Închide meniul

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber cu cel mai bun timp, la Campionatul Mondial de Natație. A stabilit un nou record mondial la juniori

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 21 iunie 2022, 19:18

David Popovici s-a calificat în finală la 100 de metri liber cu cel mai bun timp, la Campionatul Mondial de Natație. A stabilit un nou record mondial la juniori

David Popovici, puștiul minune al natației românești

Profimedia

David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul a terminat semifinala pe primul loc și a stabilit un nou record mondial la juniori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 19.34: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber și a stbilit un nou record mondial la juniori. 47.13 a fost timpul înotătorului român, cel mai bun dintre toți concurenții.

Sursa: aquatics.eurovisionsports.tv

VIDEO AICI CU CURSA LUI DAVID POPOVICI

Știrea inițială

David Popovici a încheiat pe primul loc în seriile de la 100 metri liber și s-a calificat în semifinalele de la Campionatul Mondial de natație. Campionul României a reușit o nouă probă de vis, reușind să câștige seria a 10-a în cadrul competiției de la Budapesta.

Reclamă

David Popovici, în semifinale la 100 de metri liber

Plecat de pe culoarul 4, David a fost cel mai rapid, cu timpul de 47,60 secunde.  Românul a fost urmat pe podium de sârbul Andrej Barna (48.15) și de canadianul Joshua Liendo Edwards (48.16).

Cu o nouă evoluție magică, Popovici a fost cel mai rapid înotător din toate cele 11 serii de calificări. Sportivul nostru l-a devansat pe americanul Caeleb Dressel (47,95 secunde).

David Popovici și-a asigurat locul în semifinalele probei de 100 metri liber de la Campionatul Mondial, care vor avea loc tot astăzi, de la ora 19:26 și 19:31. Finala se va desfășura pe 22 iunie, de la ora 19:22.

Reclamă 4 / 0/3

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber

Popovici a scris istorie în sportul românesc. Înotătorul de 17 ani a obținut timpul de 1 min 43 sec și 21 de sutimi la proba de 200 de metri liber și a stabilit un nou record mondial la juniori.

Debutant la seniori, David Popovici a scos al 4-lea timp din istorie la proba de 200 de metri liber. Campionul României a dezvăluit ce l-a întrebat pe antrenorul său alături de care s-a pregătit din greu pentru această performanță remarcabilă:

„L-am întrebat de dimineață dacă crede că e posibil să scot atât și câți competitori credem că sunt capabili să scoată un astfel de timp. Ne-am primit răspunsul și cred că am avut dreptate în ce am anticipat”, a declarat David Popovici, potrivit lead.ro.

David Popovici: „Sunt pregătit pentru sărbătoare!”

David a explicat cum a ajuns să încheie proba atât de repede și să intre în istoria natației mondiale:

„Nu am fost atât de surprins (n.r. – când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo. Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred.

Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Reclamă

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de lead.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și