Închide meniul
VIDEO

Incredibil! David Popovici nu se oprește din a bate recorduri. Puştiul de 16 ani face minuni la Europene

Alexandru Ivan Publicat: 9 iulie 2021, 21:05

Incredibil! David Popovici nu se oprește din a bate recorduri. Puştiul de 16 ani face minuni la Europene

David Popovici s-a calificat în finala de la 100 metri liber

Facebook Camelia Potec

  • David Popovici este uriaș
  • Un nou record pentru puștiul minune al natației românești

Calificat lejer de dimineaţă în semifinale (timp 1 minut, 50 de secunde și 1 o sutime), David Popovici s-a calificat cu primul timp în marea finală. A avut nevoie de numai 1 minut, 45 de secunde și 26 de sutimi pentru a da cronometrul peste cap.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

David Popovici nu se oprește din a bate recorduri

Pușiul minune al natației româneşti a stabilit un nou record mondial, european şi al competiţiei de juniori, anunţă federaţia de înot.

Marea finală de la Europene de la 200 m liber este programată sâmbătă, 10 iulie 2021, de la ora 20:20, ora României.

Reclamă

David Popovici a stabilit, joi, un nou record mondial în proba de 100 m liber, la nataţie juniori, la Campionatul European de înot pentru juniori de la Roma.

Potrivit FRNPM, în Foro Italico Swimming Pool Complex, în cadrul finalei la 100 m liber, Popovici a obţinut medalia de aur cu timpul 47.30 secunde – nou record mondial de juniori (după cel realizat tot de el în urmă cu două zile), nou record european de juniori, nou record al competiţiei de juniori, cel mai bun rezultat din istoria înotului realizat la vârsta de 16 ani, dar şi cel mai bun timp mondial (seniori) în 2021 în proba de 100 m.

Reclamă

Este a doua medalie cucerită de sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu la această competiţie, după argintul cu ştafeta României de 4×100 m. Marţi, în cadrul ştafetei, Popovici stabilise un record mondial la 100 m liber cu timpul 47,56 secunde.

Tokyo, marele vis al lui David Popovici: „Nu mă opresc aici”

David visează la succese şi la Tokyo. Jocurile Olimpice sunt principalul său obiectiv, după cum a declarat înainte de Europene.

„Visez la lucruri şi mai mari: finale, medalii. O să dau tot ce-am mai bun şi acolo (n.r. Tokyo). „Nu mă opresc aici!”, a spus Popovici.

Reclamă 4 / 0/3

Popovici, calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

La doar 16 ani, David Popovici a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice. Performanţa a fost reuşită la Budapesta, la Campionatele Europene, care s-au disputat în luna mai.

El a câştigat proba de 100 de metri spate tot la Campionatele Europene de la Budapesta. Glinţă a devenit primul român care reuşeşte să devină campion la seniori în această competiţie.

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
Vezi toate știrile
Pe același subiect
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice
Înot • 27 mart., 19:50
David Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice! Anunţul făcut de Camelia Potec: „Ştie ce înseamnă să fii cel mai bun!”
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice
Înot • 25 mart., 12:13
David Popovici face spectacol înainte de Jocurile Olimpice! Românul s-a distrat la ultimul concurs la care a participat
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici
Înot • 12 feb., 11:56
Pan Zhanle e favorit la aurul olimpic la 100 de metri în faţa lui David Popovici. Verdictul dat de americani
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
Înot • 11 feb., 22:32
Anunţul uriaş făcut de Pan Zhanle, după ce i-a doborât recordul mondial lui David Popovici, la 100 de metri liber
David Popovici nu mai cel mai rapid înotător la 100 metri liber din istorie! Pan Zhanle (19 ani) a înotat fabulos în proba de ştafetă 4x100 de metri liber
Înot • 11 feb., 20:31
A căzut recordul mondial al lui David Popovici la 100 metri liber! Un chinez de 19 ani e cel mai rapid înotător din istorie