Închide meniul
Video

Gianina Beleagă s-a retras din canotaj, la 27 de ani: „A fost o decizie grea!”. Dubla campioană mondială s-a reprofilat în tenis: „Aș juca zilnic!”. EXCLUSIV

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 20 octombrie 2022, 20:25

Gianina Beleagă s-a retras din canotaj

Gianina Beleagă este dublă campioană mondială la canotaj / Profimedia

Gianina Beleagă s-a retras din canotaj, la 27 de ani. Dubla campioană mondială la dublu vâsle, din 2017 și 2018, a vorbit despre motivele pentru care a luat această decizie radicală. Totuși, Gianina a dezvăluit că nu va sta departe de sport. Ea s-a apucat de tenis și este pregătită deja să participe la turneele de amatori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gianina a spus adio canotajului după o carieră impresionantă, de 14 ani. Ea a câștigat aurul la Campionatele Mondiale din 2017 și 2018 și medalia de argint la Campionatul European din 2021.

Gianina Beleagă s-a retras din canotaj, la 27 de ani: „A fost o decizie grea!”

Gianina Beleagă a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Rio și Tokyo. În Brazilia a încheiat pe locul 8, iar în Japonia pe poziția a 6-a.

Sportiva de 27 de ani a dezvăluit că marele său regret rămâne faptul că n-a reușit să câștige o medalie olimpică.

„A fost o decizie grea. Anul ăsta am muncit foarte mult. Ajunsesem într-un punct în care nu mai eram eu. Era un zbucium interior pentru a fi acolo în barca respectivă. Nu mai dormeam, a fost o perioadă dificilă pentru mine, fizic, dar mai ales psihic. Am spus ok, nu mai e ceea ce vreau.

Reclamă

S-au întâmplat mult mai multe, de-asta am și fost la europene ca rezervă. A fost foarte dureros să fiu rezervă, din postura în care eu mergeam să câștig medalii. Așa au fost circumstanțele, nefavorabile. Faptul că nu am câștigat o medalie olimpică, si am fost foarte aproape să o fac, o să fie un regret pe care o să-l am toată viața”, a spus Gianina Beleagă, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Gianina Beleagă a lăsat canotajul și s-a apucat de tenis: „L-am iubit de mică!”

Cu toate acestea, Gianina nu va sta mult timp fără sport. Dubla campioană mondială a început să participe la cursuri de tenis de 3 săptămâni și deja se descurcă excelent.

„E mai greu decât canotajul. Tehnica e mai grea. Până acum 3 săptămâni nu am ținut niciodată o rachetă de tenis în mână. Acum am început și eu să joc, ca un hobby, pentru că deja am avut o carieră destul de lungă în sportul de performanță.

Reclamă 4 / 0/3

Este mai greu decât canotajul în ceea ce privește tehnica. Ca efort, nu am nicio problemă, pentru că sunt obișnuită să mă antrenez 5-6 ore pe zi. Chiar să nimerești terenul e foarte greu (râde), de la TV se vede mult mai ușor decât e în realitate.

Îmi place foarte mult, aș face în fiecare zi dacă se poate. Mi-a zis (n.r. – antrenorul) că sunt capabilă să particip la concursuri de amatori, la profesioniști cred că e prea târziu pentru mine. Dacă vine și un campionat de tenis, de ce nu? O să merg cu siguranță.

Tenisul l-am iubit de mică, însă nu am avut posibilitățile financiare să pot să practic acest sport. Am spus că după ce mă las de canotaj, o să fac asta, să vad cum e”, a mai spus fosta canotoare.

Gianina Beleagă a spus că acum are mai mult timp pentru familie. Ea s-a logodit recent și are planuri mari alături se soțul său:

„M-am logodit anul ăsta. Acum am timp pentru mine, pentru familia mea, pentru o relație. Am timp să mă uit pentru o casă, acum că m-am logodit am timp să mă uit pentru nunta care mi-ar plăcea si e foarte frumos. E un sentiment pe care nu l-am trăit până acum”, a mai spus Gianina Beleagă.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și