Închide meniul

Jessica Campbell a scris istorie în NHL! A devenit prima femeie care antrenează în cea mai puternică ligă de hochei din lume

Alex Masgras Publicat: 9 octombrie 2024, 19:30 / Actualizat: 9 octombrie 2024, 20:49

Reclamă
Jessica Campbell a scris istorie în NHL! A devenit prima femeie care antrenează în cea mai puternică ligă de hochei din lume

Jessica Campbell a scris istorie în NHL! A devenit prima femeie care antrenează în cea mai puternică ligă de hochei din lume

Jessica Campbell, la primul meci oficial în NHL / Profimedia

Jessica Campbell a scris istorie în NHL. După cele două meciuri oficiale de la finalul săptămânii trecute dintre New Jersey Devils şi Buffalo Sabres, meciurile din cea mai puternică ligă de hochei pe gheaţă din lume au revenit pe tărâm nord-american.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul meci de marţi le-a pus faţă în faţă pe Seattle Kraken şi St. Louis Blues. Meciul de deschidere de marţi va rămâne în istoria NHL. Jessica Campbell, antrenoare secundă la Kraken, a devenit prima femeie care este antrenor secund full-time la o echipă din NHL.

Jessica Campbell a scris istorie în NHL! A devenit prima femeie care antrenează în cea mai puternică ligă de hochei din lume

Fosta jucătoare din Canada a fost aplaudată înaintea partidei de fanii prezenţi în Climate Pledge Arena din Seattle în momentul în care şi-a făcut apariţia pe banca celor de la Kraken. Asistenta antrenorului Dan Blysma se ocupă de jocul de atac al formaţiei din Seattle, dar şi de powerplay.

Colaborarea dintre Blysma şi Campbell datează încă din 2022, atunci când cei doi au stat pe banca celor de la Coachella Valley timp de două sezoane, echipa din AHL afiliată celor de la Seattle Kraken.

După ce şi-a încheiat cariera de jucătoare în 2017, fostă campioană mondială la U18 cu Canada în 2010 la o academie din British Columbia, după care a ajuns în Suedia, la Malmo, alături de Peter Elander, antrenorul care a adus medalia de aur pentru echipa feminină de hochei la Jocurile Olimpice din 2006 de la Torino.

Reclamă
Reclamă

După experienţa din Suedia, Jessica Campbell a revenit în America de Nord, acolo unde a antrenat mai mulţi jucători din NHL tehnici de powerskating. În sezonul 2021/22, Campbell a ajuns în Germania, acolo unde s-a alăturat celor de la Nurnberg.

Chiar dacă meciul de marţi seară a reprezentat un moment important pentru NHL, Jessica Campbell nu s-a lăsat copleşită de emoţii:

Reclamă

„Pentru mine este o zi normală de lucru în ceea ce priveşte rutina mea. Nu vreau diminuez din lucrurile pe care le fac pentru că sunt prea concentrată asupra muncii pe care o face, dar ştiu că această concentrare mi-a permis să ajung în acest moment. Acum trebuie să rămân concentrată la ce contează cel mai mult, adică la băieţi, la echipă şi la succesul pe care vrem să îl avem”, a declarat Jessica Campbell, potrivit nhl.com.

Seattle Kraken a pierdut duelul cu St. Louis Blues

În ciuda momentului istoric şi al unui început bun al echipei sale, Jessica Campbell nu s-a putut bucura de victorie la finalului meciului cu Blues. După o primă repriză fără goluri, dar dominată de Seattle, gazdele au marcat de două ori în decurs de două minute şi jumătate prin Vince Dunn şi Eeli Tolvanen.

Un powerplay al celor din St. Louis i-a readus în joc după aproape 14 minute de joc din repriza secundă, graţie golului marcat de Jordan Kyrou. Soarta partidei s-a decis apoi atunci când mai erau mai puţin de cinci minute din repriza secundă. Philip Broberg şi Jordan Kyrou, care a reuşit dubla, au marcat la distanţă de 20 de secunde, iar Blues s-a impus cu 3-2 în primul meci al sezonului.

Alte două meciuri au avut loc marţi seară în NHL. Florida Panthers, campioana sezonului trecut, s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Boston Bruins, scor 6-4, într-o reeditare a duelului din runda a doua din play-off-ul sezonului trecut. Tot marţi, Utah Hockey Club, noua echipă din NHL, a debutat cu victorie în meciul de pe teren propriu cu Chicago Blackhwaks, scor 5-2. În primele două meciuri ale sezonului, disputate săptămâna trecută în Cehia, New Jersey Devils a învins-o de două ori pe Buffalo Sabres.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:12

„Nu e treaba nimănui dacă fumez!” Wojciech Szczesny, mesaj categoric pentru contestatari: „Am fost aşa toată viaţa”

22:03

„Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!”

22:01

Fiul lui Djibril Cisse a debutat în fotbalul profesionist! Poate juca pentru 5 naționale diferite

21:34

Lewis Hamilton nu va pilota monopostul Ferrari la testele din decembrie! Motivul pentru care Mercedes se opune

21:30

U BT Cluj, la a 3-a înfrângere în EuroCup! Campioana României, învinsă de Valencia în fața a 10.000 de fani

20:55

VIDEOAnamaria Balaş e „Regina” din cuşca de MMA! E pasionată de şah şi vrea să le dea „mat” adversarelor

1 FotoFlorinel Coman şi Ioana Timofeciuc se cunună religios! Soţia vedetei de la Al Gharafa a anunţat când va avea loc evenimentul 2 Jucătorul dorit de Gigi Becali, exclus din lotul lui FCU Craiova! Adrian Mititelu, decizie fermă 3 Probleme pentru Alexandru Mitriţă la echipa naţională! Motivul pentru care a părăsit antrenamentul mai devreme 4 Motivele pentru care Daniel Bîrligea nu a fost convocat la echipa naţională: „Mircea Lucescu a înţeles care e prioritatea!” 5 „Dacă era altul, era dat afară deja!” Reacţia grecilor, după ce Răzvan Lucescu l-a „ameninţat” pe Savvidis cu plecarea de la PAOK 6 FotoFlorin Bratu, apariţie rară alături de soţia lui! Cât de frumoasă e Andreea, femeia cu care e căsătorit de mai bine de 20 de ani
Citește și