Închide meniul

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră

Publicat: 24 august 2024, 22:55

Reclamă
Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră

Profimedia

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră. Sportiva română Ionela Cozmiuc, vicecampioană olimpică la începutul lunii în proba de dublu vâsle feminin – categorie uşoară, a cucerit medalia de aur în proba de simplu vâsle – categorie uşoară, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru seniori de la St Catharines (Canada).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ultima sa cursă din carieră, Cozmiuc a fost cronometrată cu timpul de 07 min 29 sec 92/100, fiind urmată de grecoaica Zoi Fitsiou (07:31.65) şi de irlandeza Siobhan McCrohan (07:32.94).

Ionela Cozmiuc a devenit campioană mondială la ultima cursă din carieră

Cozmiuc are două titluri europene în această probă, obţinute în 2022 şi 2023, şi unul mondial (2022). Ea şi încheie cariera cu o medalie olimpică de argint, trei titluri mondiale (două la dublu vâsle, categorie uşoară) şi trei europene, scrie agerpres.ro.

Ionela Cozmiuc şi soţul ei, Marius Cozmiuc, au fost portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Paris. Marius Cozmiuc a concurat în finala de la 8+1 masculin, în care România s-a clasat pe locul 5 la Paris.

„Medaliile, epuizante. Suntem puţin şifonate” Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, mesaje superbe după medalia de argint

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au transmis mesaje superbe după medalia de argint cucerită la Jocurile Olimpice! Iată ce s-a întâmplat cu Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc, după cursa de la JO. Cele două sportive au avut probleme, imediat după performanța reușită la Paris.

Reclamă
Reclamă

Epuizate după finală, celor două componente ale bărcii româneşti li s-a făcut rău pe rând la zona de interviuri, fiind afectate şi de căldură, potrivit agerpres.ro.

„Aşa sunt medaliile olimpice, epuizante. Acum suntem puţin şifonate, dar suntem bine”, a spus Cozmiuc.

Canotoarea română Gianina van Gronigen a afirmat, vineri, după câştigarea medaliei de argint la JO de la Paris, la dublu vâsle, categorie uşoară, că în finală a dat tot, până la ultima picătură de energie.

Reclamă

Ionela Cozmiuc: „Mi-am dorit foarte mult”

Canotoarea Ionela Cozmiuc a afirmat  după finala la dublu vâsle, categorie uşoară de la JO 2024, că nu contează foarte mult culoarea medaliei de argint câştigată, fiind foarte mândră de acest succes.

„Sunt mândră de acest rezultat. Suntem mândre că suntem pe podiumul olimpic la această competiţie, care are în componenţă pentru ultima dată această categorie. Mi-am dorit foarte mult o medalie şi iată că este la gâtul nostru. Culoarea este mai puţin importantă acum. Pentru noi, acest argint înseamnă foarte mult, e prima şi singura medalie, aşa că ne bucurăm din plin de ea”, a declarat Cozmiuc.

Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:58 25 aug.

Cursa Marelui Premiu de Formula 1 al Ţărilor de Jos e în direct pe Antena 1 şi LIVE STREAM în AntenaPLAY, de la ora 15:45

0:49 25 aug.

Zeljko Kopic, după Dinamo – Universitatea Craiova 2-1: „Astea ne-au ajutat să luăm cele 3 puncte!” Ce a spus de transferuri

0:28 25 aug.

VIDEOBenfica – Estrela 1-0 a fost în AntenaPLAY. FC Porto – Rio Ave 2-0! A fost show pe Dragao

0:23 25 aug.

Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!”

0:12 25 aug.

Andrei Ivan a vorbit despre interesul Rapidului! Ce a spus după Dinamo – Universitatea Craiova 2-1

0:06 25 aug.

Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României

1 VIDEOLando Norris, pole position la Marele Premiu al Țărilor de Jos! Verstappen, pe 2. Cursa, duminică (15:45, Antena 1 și AntenaPLAY) 2 FotoDieta minune a lui Mihai Stoica. „Fratele mai mic” al lui Gigi Becali cheltuie o avere: „E înfiorător de scump” 3 FotoAlexandru Tudor a revenit în arbitraj la 52 de ani! Cum arată acum „Brad Pitt de România” 4 FotoCine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi! Imagini rare cu tânărul care o va duce la altar pe Kira Hagi 5 VIDEOPrima cursă din etapa de Formula 1 Academy din Ţările de Jos a fost amânată, din cauza condițiilor meteo nefavorabile! 6 Marius Şumudică, nemulţumit după debutul de vis de la Rapid: „Nu se poate să nu faci asta!” Mesaj pentru Lennon: „Nu sunt ironic”
Citește și