Închide meniul

Xavi Pascual, prezentat oficial la Dinamo. „Am emoții!” Ce a spus despre contactul cu România

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 16 iunie 2021, 19:30

Xavi Pascual, prezentat oficial la Dinamo. „Am emoții! Ce a spus despre contactul cu România

Xavi Pascual, antrenor Dinamo

AS.ro

Xavi Pascual a dezvăluit cum l-au convins oficialii lui Dinamo să vină în România. Ibericul este nerăbdător să înceapă treaba la clubul din „Ștefan cel Mare” și și-a propus obiective uriașe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Xavi Pascual, prezentat oficial la Dinamo

„Sunt emoții pentru mine, președintele mi-a spus să vin în România pentru a încercat ceva diferit, o nouă provocare, să-mi schimb viața. M-am consultat cu soția mea și ne-am hotărât să facem acest pas.

Eu reacționez, în momentul în care îi simt pe oameni aproape și că vor să lucrăm împreună, e foarte important pentru mine. E imposibil să câștigi fără să muncești. Vin cu tot staff-ul meu pentru a face asta, pentru a încerca să creștem”, a declarat Xavi Pascual.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, Pascual a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei. Acesta a reușit să ridice trofeul deasupra capului alături de Barcelona.

Pascual, palmares incredibil

Născut în 8 martie 1968 la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Reclamă

Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. La 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, ​​Xavi Pascual a cucerit toate titlurile posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barca, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

Rezultatele lui Pascual ca antrenor la FC Barcelona

Între 2016 şi 2018, Xavi Pascual a fost selecţioner al naţionalei României. El a renunţat la reprezentativa tricoloră în iunie 2018, atunci când şi-a prelungit contractul cu Barcelona, neputând să continue pe două fronturi.

Reclamă 4 / 0/3

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și