Închide meniul

Victoria României cu Serbia, un pas important spre turneul preolimpic, care ne poate duce la Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 3 decembrie 2023, 21:49

Reclamă
Victoria României cu Serbia, un pas important spre turneul preolimpic, care ne poate duce la Jocurile Olimpice 2024

Victoria României cu Serbia, un pas important spre turneul preolimpic

Jucătoarele României sărbătoresc victoria cu Serbia - Facebook Federaţia Română de Handbal

Victoria României cu Serbia (37-28) nu înseamnă doar calificarea matematică a tricolorelor în grupele principale ale Campioanatului Mondial, ci şi un motiv în plus să sperăm la turneul preolimpic care ne poate aduce la Jocurile Olimpice din 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, România va ajunge în grupele principale cu cel puţin două puncte, mai având de disputat şi duelul cu Danemarca, pe 5 decembrie. Acolo, vom întâlni Germania, Polonia şi, cel mai probabil, Japonia.

Victoria României cu Serbia, un pas important spre turneul preolimpic

Pentru a ajunge la turneul preolimpic, România are nevoie de a atinge sferturile de finală ale Campionatului Mondial, lucru posibil dacă va termina pe unul dintre primele două locuri ale grupei principale.

Echipa lui Pera va avea avantaj faţă de Serbia şi Japonia, care vor intra în faza a doua a grupelor cu zero puncte. Rămâne de văzut ce se va întâmpla şi în ultimele meciuri din Grupa E şi Grupa F, dintre România şi Danemarca, respectiv Germania şi Polonia. Dacă vom avea parte de două egaluri, cele patru echipe vor intra cu 3 puncte în grupele principale.

Scenariile care duc România la Jocurile Olimpice 2024

Primele două scenarii de calificare sunt şi cele mai greu de realizat. România poate ajunge la JO 2024 dacă va câştiga Campionatul Mondial pentru a doua oară în istorie, sau dacă va pierde o eventuală finală împotriva Franţei, cea care este deja calificată din postura de ţară gazdă.

Reclamă

Conform eurosport.ro, alte scenarii au legătură cu poziţia obţinută la Mondial. Pentru a ajunge la JO după o pauză de opt ani, prin intermediul turneului preolimpic, tricolorele trebuie să îndeplinească una dintre condiţiile de mai jos:

România, victorie cu Serbia la Campionatul Mondial

Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, în al doilea meci din grupa E, reprezentativa Serbiei, scor 37-28 (19-13) şi s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial. Căpitanul Cristina Neagu, care a reluat antrenamentele după accidentarea la genunchi, nu a intrat nici în acest meci.

Pentru România au marcat Buceschi 8 goluri, Seraficeanu 7, Dincă 4, Pintea 4, Laslo 4, Popa 2, Ostase 2, Dindiligan 2, Gogîrlă 2, Bazaliu 1, Bucur 1. Din echipa Serbiei s-au remarcat Jovovic 5 şi Janjusevic 5.

Reclamă 4 / 0/3

Aflată în recuperare după o accidentare la genunchi, căpitanul Cristina Neagu nu a jucat nici în al doilea meci de la CM, dar a reluat atrenamentele. Ea şi-a încurajat coechipierele din tribună, iar în finalul partidei fanii României i-au strigat numele.

Obiectivul naţionalei antrenate de Florentin Pera este o clasare în primele opt locuri, performanţă care i-ar permite să participe apoi la turneele preolimpice din luna aprilie 2024.

România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, care a ajuns la ediţia a 26-a. Din cele opt grupe preliminare a câte patru echipe, primele trei clasate se vor califica în grupele principale, de unde locurile 1-2 intră în sferturi.

Echipa tricoloră ar urma să joace în grupa principală III, cu meciuri programate în 7, 9 şi 11 decembrie. Sferturile de finală vor avea loc 12-13 decembrie, semifinalele în 15 decembrie, iar finalele pentru medalii în 17 decembrie.

Palmaresul naţionalei României la Mondiale include patru medalii: aur – 1962, argint – 1973, 2005, bronz – 2015. La ediţia din 2021, România s-a clasat pe locul 13, iar titlul mondial a revenit Norvegiei.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:07 Kyren Wilson, primul finalist al Campionatului Mondial de snooker 2024! A câştigat 8 dintre ultimele 10 frame-uri 18:36 CSM Bucureşti, OUT din Liga Campionilor. A ratat calificarea în Final Four după ce a pierdut şi returul cu Metz 18:33 „Să nu se repete!” Gigi Corsicanu, semnal de alarmă pentru șefii de la Rapid! Motivul pentru care fanii nu fac deplasarea la Cluj 18:33 U Cluj – Dinamo, 20:00, LIVE TEXT. „Câinii”, obligați să câștige pentru a mai spera la salvarea de la retrogradare 18:23 VIDEOBernadette Szocs – Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Diaconu a pierdut cu Chen Meng 17:56 „I-ar fi făcut rău! Nu a gândit ca un părinte!” Adevăratul motiv pentru care Gică Hagi nu l-a transferat pe Ianis la Farul 17:35 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a obținut pole-position-ul, live în AntenaPLAY 17:05 VIDEOSporting – Portimonense LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00)! Boavista – Gil Vicente se joacă ACUM 17:04 Antrenorul care a fost ofertat de Dan Șucu și Victor Angelescu! Variantă surpriză pentru Rapid: „Am primit semnale” 16:48 Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită! Elias Charalambous a făcut anunțul: „Nu vrem asta!” Vezi toate știrile
Citește și