Închide meniul

Lionel Messi, desemnat „campionul campionilor din 2022” de L’Equipe! Ce loc a prins David Popovici, după ce a scris istorie în natație

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 6 ianuarie 2023, 17:00

Lionel Messi, desemnat „campionul campionilor din 2022 de LEquipe! Ce loc a prins David Popovici, după ce a scris istorie în natație

David Popovici, mesaj superb în prima zi de Paşte

Profimedia

Lionel Messi a fost desemnat „campionul campionilor din 2022”, în urma anchetei realizate de celebra publicație franceză L’Equipe. Starul argentinian a primit cele mai multe puncte din partea jurnaliștilor din Hexagon, după ce a câștigat Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Messi a adunat 808 puncte, după ce a condus Argentina către al 3-lea trofeu suprem din istorie.

Lionel Messi, desemnat „campionul campionilor din 2022” de L’Equipe! David Popovici, pe locul 10

Podiumul din clasamentul prestigios publicat de L’Equipe a fost completat de Kylian Mbappe (381 de puncte) și Rafael Nadal (285 de puncte). Mbappe a fost golgheterul Cupei Mondiale din Qatar, cu 8 reușite, și a avut prestații de vis până în marea finală pierdută de Franța în fața Argentinei, la loviturile de departajare.

Și Rafael Nadal a avut un an fantastic, în tenis. Spaniolul a câștigat două titluri de Grand Slam în 2022: Australian Open și Roland Garros.

David Popovici a prins locul 10 în clasamentul campionilor, cu 98 de puncte. Sportivul român a scris istorie în lumea natației, reușind să devină dublu campion mondial și european la probele de 100 și 200 metri liber. În plus, în 2022, Popovici a stabilit și un nou record mondial la 100 metri liber.

Reclamă

Cum arată clasamentul realizat de L’Equipe:

1. Lionel Messi (Argentina/fotbal) – 808 puncte

2. Kylian Mbappe (Franţa/fotbal) – 381

Reclamă 4 / 0/3

3. Rafael Nadal (Spania/tenis) – 285

4. Remco Evenepoel (Belgia/ciclism) – 252

5. Max Verstappen (Olanda/Formul 1) – 196

6. Karim Benzema (Franţa/fotbal) – 195

7. Armand Duplantis (Suedia/atletism) – 185

8. Stephen Curry (SUA/baschet) – 139

9. Antoine Dupont (Franţa/rugby) – 105

Reclamă

10. David Popovici (România/înot) – 98

Kylian Mbappe nu a scăpat de argentinienii lui Lionel Messi nici în vacanță

Kylian Mbappe nu a scăpat de argentinienii lui Lionel Messi nici în vacanță. Superstarul francez a fost prezent la meciul de NBA dintre Brooklyn Nets și San Antonio Spurs, scor 139-103.

Acolo, Mbappe a fost ironizat de fanii naționalei Argentinei, care nu au dat uitării finala Mondialului qatarez.

Kylian Mbappe a profitat de zilele libere primite din partea conducerii pariziene și, alături de Achraf Hakimi, bunul său prieten de la PSG, a mers într-o minivacanță la New York. Cei doi au asistat și la meciul de NBA al celor de la Brooklyn Nets. Acolo s-au fotografiat alături de Kevin Durant, celebrul baschetbalist al new-yorkezilor.

Conform celor de la Marca, fanii argentinieni prezenți la „Barclays Center” n-au uitat finala Cupei Mondiale și au început să-l ironizeze pe francez.

Deși puțini la număr, fanii lui Messi și ai Argentinei au cântat melodia „Muchachos”. Cântecul a devenit celebru în întreaga lume, în timpul Campionatului Mondial din Qatar.

Kylian Mbappe, jucătorul cel mai bine cotat pentru al cincilea an consecutiv

Kylian Mbappe a rămas jucătorul cel mai bine cotat din fotbalul mondial pentru al cincilea an consecutiv. Ultimul update făcut de Transfermarkt l-a găsit pe starul lui PSG cu o cotă de piaţă de 180 de milioane de euro.

Pe locul doi în această ierarhie este Erling Haaland, care este cotat la 170 de milioane de euro. Mai jos, puteţi vedea situaţia ultimilor 15 ani, dominaţi de Mbappe, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil Vezi toate știrile
Citește și