Japonia, 32-28. Tricolorele nu au şanse de calificare dacă termină grupa la egalitate de puncte cu Germania sau Danemarca.

Scenariul care ne duce mai departe este cel în care selecţionata lui Pera învinge Polonia, iar Danemarca nu scoate mai mult de un punct din duelurile cu Germania şi Polonia.

România – Japonia 32-28

Naţionala României a învins reprezentativa Japoniei, sâmbătă, în grupa principală III a Campionatului Mondial, scor 32-28 (17-14), în penultimul meci. Eliza Buceschi a marcat 12 goluri.

Reclamă

Principalele marcatoare tricolore au fost Buceschi 12 goluri, Pintea 3, Ostase 3, Seraficeanu 3, iar pentru Japonia s-a remarcat Aizawa 5.

”Vă felicit din suflet, sunteţi minunate!”, le-a spus antrenorul Florentin Pera jucătoarelor la ultimul time-out.

Căpitanul Cristina Neagu, care a jucat la CM doar din minutul 19 al partidei cu Germania, nu a făcut parte din lot pentru acest meci.

Reclamă 4 / 0/3

Sâmbătă se mai joacă în grupa III meciurile dintre Serbia – Germania şi Polonia – Danemarca.

Ultima dispută pentru tricolore în grupa III va avea loc luni, cu Polonia (ora 19.00). România are 4 puncte (locul 3 temporar) în grupa III.

Rezultatele anterioare ale României: 44-19 cu Chile, 37-28 cu Serbia, 23-39 cu Danemarca (grupa preliminară E), 22-24 cu Germania (grupa principală III).

Norvegia şi Franţa, calificate în sferturile Campionatului Mondial

În altă ordine de idei, în sferturile de finală s-au calificat deja Norvegia, deţinătoarea titlului, şi Franţa, din grupa II.

Primele două clasate în grupele principale se vor califica în sferturile de finală, cu meciuri programate în 12-13 decembrie, urmate de semifinalele din 15 decembrie şi finalele pentru medalii, în 17 decembrie.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și