Închide meniul

Ionela Cozmiuc, AUR la Campionatele Europene de Canotaj! Sportiva din România a stabilit un nou record continental

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 mai 2023, 12:41

Ionela Cozmiuc, AUR la Campionatele Europene de Canotaj! Sportiva din România a stabilit un nou record continental

Ionela Cozmiuc, AUR la Campionatele Europene de Canotaj

Ionela Cozmiuc, cu medalia de aur / Colaj Profimediaimages

Sportiva română Ionela Cozmiuc a cucerit medalia de aur, duminică, în proba de schif simplu categorie uşoară din cadrul Campionatelor Europene de canotaj de la Bled (Slovenia).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cozmiuc, care se afla pe locul al treilea după 500 de metri, a recuperat formidabil şi s-a impus cu timpul de 07 min 32 sec 43/100, devansând-o cu mai bine de două secunde pe grecoaica Evangelia Anastasiadou (07:35.14). Podiumul a fost completat de Kristyna Neuhortova (Cehia), în 07 min 40 sec 29/100.

Ionela Cozmiuc, AUR la Campionatele Europene de Canotaj

Ionela Cozmiuc, o nouă medalie de AUR 🥇 la Campionatul European 2023, după o finală spectaculoasă a probei de schif simplu categorie ușoară (LW1x). Felicitări!

Sportiva noastră a încheiat cursa din Finala A cu un timp foarte bun de 07:32.43, stabilind un nou record european„, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Canotaj.

Tot duminică, echipajul compus din Florin Arteni şi Ciprian Tudosă a câştigat Finala B a probei de dublu vâsle masculin şi s-a clasat astfel pe poziţia a 7-a în clasamentul general, anunţă agerpres.ro.

Reclamă

Bilanţul României este acum de două medalii de aur şi una de argint. Sâmbătă, echipajul feminin de patru rame, compus din Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, a câştigat aurul, iar argintul a fost obţinut în proba masculină de 8+1 (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, mai are reprezentanţi în alte cinci finale pentru medalii programate duminică.

România a încheiat Europenele din 2022 de la Munchen cu cinci medalii de aur şi trei de bronz, cel mai bun rezultat din istoria canotajului românesc la întrecerea continentală.

Reclamă 4 / 0/3

Gianina Beleagă s-a retras din canotaj, la 27 de ani

Dubla campioană mondială la dublu vâsle, din 2017 și 2018, a vorbit despre motivele pentru care a luat această decizie radicală. Totuși, Gianina a dezvăluit că nu va sta departe de sport. Ea s-a apucat de tenis și este pregătită deja să participe la turneele de amatori.

Gianina a spus adio canotajului după o carieră impresionantă, de 14 ani. Ea a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din 2017 și 2018 și medalia de argint la Campionatul European din 2021.

Gianina Beleagă a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Rio și Tokyo. În Brazilia a încheiat pe locul 8, iar în Japonia pe poziția a 6-a.

A fost o decizie grea. Anul ăsta am muncit foarte mult. Ajunsesem într-un punct în care nu mai eram eu. Era un zbucium interior pentru a fi acolo în barca respectivă. Nu mai dormeam, a fost o perioadă dificilă pentru mine, fizic, dar mai ales psihic. Am spus ok, nu mai e ceea ce vreau.

S-au întâmplat mult mai multe, de-asta am și fost la europene ca rezervă. A fost foarte dureros să fiu rezervă, din postura în care eu mergeam să câștig medalii. Așa au fost circumstanțele, nefavorabile. Faptul că nu am câștigat o medalie olimpică, si am fost foarte aproape să o fac, o să fie un regret pe care o să-l am toată viața”, a spus Gianina Beleagă, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Recomandări
  • Ionela Cozmiuc, medalie de aur la Campionatele Europene de Canotaj
  • A triumfat în proba de schif simplu categorie uşoară

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:40
Formula 1: Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (06:00)
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și