Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris! „Este un obiectiv realizabil”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 5 iulie 2023, 11:48

Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris! „Este un obiectiv realizabil

Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris

Dan Pavel şi Lăcrămioara Perijoc / AntenaSport

Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris. Românca, ce a fost portdrapelul ţării noastre la Jocurile Europene, tocmai s-a întors din Polonia cu medalia de argint.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lăcrămioara Perijoc a dezvăluit la emisiunea AS.ro LIVE, acolo unde a fost invitata lui Dan Pavel, că aurul olimpic este cel mai înalt obiectiv pe care şi-l propune pentru Jocurile Olimpice 2024 de la Paris. În orice caz, ea vrea neapărat să se întoarcă acasă cu o medalie de la Paris.

Lăcrămioara Perijoc îşi propune să cucerească aurul olimpic la Paris

A fost minunat, acesta este cuvântul. Am avut parte de o competiţie perfectă, şi nu doar prin prisma faptului că am obţinut acest rezultat, din toate punctele de vedere. Cum m-am simţit, cum s-a desfăşurat acolo. Chiar am fost în starea aia de flow, mi-a plăcut foarte mult.

Acestea sunt Jocuri Europene, nu se compară cu Olimpiada mare, dar sunt un criteriu pe care ne putem baza pentru Olimpiada mare.

La noi, pe box, la fete, Europa este cea mai tare. Sunt sportive şi pe celelalte continente, dar Europa este cea mai tare la noi, la fete.

Reclamă

Chiar sper la o medalie şi să fie cât mai strălucitoare. Nu am zis că o să vin cu medalia de aur garantat, pentru că este un drum foarte lung până acolo. În primul rând trebuie să mă menţin sănătoasă, să mă pregătesc foarte bine. Este un obiectiv realizabil. Nu consider că dacă îmi setez acest obiectiv (n.r.: aurul la Jocurile Olimpice 2024) nu pot să îl îndeplinesc.

Cu siguranţă putea să iasă medalia de aur şi la Jocurile Europene, dar n-a fost să fie. Sunt foarte mulţumită, nu sunt supărată că nu am luat aurul, dar da, îl puteam lua. Nu era imposibil. Mi-am dorit să iau aurul de când am plecat, ăsta era scopul meu final”, a declarat Lăcrămioara Perijoc la AS.ro LIVE.

Lăcrămioara Perijoc a luat medalia de argint la Jocurile Europene

Lăcrămioara Perijoc a câştigat medalia de argint în competiţia de box, la categoria 54 kg, la Jocurile Europene Cracovia Malopolska. Perijoc a fost învinsă în finală de sportiva din Bulgaria Stanimira Petrova. Românca a trecut în primul tur de azera Zeynab Rahimova, în optimi de georgiana Ana Khunjua, în sferturi de poloneza Sandra Drabik şi în semifinale de turcoaica Hatice Akbaş.

Reclamă 4 / 0/3

Perijoc şi-a îndeplinit marele vis şi se va putea lupta, anul viitor, pentru aurul olimpic!

Atât am putut, dar sunt mulţumită că mi-am atins un obiectiv, calificarea la Jocurile Olimpice Paris 2024, şi am urcat pe podium pentru Team Romania. Echipa din spatele meu e secretul succesului. le mulţumesc antrenorilor Mihaela şi Adrian Lăcătuş şi colegelor mele”, a declarat imediat după finală Lăcrămioara Perijoc, potrivit cosr.ro.

La Jocurile Europene, în total, România a adunat 17 medalii – 6 de aur, 6 de argint şi 5 de bronz. La ceremonia de închidere de pe arena din Cracovia, portdrapelul României a fost chiar pugilista Lăcrămioara Perijoc.

Lăcrămioara e a treia sportivă a Team Romania care se califică la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Să ştiţi că am plecat de jos şi am ajuns sus. În afară de box n-am nimic. Îmi doresc un singur lucru, să-l văd pe Maestru (n.r. – antrenorul Adrian Lăcătuş) zâmbind. Le mulţumesc oamenilor care cred în noi şi pentru aceste momente merită să trăieşti. Mă voi bate pentru aur cu toată fiinţa mea”, a precizat sportiva din România.

Lăcrămioara Perijoc, după argintul de la Jocurile Europene: „Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie”

Perijoc a revenit în România şi a oferit câteva declaraţii la aeroport. A fost aşteptată la Otopeni de loturile naţionale de fete şi băieţi şi a declarat că vrea să obţină medalia de aur la Paris.

Mulţumesc frumos pentru susţinere şi că am reuşit să mă calific la Olimpiadă. Sunt foarte fericită şi extrem de recunoscătoare pentru această medalie. Cel mai important e că am obţinut biletele la Olimpiadă. Revanşa a fost un bonus, medalia un alt bonus. E normal să fie obstacole. Nu poţi să treci prin ploaie fără să te uzi, cum se zice. Au fost câteva obstacole, am trecut peste. După acea accidentare am revenit mai puternică. Când am ajuns la meciul pentru medalii, scopul a fost să obţin acel bilet. După care, scopul final a fost să câştig finala. Nu a fost a mea, dar am urcat cât am putut de mult. Aş vrea să fie aur la cea mai puternică competiţie.

Reclamă

Ultima carte citită este Creierul în Extaz, pe care am terminat-o la competiţia asta. Am început-o în prima zi şi am terminat-o astăzi. Am avut momente în care am simţit că îmi trăiesc visul cu adevărat. Cărţile m-au şi format ca om, m-au educat, m-au ajutat să mă descopăr. Am câteva planuri şi pentru ai mei, aş vrea să îi iau în braţe. Boxul este cel mai frumos sport, mi-a adus cele mai frumoase împliniri. De acum câţiva ani în urmă mă visez cu medalia la gât de la Olimpiadă. Cred că voi reuşi să fac această performanţă pentru România”, a spus Lăcrămioara Perijoc la sosirea în ţară.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și